Vaikštote greitai ar lėtai? Tai atskleis, kiek ilgai jūs gyvensite  (1)

Jūsų gyvenimo trukmė gali priklausyti nuo to, kaip greitai vaikščiojate, teigia sveikatos specialistai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasirodo, kad tie kurie vaikšto greičiau, gyvena ilgiau, nepaisant kūno svorio.

Britų mokslininkai peržiūrėjo beveik 500 tūkst. žmonių duomenis ir išsiaiškino, kad tų, kurių svoris yra mažas, bet kurie vaikšto lėtai, numatoma gyvenimo trukmė buvo trumpiausia: vyrų 64 m., moterų – 72 metai.

Palyginimui, Jungtinėje Karalystėje (JK) vidutinė vyrų gyvenimo trukmė yra 79 m., o moterų – 82 metai.

Tai buvo pirmasis toks tyrimas, kuomet ėjimo greitis susietas su gyvenimo trukme.

JK Lesterio universiteto profesorius Tomas Yatesas tyrimų rezultatus pakomentavo taip: „Mūsų atradimas gali padėti išsiaiškinti atitinkamą fizinės būklės svarbą, palyginti su kūno svoriu žmonių gyvenimo trukmei.

Kitaip tariant, atradimas leidžia daryti prielaidą, kad fizinė būklė yra geresnis gyvenimo trukmės indikatorius, nei kūno masės indeksas. Tai skatina žmones greičiau pajudėti, nes tai gali prailginti jų gyvenimo trukmę“.

Tyrimas apėmė 474 tūkst. 919 JK biobanke buvusių žmonių duomenų iš viso šalies. Juos analizavo Nacionalinis sveikatos tyrimų institutas, Lesterio ligoninės ir Lesterio bei Lafboro universitetų specialistai.

Pernai profesorius T.Yatesas ir jo komanda atliko tyrimą, kuris parodė, kad vidutinio amžiaus žmonės, prisipažinę, jog vaikšto lėtai, labiau rizikavo susirgti širdies ligomis, palyginti su likusia populiacija.

Tada taip pat nagrinėti JK biobanko duomenys, kurie parodė, kad vaikščiojantys lėtai dukart labiau rizikavo mirti dėl širdies ligų, nei vaikščiojantys greitai, nepaisant kitų rizikos veiksnių, tokių, kaip rūkymas ir kūno masės indeksas.

Parengta pagal metro.co.uk

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(13)
(7)
(6)

Komentarai (1)