Beprotiška idėja: siūloma panaudoti „railgun“ tipo elektromagnetinį ginklą ir taip išgauti Mėnulio išteklius (Video)  (1)

„Railgun“ tipo įrenginių istorija siekia jau daugiau, kaip šimtą metų, tačiau iki šiol dar niekas nesiūlė šiuolaikinių elektromagnetinių patrankų panaudoti tokiam tikslui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Karinis jūrų laivynas sunkiai dirba prie šiuolaikinio, didelio nuotolio „railgun“ tipo elektromagnetinio ginklo, tačiau kosmoso tematika rašantis žurnalistas Leonard‘as David‘as siūlo visiškai futuristinę idėją.

Jis siūlo pasinaudoti šia technologija ir taip išgauti Mėnulio išteklius. Tiesiog paimti Mėnulyje esančius išteklius ir juos su šia elektromagnetine patranka paleisti į kosmosą.

Tokie pasiūlymai daugeliui tikriausiai kelia nuostabą, bet panaši idėja buvo pasiūlyta dar 1960-aisiais metais. Tąkart vizionierius Gerard‘as O‘Neill‘as taip pat siūlė panaudoti „railgun“ tipo patranką ir taip iš Mėnulio paleisti krovinius.

O‘Neill‘as, padedant MIT inžinieriams, netgi buvo sukūręs 160 metrų ilgio įrenginio konceptą, kuris teoriškai turėjo iš Mėnulio užtikrinti sėkmingą krovinių paleidimą.

Žinoma, tokios idėjos yra, tiesiogine to žodžio prasme, kosminės. Kol kas „railgun“ tipo elektromagnetiniai ginklai yra kuriami tam, kad kariuomenės sustiprintų savo galią. Ir JAV Karinis jūrų laivynas nėra vienintelis, kuris dirba šioje srityje.

Kinija ir Rusija taip pat išbando pakankamai galingus įrenginius, kurie nušluotų nuo žemės paviršiaus ir gerai apsiginklavusius priešus.

Tad tikėtina, kad nors tokia kosminė Leonard‘o David‘o idėja ir skamba labai intriguojančiai, ji dar negreitai pavirs realybe.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(20)
(13)
(7)

Komentarai (1)