Seksualinius nusikaltimus padarę nusikaltėliai bus chemiškai kastruojami: kas tai per procedūra ir kodėl yra kaltinimų pažeidžiant Konstituciją

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

RealasLT 2019-06-20 14:44
Kodel gyvuliams taiko zmogaus teises?
punktyras 2019-06-20 15:04
Kad kitiems gyvuliams nereikėtų kvaršinti galvos.
vanduo4 2019-06-20 17:31
Kastracija arba, nusikaltimo įrankio konfiskavimas ir paleisti į laisvę. Bus laisvi kalėjimai, lėšų taupymas ir fizinis naujų nusikaltimų padarymo eliminavimas. Beje, senovėje, pavojingiems nusikaltėliams išpjaudavo dalį smegenų, atsakingų už agresiją. Manau tai daug efektyvesnė kovos forma su chaosu nei tiesiog jų laikymas ir šėrimas. Išvada: fizinis nusikaltimų darymo galimybių eliminavimas yra pati geriausia nusikaltimų prevencija. .: Pavogei - nukirto ranką.
Shinigami 2019-06-20 21:23
Tik nedabartinėje visuomenėje. Dabar jei pavogė kažką ir pasodino 5 metams, tai tu už vagystę privalai jį 5 metus šerti ir rūpintis kad jis gyventu kaip žmogus, kai tu pats ari kaip arklys ir tavo gyvenimo sąlygos blogesnės nei jo. O kas butu jei nukirstum ranką? Tai tektu jį šerti ir prižiūrėti kad gyventu kaip žmogus kol pakratys kojas. Tad problema yra ne bausmė, o žmogaus teisių supratimas. Dauguma jas supranta kaip įgimtas ir galiojančias visoje visatoje ir visiems. Net patiems degračiausiams degradams, kurie daro visą bloga ką tik galima įsivaizduoti. Aš laikausi nuostatos, kad žmogaus teisės yra tik įstatimas, kuris galioja tik toje valstybėje kurioje jis yra pripažintas. Jei nusikaltai, tai tavo žmogaus teisės gali ir turi būti apribotos ir turi būti paskirta tikra bausmė, o ne sanatorija keliems metams.
vanduo4 2019-06-21 02:58
- Kai ką praleidai. Nukirtus ranką vienam, kiti bijos. Tad jų bus mažiau nei tų, kurie sėdi kalėjime. - Arabuose yra ir kitų bausmių - nuplaka viešai, bet nuplaka normaliai, kad skūra sutrškinėja. Žodžiu, nuo idiotų vaistų nėra. Juos veikia tik fizinės bausmės. Yra filmas - laisvės atėmimas kaliniams ne bausmė, o tik trumpos atostogos. Ten jie turi dar didesnę laisvę smurtauti prieš kitus - ožius, gaidžius, vyrukus ir pan. O svarbiausia, už smurtą kalėjime jie nebaudžiami, nes nuskriaustieji atvirai bijo dėl savo gyvybės.
DonaldDuck 2019-06-21 09:43
Taip visos tos šalys kaip saudo arabija kur kerta rankas ir nuplaka žmones ir šūdiniausia jav valstija yra tai ka lietuva turėtu kopijuoti aha
Ar_as? 2019-06-21 09:57
Būtent. Mane visada stebina tokie egzemplioriai su meile fizinėms bausmėms ir šventu tikėjimu, kad jos "padės". Istoriškai visuomenė inlgai taikė fizines bausmes, kol galų gale suprato, kad tai šūdas ir numetė istorijos šalikelėje. Čia priėjo vanduo ir chebra, pažiūrėjo, pažiūrėjo ir sako:"Rudas, vadinasi, šokoladas, davai paragaujam!"
Hmz 2019-06-21 10:18
Galima šiek tiek plačiau apie tai? Kaip tas šūdinumas buvo nustatytas ir kuo pasireiškė?
Ar_as? 2019-06-21 10:29
Pirma, gal tuo, kad išnyko, kaip ir feodalizmas, totalitarizmas (didžiąja dalimi, liko tik "klestinčiose: valstybėse), kraujo kerštas ir dar daugybė nuostabių dalykų, kurių džiaugiamės neturėdami šalia? Gal dar tuo, kad fizinės bausmės yra išlikę tikrai pačiose pažangiausiose ir fainiausiose valstybėse, kurios visada pirmauja pagal laimės indeksą? a) Itin griežtos bausmės niekada nemažino nusikalstamumo. Tam įtakos turi tik bausmės neišvengiamumas. b) visuomenė suprato, kad tuos invalidais paverstus asmenis po to tai pačiai visuomenei tenka išlaikyti, ir ne 5-10 metų, kiek trunka kalėjimas, bet iki jų mirties. c) tokių bausmių visada nori tamsuomenė, t.y. blogiausia ir šlykščiausia visuomenės dalis, kuri nori ne pataisymo, bet keršto, kuri mėgaujasi smurtu. Duodami jai tą smurtą gimdome smurtą toliau, nes nuo to pamažu išsigimsta ir sveikieji. d) žmonės, kuriems gresia mirtis arba sunkus suluošinimas nebeturi ko prarasti, vengdami sulaikymo ir bausmės jie yra pasiryžę viskam ir betkam. e) fizinės bausmės yra negrįžtamos, t.y. įsivėlus klaidai nei b-bio, nei rankos atgal neprisiųsi. f) tas bausmes kažkas turi vykdyti, faktiškai betkas, kas jas sugeba vykdyti yra arba tampa išsigimėliu, kurio visuomenei nereikia. ...ir taip toliau. Siūlymas būtų paprastas, pasiimti bet kurią kriminologijos monografiją ir paskaityti dalį apie bausmių rūšis ir jų efektyvumą. Tada bus galima vystyti elementarią diskusiją.
Monochamus 2019-06-21 10:53
Kiek teko paskaityti apie kalėjimus kažkaip nesusidarė vaizdas, kad ten sanatorija. Labai užjaučiu tave, jei tavo gyvenimo sąlygos yra blogesnės nei kalėjime... Aš gyvuliškumu kaip tik laikau keršto troškimą ir norą nubausti. Tai yra tik emocijų pliūpsnis ir nieko daugiau. Visumenėje naudingiau būtų, jei nusikaltėlis daugiau niekada nenusikalstų ir grįžtų į normalų gyvenimą. Ir, panašu, kad labiau pasiteisina civilizuotas elgesys su nusikaltėliais, o ne barbariškas.
Skija 2019-06-21 11:57
Kai toje vietoje atsidurs jūsų mergaitė, ar berniukas, galėsite eiti ir glostyti nusikaltėliui galvą, sakydami oj kokie mes humaniški ir civilizuoti. Tu "biški" pasėdėk ir grįšk į normalų gyvenimą, nes busi naudingas visuomenei. Nors tuo tarpu, tos šeimos gyvenimas jau sugriuvęs, vaikui trauma įvaryta visam gyvenimui. Lengva diskutuoti apie civilizuotą elgesį ir emocijų pliūpsnius, kol įvykiai nepasibeldžia į tavo duris. Už žiaurius nusikaltimus, tyčinius, kurie atlikti "turint galvą ant pečių" , geriausia bausmė - kulka. O už sutaupytus pinigus (kulkos visai nebrangios) - nemokamas aukštos kokybės mokslas, kad visiems į galvą įkrėstų košės. Kai bus pakankamai košės, tada bus ir civilizuotas elgesys. Kaip vienas žmogus yra sakęs - įstatymai tik žulikams ir nusikaltėliams. Kiekvienas normalus žmogus ir taip žino, kaip elgtis yra padoru, o kaip ne.
Monochamus 2019-06-21 12:10
Jei gyventumėme kokioame Somalyje tada gal ir taip, bet net ir Lietuvoje yra tiek civilizacijos, kad į sąnaudas nueis ne tik kulka, bet ir visas bylinėjimąsis... Kas kainą labai išpučia, kartais net tiek išpučia, kad pigiau tą kalinį išlaikyti kalėjime. O nusikaltimai daromi dėl daugybės priežaščių, o netodėl, kad kažkas kažko neišmoko mokykloje. Nemažai tarp serijinių žudikų būta aukšto intelekto ir gerai mokykloje besimokančių žmonių...
daynewss 2019-06-21 12:12
Ne visai taip. Turiu gerą pažįstamą, kuris yra iš organizuoto nusikalstamumo pasaulio ir šiuo metu atlieka labai ilgą bausmę Marijampolės pataisos namuose. Tai apie "trumpas" atostogas galima pamiršti. Taip, jis ten smurtauja prieš kitus nuteistuosius ir ne tik iš žemesnių kastų, nes yra buvęs SSSR spec. pajegų kareivis, buvęs boskininkas, todėl kaip tikrai moka. Bet tokia yra nusikalstamo pasaulio, bent jau iš 90-ųjų ar 2000-ųjų, hierarchija - stiprus, reiškia turėsi bendrininkų ir pakalikų. Būsi silpnas - tau šakės, išsigelbėsi tik pinigais. Už smurtą kalėjime yra baudžiama, bet smurtas turi būti pastebėtas. Jei bus stipriai sumuštas kalinys ir informacija išeis už kalėjimo sienų (žurnalistai, artimieji), tuomet gali kilti triukšmas. O jei numirs, tai iš vis bus pravalas. Baudžiamumas pasireiškia tuo, kad tau įkala nuobaudą ir uždaro į "triumą". Svaitei, dviem. O su nuobauda negali išeiti anksčiau laiko. Sėdint metus gal ir dzin, bet sėdint 10 - jau šis tas. Turiu vaikystės draugą, kur, mano manymu, sėdi nekaltai gavęs 7,5 metų, bet jis ne kriminalinis, tiesiog aplinkybės susidėliojo ir sėdi. Jis išeis jau kitais metais atsėdėjęs 4,5, net telefoną su internetu turi teisėtai, gyvena kaip normaliam bendrabutyje su gerais baldais, patalpos geresnės nei namuose. O tas su nuobaudom sėdės iki galo 8,5. Matosi skirtumas? O dėl arabų rankų kapojimo, tai jų "sistemoje" tas veikia, nes nėra jokios socialinės apsaugos. Vagi? Tau kerta pirštą, plaštaką, ranką. Ir tavo problemos kaip tu prasimaitinsi. Pas mus būtų taip, kaip aprašo "minkštieji" komentatoriai - tektų maitinti iki grabo lentos. Tačiau, dalis žmonių kitaip nesupranta. Esu gyvenime matęs tokių, kurie nesupranta, nepripažįsta kitų, "silpnesnių" sukurtų taisyklių. Tai kai tas silpnesnis atkala, tada jau tos taisyklės, nebūtinai susijusios su smurtu, pažeminimais ar kastomis, tampa priimtinos. Ne visi žmonės yra žmonės, kai kurie gyvuliai vaikšto ir dviem kojomis...
daynewss 2019-06-21 12:18
Yra psichologinis aspektas. Niekos nenori paleisti kulkos į kaktą. Šiais laikais žudyti be žmogaus įsikišimo, bet psichologinis stresas (kaltės jausmas) perkeliamas ant toliau nužudymo grandinėje esančių žmonių. Pvz. anksčiau, kai bausmė buvo sušaudymas, nepadėdavo tai, kad kai kuriems šauliams būdavo įdedamos tuščios kulkos. Visi jautė kaltę. Įvedus elektros kėdę kaltės jausmą jaučia tie, kurie kalinį pririša prie kėdės, atveda į egzekucijos kamerą. Kaltę jaučia ir tie, kurie įveda kateterį į veną tam, kuris tuoj gaus mirtiną injekciją.
Ar_as? 2019-06-21 13:41
Tai yra išimtinai emocinis mąstymas. Toks pats "mąstymas" yra ir šaukiančių "atimti iš turinčių, išdalinti vargšams", "iššaudyt nx visus (įdėti pagal skonį: rusus, žydus, lietuvius, gėjus...)". Jis nėra svetimas ir niekur nedingsta ir nedings. Klausimas tik vienas ir paprastas, ar esi šuo ir pasiduodi emocijai, ar visgi pasinaudoji mąstymu. Į klausimą "o ką jeigu tavo..." galiu ramiai atsakyti, kad tikrai norėčiau keršto. Tai niekaip nekeičia mano aiškaus supratimo, kad taip daryti yra ydinga ir neracionalu, tokie veiksmai kenkia visuomenei. Ir taip, kuo didesnis dirgiklis, tuo sunkiau į jį reaguoti protu, o ne emocijomis. Visuomenės dalis nesugeba įžvelgti skirtumo tarp to, kaip jie elgiasi vedami emocijų ir to, koks elgesys yra geras/tinkamas/normalus/racionalus, todėl visada siekdami pateisinti savo elgesį, o galiausiai ir norus, traktuoja kaip normą, ima ginti kaip tinkamą ir pageidautiną. Tokie žmonės tiesiog negeba pripažinti sau, nekalbant apie kitus, kad jų elgesys, norai gali būti netinkami ir todėl siekia primesti jį visiems, pasiduoda emocijai ir įtiki, kad ji yra teisinga. Šiuo požiūriu tokie žmonės yra per vieną žingsnelį nuo tų pačių, kuriuos ir nori sušaudyti, nes pamačius merginą ir kilus norui, jie gali nebeatskirti ir to savo noro (emocijos) nuo tikrai normalaus elgesio (po to turime šaunius paiškinimus: ji buvo su pertrumpu sijonu, pati prisiprašė, jis atrodė gaidiškai, pats prisiprašė į komą sudaužomas). Kaip tikri gyvuliai tokie žmonės bijo tik skausmo, ir tik to skausmo baimė juos pačius sulaiko nuo blogo darymo. Kadangi visą visuomenę jie suvokia pagal save, pasijutę nesaugiai jie nori, kad ir kitus gąsdintų skausmu, t.y. vieninteliu jiems emociškai suvokiamu (nes protinis mąstymas menkai veikia) atgrasymu, tačiau negeba ir nenori objektyviai vertinti, koks tokio gąsdinimo efektyvumas ir pasekmės.
Finalfour 2019-06-21 14:24
Kaip noretusi, kad sita teksta skaitytu ir skaitytu tokie kaip Vanduo, ir kiti panasus i ji torliai... tokie komentarai ir toks racionalus paaiskinimas yra kaip tyro oro gusis, bukumu ir tamsumu persmelktuose komentaruose.
Stebėtojas 2019-06-21 15:35
Bausmė turi būti neišvengiama ir prilygti nusikaltimui. Tik tokiu atveju nusikaltimų mažėtų. Todėl dabartinė kaleimų sistema yra kažkoks nesusipratimas. Žmogus, pažeidęs įstatymą automatiškai turėtų netekti didesnės dalies savo teisių, nes jis savo veiksmais pademonstravo, kad jam tie įstatymai yra nežinia kelintoj vietoj. Toliau, jis gali būti izoliuotas, kad ir kaleime, tačiau už viską turėtų susimokėti pats (dirbti tai gali). Ir pagaliau bausmės griežtumas - turi būti nubaustas taip, kad nekiltų noras dar kartą nusikalsti. Kai už pamosikavimą kumščiais turės susimokėti kokius 100 tūkstačių eurų, greitai praeis noras dar kartą nusikalsti, nes dar kartą nusikaltus tokius (taip pat ir patologinius) reikėtų išsiųsti kasti urano rūdos ar į akmenų skaldyklą. Kas liečia šį straipsnį, tai viskas ten gerai. Tik atsiranda labai daug myžančių į kelnes teisininkų, kurie apie teisę, o tiksliau, teisingumą, nieko neišmano.
Ar_as? 2019-06-21 16:17
Taip, nes apie teisingumą ir teisę geriausiai išmano taksistas ir gyvuliukų banda. Kaip ir valstybę gali valdyti melžėja. Ai, palaukit, melžėjos jau pavaldė, nuo Kubos iki Kambodžos, iki USSR. Pavyko neblogai, visi visdar skina vaisius. Bet gi neleisim kažkokiem faktam trukdyti mūsų "žinojimui" apie teisingą pasaulį. Nuostabiausia yra visgi tai, kad visais laikais už "myžančius į kelnes teisininkus" žinančių geriau buvo ir bus, bet visuomenei paprotingėjus ir ėmus mąstyti jie kažkaip visi su savo "nuomone" liko gyventi sau, o pasaulis nuėjo į priekį. Kartais tokie nemyžantys, kaip tikri gyvuliai susimeta į bandas ir padaro mąstančiai visuomenės daliai kažkiek žalos, bet kadangi yra nemastantys, tai anksčiau ar vėliau tos bandos, net emocija paremtos valstybės subyra, gyvenimas grįžta į savo vėžes, taip tik eilinį kartą parodant, kad vadovaujantis vien emocijomis galima tik naikinti, užsiimti destrukcija, kuri niekur nenuveda.
Fikcija 2019-06-21 21:36
Monochamus !!! Pagal tave JAV ir Japonija kazkur salia Somalio pagal issivystima , nes taiko mirties bausme?
UTF16 2019-06-21 22:05