Kiek toli siekia horizontas? Štai kaip lengva tai apskaičiuoti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

statistika 2019-06-30 18:56
bet....., jei esi plokščiažemių bendrarunkelis, tada formule: visai aibei aukščio matymas iki horizonto yra begalybe. tai galima lengvai įrodyti, nes matoma ledo siena pakrašty žiūrint iš bet kurio taško.
noway 2019-06-30 23:49
Sienoje už horizonto durys į paralelinį pasaulį, o žemės plokštumą laiko drambliai.. Kai trūksta fizikos žinių ir kritinio mąstymo prienama pačių keisčiausių samokslo teorijų, ir dažniausiai to esmė kad kažkas nori kontroliuoti ir apkvailinti kitus, taip žmonės bando pateisinti savo pačių nesėkmes, suverčiant kaltę masonams ar panašiai. Pasaulis nėra toks klastingas, daug dalykų vyksta labiau chaotiškai nei organizuotai. Dažnai galioja aukso vidurio taisyklė, kad tiesa negali per daug skirtis nuo oficialios versijos.
riba1 2019-07-01 10:50
po tokių skaičiavimų plokščiažemininkai ir gali šūkauti , kad matosi toliau, nes pamirštas šviesos užlinkimas - difrakcija ir atspindžių galimybės
punktyras 2019-07-01 12:21
Plokščiažemininkai horizonto nepripažįsta – jeigu Žemė plokščia, turėtume matyti kitoje jūros pusėje esančius miestus ir dangoraižius.
Trezor 2019-07-02 00:08
O kokia zemes planetos linkio formule? Gal kas zino? Nes straipsnyje pateikta formule yra nelogiska globe modelyje nepritaikoma. Nes pagal ja kylant i virsu horizonto linija toleja, ir hipotetiskai pakilus pakankamai aukstai i kosmosa turetume matyti sakykim 40000km i toli nusitesusi horizonta. Tai butu visas zemes perimetras. Bet sfera matom tik is vienos puses kas yra sferos kitoje puseje niekaip negalime matyti nesvarbu koks aukstis. Persasi isvada jog formule galimai geriau veikia jei tai plokstuma.
AAA000 2019-07-02 01:15
teisingai pastebeta. nuo momento kai matai visa sfera - horizontas beveik nebetolsta nuo stebetojo, o buna faktiskai nebejudantis. nors liestines kampas kazkiek ir keiciasi mikroskopiniais dydziais. is esmes tada tolsta tik pats stebetojas nuo zemes ir ziurejimo kampas pasidaro nebesvarbus. bet matematiskai tas vyksta neribotai tiesiog matematika ir praktine skaiciavimo nauda skiriasi... nu bet uztat beprasmiska ivertinima "lengva apskaiciuot"
punktyras 2019-07-02 08:33
d = R * arccos(R/(R + h)) d – atstumas iki horizonto R – Žemės spindulys h – akių aukštis Gautą rezultatą reikėtų padidinti ~20% dėl atmosferos poveikio šviesai.