Atrodo, įminta mirtinai pavojinga paslaptis: kaip beveik vienu metu Indijoje, Pietų Afrikoje ir Pietų Amerikoje pasirodė vaistams atsparus ir žmonėms mirtinas grybelis?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2019-08-02 22:46
sita problema galima issprest genetiskai. paredaguot genoma, kad pastovia temperatura kunas palaikytu sakykim 38 laipsnius. ar net per kelias kartas modifikuotis iki 40 laipsniu, kaip pas paukscius. tos kelios papildomos silumos laipsnio dalys nebeleistu plist grybeliams ir "prilipt" ilgesniam laikui ant kuno. cia butu garantuotas ir efektyvus budas. o dabar uzpylineja organizmus chemija - dirvozemius cemija - viska apsika - nors evoliucinis grybeliu atsparumas milijardu metu prisitaikymo rezultatas - pagristas kazkokia chemine ar fizine reakcija su temperaturine riba... ir sitas mutaves grybelis geriausiu atveju ten gal kokia 0,01-0,1C laipsni tepagerino savo agresyviai egzistencijai. o mes nemutavom ir nemutuosim savaime del per didelio sudetingumo
SaMaras 2019-08-02 22:59
Na matai aukštesnė temperatūrą jau bėda kai kuriems baltymams... taip sakant kiaušiniai išvirti gali...
AAA000 2019-08-02 23:19
nu tai visapusiskai reikia tirt ant kiek ten svarbu tie baltymai ir kokiom gyvybinem sistemom tai pakenks. paukscius pvz galetu patirt. ka jie prarado ir ka gavo. atsparuma grybeliams tai garantuotai gavo - vadinas agresyvesnese aplinkose gali gyvent. o svarbiausias rodiklis - ilgaamziskumas - is esmes identiskas. as aplamai manau - kad tai vienintelis variantas. mes ne turi laukt - kol prisitaikysim kaip rusis. mes turetume ta daryt patys reguliuodami pati prisitaikymo aparata. ir ji spartint. TIKSLINGAI. gydymasis visokia chemija ar mesinejimais aiskiai atgyvenes... maista irgi galetume tokiais pat budais adaptuotis. ziuret ne i kiekius. o i kokybine ivairove. as aplamai manau galima taip manipuliuo genetika - kad sakykim augint gatavas reikiamos formos lentas, ar ten koki popieriu ir produktas butu visiskai ekologiskas ir suyrantis. dabar viskas orientuota i prieaugio didinima kokio nors sudo... kad gaut momentini pelna kazkokiems parazitams... dabar orientuojasi i monokulturas visokias, ar "universalia" medicina... cia gi automatine problema ir gresia rusies ismirimas... cia turi but tik individualus metodas. pvz paimam kokia sriti, kur tas grybelis jau probloema, ir visus ten perdirbam i +0,2 laipsniai populiacija ir tiriam atsparuma. o paskui jei bus aktualu ta grybeline infekcija - atsparumas naturaliai paplis visoje zmioniu populiacijoje pasauliniu mastu per palikuonis. is situ "zidiniu". "zematemperaturiai" tiesiog greiciau ismirs per kartas. ir viskas.