Odontologai ragina atsargiau rinktis natūralias dantų pastas - kai kurios gali pridaryti ir žalos  (2)

Odontologai pastebi, kad ekologiškose, natūraliose ar pastose su anglimi nebūtinai yra fluoro. Tai reiškia, kad naudodami tik tokias pastas rizikuojame, kad jie liks neapsaugoti nuo ėduonies. Be to, neapgalvotas smulkintos anglies miltelių naudojamas gali turėti neigiamų pasekmių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiemet britų odontologijos žurnalas pasidalijo apžvalga, kurioje rašoma, kad tik labai silpnai apsaugo nuo ėduonies, o įrodymų, kad ji teikia daug kitokios naudos dantų sveikatai trūksta.

Be to, jei smulkintą anglį užbersite ant dantų pastos, galite padaryti daugiau žalos. „Dažniau naudojant smulkintą anglį, ši gali patekti į dantų plombas ir pašalinti anglies likučius gali būti labai sudėtinga. Be to, anglies dalelės gali dirginti dantenas“, – BBC sakė profesorius Josephas Greenwall-Cohenas, vienas iš Masačiusetso universitete vykdyto tyrimo autorių.

Apžvalgoje taip pat rašoma, kad daugelis pastų su anglimi, taip pat ir ekologiškų ar natūralių dantų pastų sudėtyje dažnai nėra fluoro, kuris yra labai svarbi veiklioji medžiaga galinti užkirsti kelią ėduoniai.

„Dantų pasta su anglimi dažnai gali būti naudojama veikiau kaip papildoma priemonė, norint baltesnių dantų. Ją patarčiau naudoti drauge su įprasta dantų pasta, o ne vietoj jos. Įprastoje dantų pastoje yra fluorido, kurios mums reikia kovojant su ėduonimi, todėl ji turėtų būti naudojama kasdien“, – „Harpers Bazaar“ sakė odontologas Greggas Lituchy.

Jis taip pat pastebi, kad anglis gali padėti išbalinti dantis tik pašalinant dėl maisto (spalvotų produktų ar gėrimų, kaip, pvz., kavos) susidariusias paviršines dėmes, tačiau tikrai neišbalins dantų, kurie pakeitė spalvą dėl traumos, ligos, tam tikrų medikamentų vartojimo ir pan.

„Pasta su anglimi ganėtinai efektyviai pašalina nuosėdas, tačiau dantų neišbalina. Kartais atsargiai naudojant dantų pastas su anglimi nieko blogo nenutiks, tačiau nesitikėkite, kad tai gali padėti sprendžiant dantų sveikatos klausimus“, – sako jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(4)
(10)
(-6)

Komentarai (2)