Dirbtinis intelektas pereina į naują lygį - sukūrė du naujus išradimus, kuriuos norima patentuoti, bet čia laukia visame pasaulyje neišspręstas klausimas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2019-08-16 09:47
Įdomu, o jų DI gali už save atstovauti? Ar gali pasirašinėti dokumentus? Ar gali turėti nuosava banko sąskaitą? Koks asmens kodas bus naudojamas atidarant banko sąskaitą? Jei ne, tai kaip DI gali savo vardu patentus išsiimti? Jei DI savo vardu gaus patentą, tai tuo patentu niekas negalės naudotis (niekas negalės gaminti už patentuotu produktų), nes norint juos gaminti reikia patentuotojo sutikimo. O DI jo negalės duoti (nes nesupras kas tai yra). Tie mokslininkai taip pat negalės duoti leidimo gaminti pagal patentą (ar patys gaminti pagal patentą), nes ne jiems patentas priklausys.
vanduo4 2019-08-18 02:05
Daro problemą ten kur jos nėra: 1, DI lygiai toks pat įrankis kaip dailininkui teptukas. Autorinės teisės skiriamos kūrinio autoriui, o ne teptukui; 2. Jeigu įrankis neturi savininko, vadinasi produktas viešai prieinamas. Šiuo atveju, DI yra algoritmas, kuris sukurtas konkrečių žmonių, tad ir algoritmo sukurtas išradimas piklauso jo kūrėjams. Kame problema? ----------- O iš straipsnio taip ir neišku ką ten sukūrė: kam tos dėžutės ir dar mirksinčios lempos? Tipo mirksėjimą žmonės nesąmoningai supras, nes tai atitiks procesus smegenyse?
Shinigami 2019-08-18 08:13
Spėjų: 1) Taip garsiau ir toliau pasklis "naujiena" ir gal atsiras daugiau investuotojų. Žmonės kasdien kažką sukuria, išranda ir už patentuoja. Tai nėra įdomi naujiena, bet jei tai padarė DI ir dar jam nori autorines teises pridėti... 2) Jie iš tos pačios serijos kaip ir plokščiažemiai ar kai kurie veganai. ----------- Kiek supratau, tai tos mirksinčios lemputės yra tik signalizacijai bet kokio tipo. Tie mokslininkai sako, kad yra žmonių kurie pradėjus kaukti priešgaisrinei signalizacijai,jie nekreipia dėmesio ir toliau sėdi ir rūko, bet kai jų lemputės pradės mirksėti ir jie iškart pradės bėgti iš degančio pastato. Aš asmeniškai nesu susidūręs su situacija kur žmonės ignoruoja garsini perspėjimą tik dėl to, kad jį ignoruoti. O tos dėžutės, tai kaip kvadratiniai arbūzai Japonijoje? Kitaip sakant, mažas tu išradimų pritaikomūmas tai nusprendė kitaip pasireklamuoti.
Niemand 2019-08-19 00:40
Dar niekada nebuvo "įrankio": - kurio niekas nelaikytu rankoje nei tiesiogiai, nei netiesiogiai; - kuris sukurtu naują intelektualu produktą. Pgl. tarptautines konvencijas dėl autoriniu teisiu, šiuo atveju DI nėra laikomas įrankiu. Tam tikra prasme yra spraga. Yra autorinis kūrinys be autoriaus, kuriam galėtu priklausyti asmeninės neturtinės teisės. Su įrankio ir autoriaus apibrėžimu irgi problemiška. Esami siauri apibrėžimai skirti neleisti korporacijoms tapti "įrankiais" arba "autoriais". Išplėtimas gali turėti atitinkamu pasekmiu. Nors iš principo čia teisinės technikos problematika, nieko labai įdomaus ne teisininkams.
vanduo4 2019-08-19 16:09
DI tėra tik įrankis, nebent ilgainiui jis taps sąmoningas ir pareikš teises į savo kūrybą. Juk dabartinis intelektas irgi gali mokytis. Tai gal atsiras durnių, kurie bandys įrodyti jog DI produkcija priklauso visiems? Lygiai kaip paduoti į teismą mikrobangių gamintojus, nes instrukcijoje neparašyta jog negalima džiovinti kačių..... Išvada: DI produkcijos apsaugos problematika svarbi tiek, kiek svarbu apsisaugoti nuo idiotų ir vagių.
SaMaras 2019-08-19 17:44
Straipsnio neskaičiau, bet kaip suprantu problemos neturėtų būti bet kokiu atveju. Jei Mokslininkas dirbdamas kažkokioj įmonėj ar laboratorijoje padaro kažkokį atradimą tai rezultatas priklauso tai įstaigai kuri užsakė/ finansavo tą tyrimą. tai jei kažkas finansavo tą mokslinką/DI ir jo tyrimus vadinas tam ir priklauso rezultatas..
Niemand 2019-08-19 21:22
Jokiu būdu ne. Mokslininkas gali (ne)terminuotai perleisti turtines autorines teises, bet prie geriausiu noru negali perleisti neturtiniu teisiu. Jokia įmonė niekur pasaulyje negali būti autoriumi, tik licencijos turėtoju. Ir taip yra ne be reikalo. Jei nėra autoriaus, nėra ir kam suteikti licenciją. Žodžiu, teisinė problematika labai įdomi teisininkams ir patentininkams, bet mažai suprantama visiems likusiems. Šiuo konkrečiu atveju arba įmonė darosi PR, arba žurnalistai pasigavo žinią pgl raktinius žodžius nesigilinant į esmę, kuri šiuo atveju tikrai nesuprantama ir neįdomi nespecialistams.