Lobiai, kurie slypi Lietuvos vandenyse ir fantastiška idėja - prie Klaipėdos galima sukurti tokį povandeninį muziejų, kokio nėra visame pasaulyje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2019-08-17 08:00
Per 10 tūkst. metų jūros lygis pakilo 27 metrais, pakrantė pasitraukė per 50 km. O dabar pasaulio pabaigą skelbia dėl kelių centimetrų pakilusios jūros lygio.
punktyras 2019-08-17 08:37
Prieš 10 tūkstančių metų infrastruktūra buvo truputį menkiau išsivysčiusi ir žmonės nuo jos mažiau priklausė. O ir pasaulio pabaigos niekas neskelbia.
Shinigami 2019-08-17 11:51
Nu ir???? Ar tam, kad bandyti išsaugoti infrastruktūra verta 10 milijonų, reikia išleisti 10 milijardų? Sakysi infrastruktūra kainuoja daugiau nei 10 milijonų? Tada ir visos žalios išlaidos kainuoja daugiau nei 10 milijardų. Bei tai įrodo, kad klimato kaita yra pastovus ir nenutrūkstamas procesas. Pradėsi aiškinti kad greičiai skiriasi? Nu ir? Anksčiau ar vėliau vis tiek reikės visa infrastruktūrą perkelti. Net dabartiniai greičiai yra tokie lėti, kad dabar esantį infrastruktūra pasens ir ją reikės keisti greičiau, nei jį bus apsemta (ar kitaip sugadinta dėl klimato kaitos), todėl jau dabar galima planuoti apie jos perkėlimą ar pritaikymą. Juk tai vis tiek įvyks, greičiau ar lėčiau, bet įvyks. Buvo straipsnių rėkiančių kad naftos kompanijos jau prieš 100 metų žinojo apie naftos daroma žalą. Bet kas iš to, jie žinojo ar nežinojo? Jei tuo metu apie tai butu pranešta, ar visi pradėtu prekes po pasaulį vežinėti ne sunkvežimiais, o dviračiais? Ne laivais, o valtimis? Dabar tiek daug kalbama, o automobilių vis daugėja. Vis daugiau žmonių pradeda keliauti po pasaulį, o tokios kelionės prisideda prie taršos (juk ne pėsčiomis ar dviračiais keliauja). Bet užtat koki progresą tai padarė žmonijai ir kiek pinigų uždirbo žmonijai? Visi žalieji gąsdina kiek žalos tokia klimato kaita padarys, bet nekalba kad priežastis dėl kurios klimato kaita vyksta jau sukūrė 100 kartų daugiau vertės nei bus prarasta. Bei nekalba, kad ši žala yra neišvengiama, nes taip ar taip klimato kaita vyksta ir kažkada ji vis tiek bus. Aiškina, kad gamta nespės prisitaikyti. Gamta dar ne prie tokių dalykų prisitaikė ir išgyveno. Kaip ir dėl to gaisro Sibire. Tarsi tai butu pirmas gaisras Sibire (ar kitoje žemės vietoje) per visa žemės istoriją. Tai yra natūralus ir normalus procesas, kuris vyko, vyksta ir toliau vyks ir tai nedaro žalos gamtai. Greičiau yra naudingas gamtai.