Jie iš mūsų vagia – JAV teigia, kad Kinija kėsinasi į karines kosmoso technologijas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Giedriax 2019-09-21 17:06
Štai taip veikia propagandos mašina. Amerikiečių agentai patys perdavė mikroschemas ir jutiklius, kad vėliau turėtų priežastį sulaikyti žmogų. Ir čia skaitosi šiuo atveju kinai blogi nes vagia? Man atrodo, kad amerikiečių planas toks: jie nori sulėtinti Kinijos technologijų vystymąsi. Tokiu atveju suorganizuoji tarptautinę mokslinę konferenciją su daugybe įvairių šalių mokslininkų. Tiems, kuriuos nori sulaikyti, duodi slaptų mikroschemų ar dar ko nors, po to sulaikai juos dėl to. Straipsnyje teigiama, kad buvo dar 8 panašūs atvejai. Taigi sulaikyti 9 mokslininkai - rimtas smūgis Kinijos mokslui. Kvaila būtų galvoti, kad amerikiečiai taip nepasielgtų. Norint išlikti mokslo viršūnėje - visos priemonės leidžiamos Nežinau kokios srities kiti sulaikyti žmonės (Pengyi Li yra kompiuterių mokslininkas) tad sunku pasakyti kokios mokslo ar technologijų sritys dėl to nukentės.
House_of_gold 2019-09-21 19:00
Amerikiečiai griebiasi šiaudo, baigėsi dienos, kai JAV buvo pasaulio galybė. Jau dabar realiai be JAV visos šalys ramiai gali gyvent, bet pokolkas jav vis dar išlieka topuose dėl karinės technikos, nes nieks kits pokolkas neturi tiek lektuvnesiu, pasibaigs kazkada ir cia pirmavimas.
Hm 2019-09-22 07:57
Čia jau reikią būti aklam, kurčiam ir labai jau nesupratingam, kad manyti, jog kiniečiai nieko iš nieko nėra pavogę. Visas jų technologinis šuolis tik iš nuplagijuotų vakarietiškų technologijų. Dabar jau jie prisivogę, pasimokę, gal jau ką ir sugeba patys sukurti... Pvz. tik vienas iš daugybės. Kosminį skafandrą kinai nuplagijavo viens prie vieno nuo rusų. Surengė pas save kosminių pasiekimų parodą, kvietė visus, bet su eksponatais atvažiavo tik rusai. Skafandras "netikėtai" pasimetė parai, vėliau taip pat "netikėtai" atsirado. Tik visiškai rusams įprastai skafandro viena detalė - antbarzdis liko nepaimtas. Bet rusai supratę, kad čia eilinė vagystė nieko per parodą ir nepasakojo. Vėliau jau rusams skafandro konstruktoriams buvo didžiausias atrakcionas sekti pirmąjį taikvonauto skrydį. Ir įtarimai pasitvirtino - nusileidus pirmajam kiniečiui, barzdą buvo apdaužytą, paklijuota. Patys kiniečiai niekaip nesugebėjo sugalvoti, kad leidžiantis kai didelės perkrovos ir galva kratosi, barzda trankosi į skafandro stiklą... O pradėjo kiniečiai nuo magnetofonų kopijų, net pavadinimus vogė, pakeisdami vieną raidę... Ir gerai, kad dar gyvenam laikais kai JAV žemėje galybė, nesunku įsivaizduoti kaip gyventume jai galybė būtų Rusija ar Kinija...
mobilunkas 2019-09-22 11:20
o ar kada amerikieciai yra pasake, kad mes sia technologija esam pavoge is kitos salies tad jos nenaudosim? ar visos salys vagia , o cia pasitaike salis kuri niekada nieko nevoge, negrobe ir pan? Tiesiog reiketu sakyt kad kinieciai vagia daugiau nei mes is kinieciu pavagiam, tada butu daugmaz teisinga
emexas 2019-09-22 15:33
Vagia ir kopijuoja tie kinieciai nesveikai. Kas dirba el. prekyboje didesnese plarformose gali patirtinti.
Vytax 2019-09-22 16:43
Didžiąją dalį technologijų kinams vakarai patys tiesiog padovanojo. Tiesiog kompanijos ieškojo būdų kaip padidinti pardavimus ir atpiginti gamybą. Surado Kiniją, kur darbo jėga kelis ar keliolika kartų pigesnė, kur faktiškai neegzistuoja aplinkosauga, kur komunistinė valdžia dosniai dalina subsidijas gamykloms. Tad kompanijos masiškai pradėjo perkėlinėti gamyklas į Kiniją. Vakarų kompanijų darbuotojai važiavo į Kiniją, mokė kinų darbininkus kaip presuoti, tekinti, virinti, lituoti detales, kaip iš jų surinkinėti kokybiškus ir modernius prietaisus. Dar buvo vienas momentas tas, kad užsidarinėjant gamykloms vakaruose, itin atpigo ir nuskurdo inžinieriai. Jie irgi pradėjo masiškai važiuoti į Kiniją ir mokyti jau pačių kinų kompanijų darbuotojus. O dabar ateina tas metas kai kinai patys išmoksta prekiauti, baigia išpopuliarinti savo produktų ženklus. Ir kai kuriuose segmentuose kinų kompanijos jau išstumia vakarų kompanijas. O šioms belieka tik apgailestauti: „iš mūsų pavogė technologijas“.
AAA000 2019-09-22 20:21
nei jie vagia, nei ka. jie tiesiog deda skersa ant patentavimo sistemos. nes ji realiai civilizacijos raidos stabdis. civilizacijos progresa turi varyt meistriskumas. o ne kazkokiu mulkiu noras uzdirbt is nieko neveikimo. tipo nusipirkau patenta, uzsikeliau kaina - ir dabar man mokekit kinieciai tiesiog lauzia pasaulini monopoli, kuri uzdejo vakarietiska valdzia.
HardAxe 2019-09-23 09:35
Ir taip ir ne. Jeigu nebūtų patentavimo dalis atradimų/vaistų apskritai nebūtų atlikta, nes tam reikia nežmoniškų didelių investicijų ir dirba didžiuliai departamentai. Mano galva logiškiausia būtų patentus priimti tam tikram laikui, palaipsniui silpninant patentavimo galią.
AAA000 2019-09-23 17:07
cia nesprestu problemos. tiesiog ja atideliotu. patentavimui turi but koks nors esminis apribojimas. pvz leiziama patentuot tik jei-kol nesukuria monopolio. jei tik yra-susidaro monopolis - iskart automatinis reguliavimas. pvz tokia salyga, kad sakykim jau su visu pelnu bendra kaina negali but didesne nei buvo pries tai vartotoju islaidos. ar kazka tokio. yra ten tu tvarku prigalvota - bet jos neefektyvios.
iPienius 2019-09-23 20:48
realiai kinija jau nebera salyginai pigios darbo jegos salis, todel nenuostabu, kad inzinieriai (ir ne tik) vaziuoja i kinija
Berserkas 2019-09-23 21:00
Manau jog daugiau reikėtų suskirstyti pagal svarbumą. Visokiems vaistams ir pnš skirti ilgesnį laiką, visokioms nesąmonems trumpesnį.
jull 2019-09-24 04:00
Inzinerijoj mazai konceptu kurie atsiranda is nieko, procesas yra laipsniskas, naujam patente praktiskai visada bus kazkas is senesnio. Kiekvienam patente rasit reference i susijusius patentus. Bet, patentai yra reikalingi, jie skatina pazanga. Sunku butu tiketis, kad mokslininku/inzinieriu komanda dirbs kelis ar keliolika metu vien uz grazu straipsneli zurnale. Alternatyva butu kazkoks centralizuotas finansavimas, kai visuomenej isnyks toks reiskinys kaip korupcija:) O kolkas, sita sistema bloga, bet geriausia is ko galim rinktis. Palyginkit to ta patenta su kokiu copyright, patentas - 20 metu, mokamas, teisines islaidos vien ji uzpildyt yra reiksmingos. Copyright - kas tai ar ne 70 metu po autoriaus mirties, praktiskai nemokamas. Del kinu. Patys jie negali NIEKO. Jie kas nors ten yra patentuojamo, islaptintu technologiju, tai yra nup...ta 99.9%. Arba sukurta atvaziavusiu uzsienieciu. As tikiu kad ten yra protingu zmoniu su geru issilavinimu, is milijardo tikrai galetum rast milijona kazka galincio, bet gaila, nei vieno dar neteko sutikt. Darbo kokybes, nasumo, lygis yra zemiau plintuso. Apie issilavinima jau net nekalbu. Tiesiog tai salis su pigia energija, niekas nekrusa proto su kvaila aplinkos apsauga, darbuotojo teisem ir t.t. todel dalis gamybos kuriai uztenka sukt varztukus palaipsniui persikele tenai. Tiesa, nemanau, kad ju gamybos rojus dar igai tesis. JAV juos jau trumpina tiesiogai, EU greiciausiai greitai darys ta pati per aplinkos apsaugos ir gaminio kokybes/remontuojamumo reikalavimus. Su gaminio kokybe ir remontuojamumu reikalas jau sukasi atrodo...