Tyrimo rezultatai reabilitavo glitimą: tūkstančiai jo atsisako be reikalo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Galonas 2019-09-30 16:52
Celiakiją turinčių asmenų skaičius svyruoja apie 1%, kas būtų 3mln. Amerikoj, o tyrėjai sako, kad 82% nepatiria jokių simptomų? Ką? Turint celiakiją bent kažkokie simptomai tikrai bus, jau nekalbu apie netoleruojančius. Skandinavijoj 8% turi netoleravimą glitimui, jie irgi jaučia simptomus. Tai tyrėjai nori pasakyt, kad iš galimai 24mln. žmonių netoleruojančių glitimo, iš jų 3mln. turinčių alergiją tik 0.54mln. atsisakė teisingai ir 2.46mln ne? Netikiu, kad čia nėra klaida... Ne glitimo atsisakymas sukelia kalcio, geležies ir kt. trūkumą, o pati celiakija tai sukelia. Tavo žarnynas kiauras pasidaro, kaip su žolepjove pravažiuotas, prie ko čia glitimas ir geležis? Batone daug geležies yra? II tipo diabetas irgi siejamas su celiakija sergančiais, o ne konkrečiai atsisakymu glitimo. Tyrimas pritemptas ir jo esmė parodyti, kad žmogus nepatirinatis jokių virškinimo sutrikimų vartodamas glitimo turinčius produktus jų toliau nepatirs, oh thanks captain!
Niemand 2019-09-30 18:39
Kiek žmonių turi celiakiją, niekas tiksliai nežino, 1 proc. yra spėjimas. Iš to 1 proc. didžioji dalis turės tokius nežymius simptomus, kad niekada dėl to specialiai nesitirs ir teisingai darys. Tai nėra pavojinga liga. Nėra tokio daikto kaip "gliuteno netoleravimas". Pasitaiko (labai retai) alergijos, bet "gliuteno netoleravimas" nėra medicininė diagnozė. Ką sako šis tyrimas - kad dažniausiai "gliuteno netoleravimas" yra elementari hipochondrija. Problema galvoje, o ne gliutene. Nors, jei kažkas jaučiasi geriau laikydamasis išgalvotų reikalavimų, tai kodėl gi ne, nieko blogo tame nėra.
miiinnde 2019-10-01 14:10
Pfff, tai bent tyrimas is 28 asmenu, atidziai neskaiciau,bet lyk nepastebejau tyrimo trukmes, kogero savaites eksperimentas su viena mokiniu klase ir prasom, pilnas statistines beliatristikos 'mokslinio tyrimo straipsnis' ir boom, galima perrasyti knygas.
Galonas 2019-10-02 17:22
Niekas tiksliai nežino, bet tas estimuotas 1% yra celiakija sergantys, netoleruojančių dar daugiau, o celiakija sergantys patiria tikrai stiprius simptomus ir tikrai nesirūpinant nesibaigia lengvai. Bent kažkiek domėjais kokios ligos pasekmės? Taip pradžioje nieko blogo, pučia pilvą, viduriuoja, paskauda galvą. Vėliau nuolatinė migrena, osteoparoze, mazakraujyste, daug didesne tikimybe susirgt diabetu ir įvairiom vėžio formom pradedant skrandžiu baigiant storąja. Nekalbu apie bėdas sukelstas dėl įvairių mineralų ir vitaminų trūkumų. Kalbant apie toleracija, tai viskam ji gali būti ir nebūti, kaip kažkas pomidorų netoleruoja taip kažkam net smėlis tinka. Kaip apskritai galima teigti, kad nėra tokio daikto kaip "gliuteno netoleravimas"? Daktarai gliuteno netoleraciją dažniau priskiria nei celiakiją, nes niekas celiakijos tyrimo nenori daryt, nedetalizuosiu kodėl, gal bent kažkuo pasidomėsi prieš skiesdamas.
kag 2019-10-03 23:52
trooolina su kirminu maistu... koks dar glitimas? rondapo manau pakaks visiems, stai taip turetu skambeti antraste... arba narkotikas su ~16 opiatu jums rikrai svarbesnis nei manete.. o griztant i tema tai cia visiskas bullshitas. nueikit ir issitirkite, miltai ir pienas kris pirmoj vietoj kad nevartoti daugeliui zmoniu, palaukite, bet as nepazistu nei vieno kuris issityre ir neisbrauke is ju raciono.. neskaitykite manipuliaciju o remkites mokslu ir asmeniniais kraujo tyrimais kaip minimum... o tai nutrolins negyvai apie piena ir kalci, kad neva vos ne perlusite per puse jei pieno negersite... beja, kai rusijos blokada buvo, tai pienas lietuvoje tapo ypac svarbus organizmui, pagal visokius delfius... $) p.s. nugrybavau, bet minti pasakiau ir tikiuosi, kad nepasitikesite manimi aklai, o patys issiaiskinsite.