Mitas ar tiesa: ar skiepas nuo gripo gali sukelti gripą?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kag 2019-10-04 12:59
mmm.. as visada galvojau, kad tarp salutiniu poveikiu net irasytas gripas?
donatasv 2019-10-04 13:32
Kad skiepas nesukels gripo, tai gal ir tiesa, bet kad jis apsaugos nuo gripo tai tikrai ne faktas. Niekados nesiskiepinau nup gripo ir labai retai kada susirkdavau, kol darbdavys pasiule nemokamai pasiskiepyt. Tai tais metais kaip kritau nuo gripo dviem savaitem, su 39 temperatura tai nuo to laiko savo nieko vertus skiepus pasilaikykit sau. Reklama skiepams ir zmoniu smegenu plovima pasilaikykit sau. Yra privalomi skiepai kur padeda ir tai irodyta pries sutuos nieko pries. Bet gripo skiepai yra smegenu plovimas...
Shinigami 2019-10-04 16:51
Skiepas nuo gripo negali sukelti gripo, bet... Pasiskiepijęs po 10 min netampi atsparių gripui. Skiepai nuo gripo, tai mirę gripo virusai. Jie negali dauginys todėl negali susargdinti gripu, bet imuninė sistema gali pasiruošti kovai su tokių gyvu gripo virusu. Bet tai užtruks kažkiek tai laiko, kuris skaičiuojamas dienomis. O tuo laikotarpių busi labiau pažeidžiamas. Todėl reikia labiau saugotis, kad nesusirgtum. Bet po laikotarpio kai imuninė sistema prisitaiko kovai prieš gripą, jo gali bijoti mažiau, nei tas kuris nesuskiepijo.
Monochamus 2019-10-04 17:33
Gerai, kad parašei, žinosiu apie šį smegenų plovimą. Ką čia lygintis visokiems PSO prieš nuostabų įrodymą, nepakartojamą donatasv eksperimentą, kur visi tyrimo dalyviai (1) po pasiskiepijimo vis tiek susirgo gripu. Reikėtų ir daugiau tokių smegenų plovimų iškelti į dienos šviesą. Pavyzdžiui ragina užsisegti saugos diržus automobilyje, nors, vienas Bronius iš Kedžių kaimo buvo užsisegęs saugos diržą, bet vis tiek patekęs į avariją numirė. Tai įrodo, kad saugos diržai neveiksmingi!
qriuqriu 2019-10-04 21:38
straipsnio neskaiciau, bet kolega pries 8 metus pasisikiepijas pirma karta, susirgo gripu taip stipriai, kaip niekad gyvenime jam 46m buvo tada, niekad rimciau iki tol nei 3 dienos nesirges, po skiepo 2 savaites uztruko , kad atsigautu... isvadas kiekvienas savo daros, as niekad nuo gripo nesisikiepiju ir nemanau, kad tas kruvis mano imuninei sistemai naudingas
immortallt 2019-10-05 00:12
Taip, skiepai smegenų plovimas. Kadangi švarios smegenys, mirtingumas vaikų iki 18 m. nukrito beveik 10 kartų
HDi 2019-10-05 19:49
Kad komentuoti, dar reikia suprasti ir kaip skiepai nuo gripo veikia, ir kas tas gripas iš viso yra. O didžiausia bėda ta, kad gripas kiekvienais metais būna vis kitoks ir jei 2018 metais pasiskiepijai nuo gripo, tai nors organizmo imutetas ir išlieka virš metų, bet 2019 metais gali susirgti gripu B, o iš viso tų gripo atmainų yra ne viena ir ne dvi. Ir kai gamina vakcina, tai tam tikra prasme stebint aplinką, spėjama kokio tipo gripas, ar gripų tipai bus ateinančiais metais. Ir kartais taip jau būna, kad nepataikoma. Nemažiau svarbu ir kokia vakcina skiepijama, geriausios šiai dienai vakcinos - keturvalentės, saugo nuo 4 gripo tipo atmainų, anais metais berods tiek valstybė tiek privatininkai buvo užsipirkę pigių 2-valenčių ir 3 valenčių vakcinų, tai rezultatą to matėme, kad sirgo tikrai daug ir epidemija buvo didelė - iš ten ir tokie kaip Tu atsiranda - pasiskiepijau bet susirgau. Šiemet užpirkta yra keturvalentės net ir valstybinėse poliklinikose - tad jei yra galimybė skiepytis, tai pirmyn.
Berserkas 2019-10-05 20:26
Pagaliau, normalus komentaras
mindaugas.vaitiekūnas 2019-10-06 22:06
Kiek pamenu iš biologijos pamokų, tai virusas niekada ir nebuvo gyvas, t.y. tai nėra gyvybės forma. Bet čia tik tarp kitko... Kalbant apie skiepus - nesiskiepiju nuo mokyklos laikų ir nuo tų pačių laikų nesergu gripu. Arba man, kaip ir kitiems "antiwaxeriams" labai sekasi, arba tikrai skiepai turi tokį šalutinį poveikį, apie kurį niekas nežino arba tiesiog nekalba. Na vienas iš tokių galėtų būti, kad tarkime mes išmokome savo organizmą įgyti imunitetą tik per dirbtines priemones, t.y. per skiepus. O praėjus šitam terminui imunitetas nusilpsta labiau nei to, kuris apskritai nesiskiepija. Viso to pasekoje toliau pilietis turi nuolat skiepytis, kad įgytų stiprų imunitetą. Taip, besiskiepijant jo imunitetas bus stipresnis, bet nutraukus kasmetines skiepų procedūras, imunitetas nusilps tiek, kad bus vienas pirmųjų pretendentų į ligą. ...... Ir primenu minties pradžią: "galėtų būti".
immortallt 2019-10-06 22:20
Virusas tai ne akmuo. Jis yra gyvas ir mutuoja, taip kad biologijos kurso nuo mokyklos laikų net neprisimeni, o čia apie skiepus nori diskutuoti
mindaugas.vaitiekūnas 2019-10-06 23:12
Kiek pasigooglinau - visgi šiuo klausimu vienareikšmio atsakymo nėra: vieni išsireiškia, kad tai neląstelinės gyvybės forma, kiti sako, kad tai nėra gyvybės forma. Tai mano biologijos mokytoja buvo prie pastarųjų Čia pagrindinis klausimas kas yra gyvybė. Jei gyvybe laikysim tai, kas gali daugintis, vadinasi virusas yra gyvas. Bet tada gyvi ir tie robotai, kurie sugeba gaminti savo kopijas
Stebėtojas 2019-10-06 23:20
Iš tiesų virusas nėra gyvas ta prasme, kuria gyvos yra mus sudarančios ląstelės. Bet jis sudarytas iš tokių pat medžiagų, kaip ir mūsų ląstelės, tai ta prasme jis yra gyvas. Šiaip, tai virusas yra ne ką daugiau nei . Ir skiepai nuo virusų tai dažniausiai yra arba pakankamai giminingas virusas, nesukeliantis tokios stiprios reakcijos (pavyzdžiui, karvių raupais persirgusios melžėjos nesusirgdavo žmogiškais raupais), arba koks nors kokteilis, kuris susilpnina viruso veikimą. Ir čia reikia prisiminti, kad visų žmonių organizmai skirtingi, todėl garantuoti 100% tokio pat poveikio visiems neįmanoma. Koks nors faktorius gali stipriai pakeisti tokio skiepo poveikį ir todėl turim statistiką ir pašalines reakcijas.
Monochamus 2019-10-07 11:22
Taip, organizmai skirtingi, reakcija skirtinga, garantuoti negalime. Tas pats ir su vaistais: gali kažkam pasireikšti baisus šalutinis poveikis, kažkas gali būti alergiškas ir t.t. Tačiau savo asmeninę patirtį absoliutinti ir aiškinti, kad "čia taip bus visiems" ir raginti visus nevartoti nes tai "smegenų plovimas, nes va man nesuveikė" yra ne tik visiškai bukas požiūris, bet ir darantis žalą visuomenei. Todėl raginu visokius donatasv ir qriuqriu kiek atsitokėti ne dėl to, kad man rūpėtų jūsų išprusimas, bet, kad kitiems nedarytumėte žalos. Jei jūsų organizmas nelabai kaip reaguoja į skiepus, tei ir nesiskiepykite. Bet yra tyrimai su kiek daugiau respondentų nei jūs, ir PSO kol kas būtent skiepus pripažįsta kaip veiksmingiausią priemonę nuo gripo. Skiepijuosi nuo gripo jau kelis metus iš eilės, nei sergu gripu, nei kas nors man po skiepo nutiko. Bet aš esu alergiškas tam tikriems antibiotikams, tai gal man stumti propagandą supermamytėm, kad va jei vaikas susirgs pneumonija tai geriu gydytųsi žolelėm, nes va aš vartojau antibiotikus, tai visą kūną išbėrė ir pakilo labai aukšta temperatūra. O ir šiaip antibiotikai net sveikiem žmonėm nėra geras variantas. Faina, prirašysiu propagandos supermamyčių forumuose ir galėsim skaičiuoti išaugusį vaikų mirtingumą nuo pneumonijos.