Kukurūzų dribsniai yra beprotiškai populiarus pusryčių maistas, bet ar žinojote, kad jie neturėtų būti skanūs?  ()

Kukurūzų dribsniai neabejotinai yra vienas iš populiariausių pusryčių patiekalų pasaulyje. Tikriausiai ne vienas šio straipsnio skaitytojas būtent tokiu maistu šįryt ir mėgavosi. Bet ar žinojote, kad kukurūzų dribsniai nebuvo išrasti jūsų malonumui? Greičiau jau priešingai - šis maistas buvo specialiai kuriamas toks, kad nesukeltų jokių jausmų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kukurūzų dribsniai dabar yra skaninami druska, cukrumi, medumi ir įvairiais sirupais, tačiau kadaise juose nebuvo tokių priemaišų. 1894 -ųjų rugpjūčio 8 dieną gydytojas Johnas Harvey Kelloggas su jaunėliu broliu Willu Keithu Kelloggu kartą gamino virtus kviečius, kuriuos ketino patiekti savo pacientams. Prispausti reikalų broliai pakilo nuo stalo ir nubėgo dirbti. Sugrįžę savo kviečius jie rado sužiedėjusius. Jie neturėjo daug pinigų, todėl nusprendė juo vis tiek apdoroti ir paruošti maistui. Broliai kviečius suminkė ir suspaudė į labai ploną tešlą. Taip buvo gauti dribsniai, kurie paskrudinti buvo neįprastai skanūs.

Jau 1985 metais broliai užpildė patentą, taip oficialiai tapdami javų dribsnių ir jų gamybos technologijos išradėjais. Sanatorijos, kurioje broliai tuomet dirbo, pacientai džiaugėsi nauju maistu. Tačiau Willas norėjo jį pasiūlyti ir paprastiems žmonėms. Taip Kelloggai tapo verslininkais, o jų pavardė tapo garsiu prekės ženklu.

Johnas sukūrė kukurūzų dribsnius, kurie buvo pigūs ir mėgstami. Willas nusprendė į juos įmaišyti šiek tiek cukraus, kad jie labiau patiktų masėms. Ir tai suveikė - kukurūzų dribsniai visiems laikams pakeitė JAV ir didelės pasaulio dalies pusryčių įpročius. Tačiau tas nelaimingas cukrus supykdė brolius.

Reikalas tame, kad Johnas Harvey Kelloggas buvo Septintosios dienos adventistas ir ištikimas Sylvesterio Grahamo pasekėjas. Grahamo pavardė jums galbūt yra girdėta - jo vardu vadinami krekeriai. Grahamas, kuris pats buvo presbiterijonas, pasisakė už beskonį maistą, nes jis neveda iš doros kelio ir nesužadina stiprių jausmų. Šios idėjos patiko ir Kelloggui - būtent todėl savo pacientus jis maitino virtais grūdais.

Kai gydytojas Kelloggas sukūrė kukurūzų dribsnius, jis juos savo bažnyčiai pristatė kaip maistą, kuris gali padėti kovoti su masturbacija ir per dažnu seksu. Ir virškinimo problemomis, bet tai nėra taip svarbu. Taigi, jam labai nepatiko, kad brolis nesinaudoja galimybe šį tikėjimą paskleisti plačiau.

Šiais laikais mes jau žinome, kad tai yra nesąmonė - beskonis maistas nekeičia žmonių seksualinių įpročių (nors tai vis tiek yra geresnis metodas, nei naudoti 18 amžiuje). Kukurūzų dribsniai tapo beprotiškai populiariu maistu, bet, tikriausiai, tik dėl to pridėtinio cukraus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(1)
(8)

Komentarai ()