Elono Musko kosminis laivas gali būti labiau moralinė katastrofa, nei svarus kosmoso tyrimų žingsnis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Lukasfragas 2019-10-04 15:26
Yra kas kuria raketas ir siekia, ir yra Samantha Rolfe, kuri yra nulis ir nori kad kiti būtų nuliais.
kestutisz 2019-10-04 15:33
Tiesiog kosTmoso ekonacių vieta dar laisva...
amas 2019-10-04 15:55
Paskaitai iki tos vietos kur minimas Kenedis ir kiek laiko užtruko nusigaut iki mėnulio. Tai gal šiektiek kiti laikai, kitos technologijos ir galimybės. Vien gamybos metodai skirias kaip diena ir naktis, o kur dar kompiuteriniai modeliavimai ir panašiai. Į mėnulį skrido planuodami ir projektuodami ant popieriaus geriausiu atveju naudojo skaičiavimo mašinėles. Tuo metu technologijos buvo kuriamos, dabar užtenka tobulinti esamas ir tas daroma visiškai kitas metodais. Tai va straipsnis šūduko vietoj, nevertas skaitymo.
Arunas1948 2019-10-04 17:42
Arduain teisus kas Muskas kaip sukcius jis yra genialus bet mane uztai komentatoriai labai isbare.
S.J 2019-10-04 20:14
Kas liečia krovinių gabenimą ir pristatymą į TKS tai SpaceX turi vieną didžiausių pasiekusių paleidimų procentą tarp visų kosminių paleidimų vykdytojų ( Launcher system provider). SpaceX kol kas vienintelė sugebėjo sukurti daugkartinio naudojimo raketas ir jas sėkmingai panaudoti, nė viena kosmoso agentūra iki šiol to negali pasiūlyti. Daugkartinio naudojimo raketos kur kas labiau atpigina galimybe pasiekti artimąjį kosmosą primiausia ir atpiginti taip pat tiriamuosius darbus siekiant pasiekti tolimąjį kosmosą. Kas liečia Teslą, ten kita situacija, bet kažkodėl visi lygiuojasi į Teslą, be to dėl pliuso, Teslai dar nėra nei 10 metų. Jei Elonas Muskas yra toks genialus sukčius, tai norėčiau, jog tokių būtų kur kas daugiau.
BrendasGazuotas 2019-10-04 20:18
Arduain - žemė plokščia ir amerikosai niekur neskrido! Arunas belekiek- po snoro, pinigų muskiui nebepatikėsite? Bet va yra durneliai kurie pinigus sukčiams patiki ir kiek jų daug... Tiek daug kad galima ir batareikinę mašina sukūrti nuo nulio,gamyklas pastatyti, ir net kelias, ir net visą krūva raketų pagaminti. Vat čia tai iliuzionistas virtuozas aferistas!
Arunas1948 2019-10-04 20:34
Paklausk lietuviu kurie patikeje Musku sumokejo avansu, ypatingai Lasas stengias o kur dar Nasa finansuoja ir dar milijardieriai iesko pramogu yra ziopliu yra pinigu.
lape 2019-10-04 22:47
Na kol kas tikro pilotuojamo laivo pas Muską nėra ir neaišku ar greit bus.
laimius 2019-10-05 00:31
Na bent jau jis padaro daugeli dalyku kuriuos žada, terminai gali keistis, bet padaro. Kol kas Tesla lyderiauja ir parodė kad elektra galima važiuoti. Pelningumo rezultatus muša naujos gamyklos ir pan. Space x kira firma - ir sekasi puikiai. Man tas užterštumas planetos - nesamonė. Jei išgyvens bakterijos - ok. Bet iš esmės roli nepaplis o planetos kitoj pusej tegu ir tiria. Gal Marsas bus tik postūmis tarp pkanetinėms kelionėms ir technologijų vystymu.
Arunas1948 2019-10-05 05:10
Niekas negincija kad padaro jeigu paimtume valstybe taip darancia paprasciausiai bankrutuotu.
Talkatif 2019-10-05 09:24
Skauda skeltanagiams rudają dėl to, kad net ne valstybė, ne korporacija, o tiesiog genialaus verslininko projektas jų mylimą kosminę pramonę į unitazą nuleidžią. Gi toks pasididžiavimas buvo tai. O vat paėmė ir iškastravo tarybinį žmogelį. Būtent dėl to kremliaus botai taip ir loja ant Elono. Kastratų choras tiesiog : ) O iš oficialios pusės neperseniausiai mačiau video, kur ruseliai chorų giedą kvietimą Elonui, kad tas atvyktų pas juos į kažkokią konferensiją. Nėra didesnio išverstaskūrio už skeltanagį. Visiškai nenustebčiau, jei šitas straipsnelis irgi kremliaus propagandos projektas. Jie kartais labai ekologiški patampa, kai reik kitus paveikt. Nors iki šiol su atomu elgiasi, kaip išpaikintas vaikas su žaisliukais ir savo visas klaidas bei nusikaltimus neigia. Ar ne taip, Arniau? Matau vardą pasikeitei į mergautinį : D
mobilunkas 2019-10-05 09:36
as niekaip nesuprantu kaip muskas pajege sukurt pirmasis normalu elektromobili nuo nulio aplenkdamas daugiamete patirti turincias autogamyklas, kaip pajege sukurt nuo nulio pazangesne raketa nei kad valstybes dydzio strukturos su patirtim sugeba.... na as neisivaizduoju to... na bet jei pasakoja kad proektuoja kad medziagos pasiekia ribines vertes tai tokia raketa anksciau ar veliau sprogs...
Shinigami 2019-10-05 10:08
O ko čia nesuprasti? Visos daugiametės autogamyklos turi tik patirti gaminti VDV, o ne elektrinius variklius. Elektriniu variklių gamiboje jų patirtis ligi apvaliam 0. O kėbulą pagaminti kaip du pirštus... O kas svarbiausia, kam joms gaminti elektromobilį jei sėkmingai pardavinėja ir VDV? Žinoma, kol niekas kitas nepradėjo gaminti ir pardavinėti elektromobilių. Tik pažiūrėk kiek metu šiko ant elektromobilių, kai Muskas juos pradėjo pardavinėti. Ir prisiekinėjo dangui ir žemę kad jų nepardavinės nes nėra nieko geriau už VDV. Tai kaip tokios kompanijos gali pirmos pagaminti elektromobilį? Tad visiškai nėra keista, kad elektromobilį pirma pagamino nauja kompanija nuo 0, nei kompanija su patirtimi gaminant VDV. Čia kaip Nokia. Valstybinės kompanijos dažnai iš vis tik pinigus plauna ir tai daro sėkmingai visose valstybėse, ne tik Lietuvoje. Kiek jau metu Lietuva svarsto sukinėti laiką ar ne? Tokiam smulkiam sprendimui kuri galia atlikti per viena diena, eikia ne vienerių metu. Ką jau kalbėti apie sudėtingesnius sprendimus. Čia kaip su statyba Lietuvoje. Pirma nutiesia gera kelia už kelis milijonus euru. Po kelių mėnesių vis kelia išardo ir pakloja vamzdžius, o tada vamzdininkai užmeta asfalto imitacija už kelis šimtus tūkstančių eurų, ir sako, kad viskas sutvarkyta. Štai kaip dirba valstybinės įmonės. O tu nori, kad jos kažką kurtu? O kas svarbiausia ir galioja bet kokiai kompanijai, tiek valstybinei, tiek privačiai, yra tavo paminėtas "privalumas" ilgametė patirtis. Nėra didesnės blogybės kaip ilgametė patirtis. Nokia turėjo ilgametę patirti, buvo viena iš didžiausių telefono gamintoju pasaulyje. Bet dėl tos ilgametės patirties gaminant mygtukinius telefonus nuėjo į bankrotą. Nes nesugebėjo laikų pereiti prie naujų technologijų. Prie naujo matymo. Prie naujo pasaulio, nes ji turėjo daugiametės patirties kuri buvo sėkminga. Ir ta ilgametė patirtis sunaikino didelę ir sėkmingą kompaniją.
diedukas 2019-10-05 12:26
Zaviuosi tokiais zmonemis kaip Muskas . Ne vienai kompanijai nosi nusluoste . Jei nesa progresa . Patiko tai ka parasei apie Nokia . Nepatinka tie kas uzmiega ant lauru , o dar labiau sudarankiai . Ne is vieno teko girdet kad buvo patapusi telefonu dangteliu gamintoja . Kam man naujas , as tik dangtelius pasikeisiu , vidus nieko naujo ... Cia apie knopkinius ju.Pries perkan kazka kvieciu visus nepatinget pasedet pie kompo ir pasiziuret kokios yra alternatyvos . Sudarankiu produkcijos vieta siukslyne !
Talkatif 2019-10-05 12:27
Aš tai niekaip nesuprantu, kaip ne kokia valstybė, o kažkoks prancūzas garažo sąlygom iš nieko sukūrė VDV. Paaiškinkit kas nors tokį fenomeną! Čia akivaizdu, reptiloidų mafija prikišus nagus!
Creatium 2019-10-05 12:48
Nuo 2010 metų SpaceX kėlė beveik 80 krovinių į kosmosą, nepavykusių kėlimų iš jų buvo berods 2 ar 3. Ir čia pačioje pradžioje. Negana to, dabar tą daro su daugkartinio naudojimo raketomis. Tad jeigu kas šiuo metu ir gali sukurti naujos kartos tarpplanetiniams skrydžiams skirtą daugkartinio naudojimo įrangą - tai SpaceX.
Arunas1948 2019-10-05 14:39
Cia ir prasideda Musko pasaka apie skrydzius i Marsa, nebutu pasaku nereiktu abejoti Musku.
Berserkas 2019-10-05 20:28
Po Marso sakysi, kad čia Musko svajonės skristi dar toliau
Arunas1948 2019-10-06 07:45
Muskas teisus ziopliu yra kiek nori, ko nepasinaudot.
Shinigami 2019-10-06 10:21
Jis trolis, tai jis daug nesąmonių prirašys, nes tai jo malonumas.