Mokslininkai aptiko dar vieną įdomų reiškinį miego metu: smegenyse suaktyvėja vienos rūšies imuninės ląstelės - ką jos ten daro ir kodėl tai taip svarbu?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Lukasfragas 2019-10-30 10:46
Miega praktiškai kiekvienas planetos gyvis. Žmonės miega bent 25% viso savo gyvenymo. Akivaizdu, kad šis mechanizmas nėra evoliucijos klaida, o labai svarbus organizmo komponentas, antraip evoliucija jau būtų radusi būdus, kaip jį apeiti.
mindaugas.vaitiekūnas 2019-10-31 12:29
Nenoriu paneigti tavo teiginio apie miegą. Bet dėl evoliucijos galimybių tu klysti, t.y. evoliucija taip neveikia! Labai geras pavyzdys yra mūsų akys. Pirmosios akys išsivystė po vandeniu ir matė ten labai gerai (ar ne apie 10 kartų geriau nei mes dabar matome sausumoje). Kai šie "padarėliai" išlipo į sausumą, jie matė pakankamai blogai palyginus su rega po vandeniu. Ir nors regos funkcija prisitaikė prie sausumos, bet ji nepasiekė tokio lygio, kokį turėjo "padarėliai" po vandeniu. Evoliucija negali šokti žingsnio atgal "nutrindama paskutinių laikų darbą" ir tobulinimo procesą pradėti nuo tam tikro taško. Evoliucijoje funkcija yra tobulinama*** nuo to, ką turime dabar.
AAA000 2019-10-31 14:01
pas vabzdzius yra segmentines akys. manau istobulejo alternatyviai.