Gali būti, kad jūs net neįsisavinate tų žuvies taukų, kuriuos vartojate  (3)

Žuvies taukai - vienas populiariausių maisto papildų pasaulyje. Ir ne šiaip sau - žmonės tiki, kad žuvies taukai gerina imunitetą, mažina cholersterolio kiekį kraujyje, gerina protinę sveikatą, širdies darbą, padeda numesti svorį ir turi daug kitų privalumų. Mokslininkai neseniai atliko tyrimą, kuris parodė, kad tos naudos žmonės gali ir negauti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žuvies taukų nauda, beje, apskritai yra abejojama. Daug gamintojų pateikiamų privalumų nėra įrodyti moksliniais tyrimais. Kita vertus, žuvies taukuose yra daug Omega-3 riebiųjų riebalų rūgščių, kurios gali turėti naudos sveikatai. Taigi, net jei marketingo specialistai žuvies taukus bandė paversti stebuklu, jie gali būti naudingi.

Kita vertus, naudingųjų medžiagų kiekis maisto papilduose yra tik dalis istorijos. Kita dalis - jų įsisavinimas. Pasirodo, žuvies taukai geriausiai įsisavinami su riebiu maistu. Geriausiai - su riebia mėsa. Mokslininkams tai kelia šypseną - juk tie žmonės, kurie kasdien geria žuvies taukus, dažnai taip rūpinasi savo sveikata, kad riebios mėsos apskritai vengia. Vegetarai ir veganai, kurių dieta yra labai liesa, gali ir visiškai neįsisavinti žuvies taukų naudos.

Tačiau nesijaudinkite - geresni žuvies taukai jau pakeliui. Pietų Australijos ir Kvinslando universitetų mokslininkai sukūrė naują žuvies taukų papildų formulę „AquaCelle Omega-3 EE“. Tai - ypatingas cheminių medžiagų mišinys, kuris padeda įsisavinti žuvies taukus nepriklausomai nuo žmogaus mitybos. Aišku, išradimą teko išbandyti.

Tyrime dalyvavo 60 žmonių, kurie kasdien turėjo vartoti 680 mg žuvies taukų piliules. Vieni vartojo tradicines, kiti - su „AquaCelle“ technologija. Paaiškėjo, kad „AquaCelle“ kapsulės žuvies taukų įsisavinimą pagerina net šešis kartus. Geriausia tai, kad „AquaCelle“ nenaudoja jokių žalingų medžiagų - emulsifikaciją pagerina riešutų aliejus ir medžiagos, išgautos iš vaisių, sėklų ir javų.

Taigi, rezultatas - efektyvesnės žuvies taukų kapsulės. Geriausia tai, kad šių kapsulių veiksmingumas nepriklauso nuo mitybos, todėl jos vienodai gerai paveiktų daugumą žmonių.

(30)
(28)
(2)

Komentarai (3)