Elono kosminio interneto svajonė virsta realybe: sėkmingai paleisti pirmieji „Starlink“ palydovai ir išbandytas duomenų perdavimo greitis – prasideda nauja telekomunikacijų ir net karybos era (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

rimroot 2019-11-15 01:11
Cape Canaveral yra Floridoje
amas 2019-11-15 15:49
Nesugalvoju, ar čia gerai ar bloga. Tas internetas visur, kaip suprantu. Bet ir monopolija
devyniaragis 2019-11-15 19:44
1) Atsiras internetas, kur jo nebuvo arba buvo kur kas prastesnių parametrų (pvz. iš Iridium palydovų tinklo kur nors kalnuose ar vidury vandenyno): monopolis aka pasirinkimas iš 1 geriau už pasirinkimą iš 0. 2) Palydovinis internetas sugriaus monopolį ten, kur yra galimybė rinktis tik iš vieno kabelio - ne toks retas reiškinys pvz. Šiaurės Amerikoje, kur atitinkamų parametrų internetas gerokai brangesnis nei LT (ignoruojant stambesnių žaidėjų didesnėse šalyse turimą mastų ekonomijos pranašumą). 3) Jei SpaceX užsikels kainas ar taikys kitas klientams nepatrauklias praktikas, jų monopolis bus laikinas: kartu su jais leidimus/dažnius palydoviniam LEO (žemosios Žemės orbitos) internetui bando gauti dar krūvelė žaidėjų (pvz. OneWeb), tik tiek, kad jie neturi galimybės iškelti savo palydovų taip pigiai kaip SpaceX, taigi ir jų paslaugų savikaina (laikant, kad visi kiti kaštai vienodi) būtų gerokai aukštesnė. 4) LEO internetas būtų greitesnis tik dideliais atstumais (kai ilgesnė kelionė atsiperka dėl didesnio šviesos greičio ~vakume nei šviesolaidyje) + didesnį duomenų kanalo plotį, reikalingą konkrečiam klientui, lengviau pasiekti papildomais šviesolaidžio kabeliais, nei tankinant palydovų tinklą (o jo neišeina tankint lokaliai, nes LEO palydovai, kitaip nei GEO palydovai, nekabo virš vienos žemės vietos), taigi abi technologijos turi privalumų ir trūkumų, dėl to turėtų ne pakeisti viena kita, o papildyti.
AAA000 2019-11-15 20:35
pirma gal tegu paleidzia - tada ivertinsim ir kaina, ir greiti, ir kokybe, ir prieinamuma palydoviniai telefai irgi yra. irgi rozines svajones buvo jiems piesiamos. daug kas turi? nemanau kad veiks kokybiskai. bus tikrai letas. pingas zemaiu 50-100ms nemanau kad bus imanoma palaikyt. pagal mane reikia vystyt hybridini varianta. vietini wifi+vietini privatu laidini su kiekvieno transliavimo mazgo galimybe ristis per palydovus. per palydovus prioritetu valdyt wi-fi ir laidinio tarpusavio rysius - kad nebutu pertekliniu. patis paskirstyma. online rezimu. ir tik kai nera alternatyvu prasiust duomenu kieki tiesiogiai - tada jau per palydova ir duomenys keliauja. va toks bekabelinis tinklas gal dar istengtu pakonkuruot su kabeliais greiciu. bet ir mazai tiketina. jei net su kaimynu jungsies per palydova - tai cia bus letinimas. plius nesaugumas del monopolio.
amas 2019-11-15 22:19
Tai aš mastau kiek kitaip. Čia bus jų internetas. Aš spėju, kad su tokia aprėptim, jie galės nusispjauti į dabartinį ir pasidaryt nuosavą. Spėju ir nemokamo galimybė neatkrenta. Čia panikuoja dėl visokių 5G ir huwei isidirbinėjimu. Bet čia tai, jau visai kito lygio reikalas. Jei visai rimtai nagrinėjama vieno socialinio tinklo galimybė paveikti rinkimų rezultatus. O kaip šitas monstras. Duos galimybę jungtis nemokamai, tik sutiks su jų "sąlygom" nur ir turėk bėdą poto. Čia bus monopolis nesvarbu kiek yra dabartinių rinkos dalyvių, nes pasiųlys visiškai kitas galymybes. Nu sakykim yra tokie gigantai kaip googlas facebook ir panašiai. Bet padarius nuosavą internetą, jie liks tik žaidėjai svetimoj smėlio dėžėj. Ble čia tikrai sunku suvokt šito reikalo mastą. Ir kad ir kaip nemėgčiau visokių samokslo teorijų, bet tikrai sunku pagalvot, kad kažkas tiek kruštusi visn dėl to, kad galėtu pasiųlyti papraščiausai internetą už, atlygį, čia bus daugiau. O dar pamastymui, jei yra geras visą apimantis internetas, mobilaus ryšio tiekėjao tiesiog gali patys pasilaidoti. Jų egIstazimo priežasties nebelieka.
AAA000 2019-11-16 01:14
amas, taip nelabai bus - nes duomenys patys persimetineja i laisvesnius kanalus per dns dubliavimo sistemas jei yra keli tiekejai. cia protokole sitas dalykas uzkasta. o jis pirminis buvo gerai padarytas ir neina lengvai viska perkeist i grieztai monopolini varianta mobilkos va jau yra grynai monopolinis tinklas, o internetas siektiek kitoks. ten sudetingiau perimt visa srauta. bet imanoma aisku irgi mobilku tinklam kad gali ragas pareit - tai sutinku uztat jie dabar ir vienijasi i pasaulinius darinius. supranta irgi manau kad situacija keiciasi ne ju naudai. dar yra toks dalykas kaip dazniu poreikis. palydovinis siektiek kiti dazniai nei mobilkom. siti visi 5g ir 6g - nesipjaus, nes didina dazni. ir tiesiog nesieks palydovu. nekonkuruos daznyje. tik del vartotoju pasirinkimo. o jiem kas pigiau ir nemokamiau - ta ir ims. as manau didelis fail gali gautis is to palydovinio interneto nes kiek rasineja - zemoj orbitoj nebus daug. visas palydovu pagrindas aukstesnej... gali gautis kad net gremezdisku kazkokiu spec antenu reikes ir tik stacionarus variantas...
Pumper 2019-11-16 10:31
Man tai įdomu, ar Kinija ir Š. Korėja sugebės užblokuoti priėjimą prie tokio interneto, nes jis sugriautų bet kokia valdžios cenzūrą.
Nerkus 2019-11-17 06:25
Muskas sakė, kad norint priimti jo internetą reikės picos dydžio antenos - lėkštės. Rusijoje kariškiai iškart pasakė, kad jie gali užglušinti tą internetą, bet tam tiek pinigų reikia, kad valdžia nusprendė priimti įstatymą draudžiantį naudotis tokiu internetu. Kitaip jie ir negalėjo pasielgti, nes nuo sausio 1 pas juos turėtų pradėti veikti (nors realiai turbūt dar nepradės) visiškai kontroliuojamas internetas, kurį patys rusai vadina čeburnetu. Čia nuo žodžio čeburaška.