Balta šypsena prasideda nuo geros burnos higienos - kelios pagrindinės taisyklės  ()

Šypsena yra vienas gražiausių ir labiausiai akį traukiančių žmogaus aksesuarų. Deja, ne visi žmonės savo burnos higienai skiria pakankamai dėmesio. Taip nutinka ne tik dėl laiko trūkumo ar tingumo, bet ir dėl paprasčiausio nežinojimo, kaip suformuoti teisingą burnos higienos priežiūros rutiną. Specialistai sutartinai teigia, kad nepakanka vien tik išsivalyti dantis ryte ir vakare, taisyklinga dantų higiena susideda iš daug daugiau žingsnių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atsisakykite dantims kenkiančių įpročių

Norėdami turėti sveikus ir gražius dantis, vartokite kuo mažiau cukraus ir jo produktų, vietoj jų rinkitės daržoves, vaisius ar natūralius maisto produktus. Taip pat venkite gazuotų gėrimų, jie labai kenkia dantims. Norėdami baltesnių dantų, atsisakykite arba stipriai sumažinkite dažiklių turinčio maisto ar gėrimų, mažinkite išgeriamos kavos ar raudonojo vyno kiekį, nerūkykite.

Taisyklingai valykite dantis

Dantis valykite ryte ir vakare po valgio. Šią taisyklę žino kiekvienas, tačiau nedaugelis supranta, kaip taisyklingai valyti dantis. Visų pirma dantis reikėtų valyti po valgio. Antra, dantis valyti derėtų šluojamaisiais arba sukamaisiais judesiais nuo dantenų link apatinio dantų krašto. Taip pat nuvalykite kramtomąjį ir vidinį dantų paviršių – būtent šioje dalyje dažniausiai kaupiasi daugiausia bakterijų. Dantų valymas turėtų užtrukti 2–3 minutes. Taip pat nepamirškite nuvalyti gomurio bei liežuvio, paprastai jiems būna skirti specialūs šepetėliai arba nugarinė dalis ant įprasto dantų šepetėlio.

Pasirinkite jūsų dantims tinkamą dantų pastą bei šepetėlį

Svarbu ne tik tai, kaip valote dantis, bet ir kokiomis priemonėmis tai darote.

Jeigu ant jūsų dantų atsirado dėmelių ar pakito jų spalva, rinkitės balinamąją dantų pastą. Tik atminkite, kad balinanti dantų pasta gali įjautrinti dantis, todėl su tokia pasta dantis valykite itin švelniai. Jautriems dantims rinkitės dantų pastą su fluoru – ji padeda sumažinti dantų jautrumą bei stiprina dantis.

Dantims valyti rekomenduojama rinktis minkštą arba vidutinio minkštumo dantų šepetėlį. Ant šepetėlio susikaupia daugybė bakterijų, todėl rekomenduojama jį keisti kas 2–3 mėnesius.

Naudokite dantų siūlą

Maisto likučiai, nuosėdos bei bakterijos paprastai burnoje kaupiasi tarpdančiuose, kadangi šios vietos yra mažiausiai prieinamos naudojant dantų šepetėlį. Dažniausiai dantų problemos prasideda šiose vietose, todėl joms skirkite ypatingą dėmesį. Tarpdančius išvalyti galite naudodami specialų tarpdančių šepetėlį ir dantų siūlą. Šį patariama su savimi turėti nuolat ir tarpdančius valyti po kiekvieno valgio.

Reguliariai lankykitės pas odontologą ir burnos higienistą

Teisinga dantų priežiūra gali padėti išlaikyti gražią ir sveiką šypseną, tačiau ne mažiau svarbu yra profilaktiškai pasitikrinti dantis bei atlikti burnos higieną. Norint užtikrinti puikią dantų būklę, pas šiuos specialistus derėtų lankytis kas pusę metų. Burnos higienos metu nuo dantų pašalinamos apnašos bei akmenys, todėl ši procedūra būtina norint išvengti karieso ar kitų nemalonių ligų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(5)
(6)
(-1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: