Kodėl vis daugiau žmonių miega su sunkiomis antklodėmis? Ir kodėl sunku užmigti be jokios antklodės?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2019-11-26 16:11
skystokas straipsnis. netechnologinis, o kazkoks labiau mistinis... ar gal bezdzioniskai auditorijai skirtas... nesuprasi --------- su anklode kune daug lengviau reguliuot vidine temperatura. gali iskist koja ar ranka. ar atsiklot daugiau. ir vesintis. arba jei salciau - visas sulist po anklode. ir greiciau susilt. tai yra tiesiog aktyvus aplinkines erdves kontroles budas. kai bezdziones ji suprato - tapo civilizuotos. cia atradimas - lygiavertis ismokimui naudotis ugnim. tik kazkodel kvailos bezdziones sito atradimo nesudievina. nestato jam filmu ir nesimeldzia. kaip ugnies naudojimui gerai issimiegi - kai susireguliuoji optimalia kuno temperatura. be anklodes ta padaryt labai sunku. ypac jei dar yra visokie skersvejai - tai isvis neissimiegosi normaliai. saugumas cia ne prie ko. sunkesnes antklodes tiesiog termiskai didesnio izoliacijos laipsnio. nors dabar yra ir plonu termiskai gerai izoliuojanciu medziagu. jei neissimiegi del saugumo ar del anklodes svorio - su smegenelem kazkas jau reikia tvarkyt... puikiai issimiegot galima ir be anklodes - bet turi but arba patalpa necirkuliuojanciu termiskai oru (gali keistis tik grynumas), ar bent jau uzuovejoje. kad temperaturos staigesniu pokyciu nebutu kol miegi. nes kunas reguoja momentaliai ir tave pazadins. ir liksi prastai issimiegojes. o jei nuosavas kunas nebereguoja - tai gal jau laikas karsta pirktis? o ne kazkokias sunkesnes anklodes...
sub 2019-11-26 16:39
Geriausias ever miegas žiemą buvo po duknomis arba pūkine antklode. Vasarą labai gerai miegot be jokios anklodės, bet gal batareika teisus, su antklode naktį reguliuojame kūno temperatūrą. Be antklodės to nepavyktų daryt, o su antklode ne tik koją iškiši ar ranką, o būną pusę kūno atkloji kai būna per karšta. Bet dažnaisuiai kiek pastebėjau, naktį kūnas atvėsta ir jei buvai atsiklojęs, tai užsikloji.
M134 2019-11-26 21:02
Aš vaikystėj labai mėgau seną pūkinę labai sunkią koldrą. Žiemą šilta, o vasarą vėsu. Tiesiog jos tiek, kad nuo kūno temperatųros nespėdavo įkaist iki užmigdavau ir geras efektas būdavo.
SaMaras 2019-11-26 21:27
Ar tikrai pūkinė? Pūkinė palyginus su „standartinėm“ vatinėm būdavo gerokai lengvesnė (nors gerokai storesnė)tik kad kiek pamenu orams nors kiek atšilus po ja jau būdavo nebeįmanoma miegoti..
Pompa 2019-11-27 17:20
pūkinė nieko nesveria
sangvinic 2019-11-27 20:25
Geriausiai išsimiegu apsikabinęs moterį
AAA000 2019-11-27 21:24
man tai neima miegas tada. trukdo tik. rupi visokios nesamones
AJ 2019-11-28 02:47
Svoris prispaudzia kraujotaka, o ji leteja, o nuo to zmogus pradeda greiciau migti. Del to ir perka sunkias anklodes. Bet nebutinai ir sunki anklode, uztenka ir sunkios pagalves ant krutines - panasus efektas. Saugumo jausma patenkinti uztenka ir bet kokios anklodes, nebutinai turi buti jinai sunki. O siaip geriausiai saugumo jausma patenkina urvo israusimas... Nors bezdiones ant medziu gyvena, nebent is katinu gimines issyvyste...