Jei šis naujasis atradimas bus patvirtintas, jis gali iš pagrindų apversti kosmologijos mokslą: Visata plečiasi visai kitaip, nei manyta

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

_alvydas_ 2019-12-08 13:49
"Tai gali reikšti, kad Paukščių Takas, Vietinė galaktikų grupė ir aplinkinės kosminės struktūros juda dideliu greičiu aplinkinės erdvės atžvilgiu, o tai sudaro greitėjančio Visatos plėtimosi įspūdį." Aplinkinės erdvės atžvilgiu ... hm, įdomu.
AAA000 2019-12-08 16:01
mane tai juokina jau pati savoka "kosmologijos mokslas" duomenis ima is neaisku kokio tolumo galaktiku. bet jie net neivertina, kad pvz musu vietines galaktikos sukimasis gali kazkiek isstumdyt ta fiksuojama uzgalaktiniu tolybiu sviesa. net zemes sukimasis gali iskreipt pati rezultata. nes kaip suprantu - irodyta, kad gravitacinis sviesos iskreipimas yra. ir realiai niekas ten gal net visuotinai nesiplecia, o yra pusiausvyroje ar net traukiasi duomenu patikimumas labai priklauso ir nuo ju surinkimo tasko. reikia atmest labai daug iskraipymo faktoriu - kuriu net nezinom. o ta didziojo sprogimo teorija greiciausiai yra tiesiog monopolinio sudo kruva su tikimybe atejancia i 99.999%.
bahuriux 2019-12-08 16:44
Jei viskas kas rašoma straipsnyje teisybė, tada tai tik patvirtina mano hipotezę (#42) apie 3D sferinės "smūginės bangos" visatos formą. Vadinu "smūgine banga" nes ji juda virš c panašiai kaip ir sprogimo banga juda virš garso greičio. Visata (tas plokščias sprogimo frontas) juda vis greitėdama, nes gravitacijos poveikis silpnėja. Ta linija kuri matosi iš CMBR yra plokštuma, na ne 2d, bet 3d bet vistik visata yra kaip besipučiantis muilo burbulas, o visas veiksmas vyksta apvalkale kuriame mūsų stabimoji visata 96mlrd sviesmečių užima tik nano? planko? dydžius lyginant su tikru muilo burbulu. Kaip rašiau tokiame modelyje neatsiranda kvailų paradoksų su erdvės didėjimu iš nieko ir į nieką, tokiame modelyje yra kam ir į kur plėstis iki kol stebimoji visata liks mažiau nei planko ilgis, o tada nauji BB iš galimai išlikusių super duper masyvių BH. Dabar laukiu stebėjimų, kurie patvirtintų dar ir tečią dedamają tai yra visatos plėtimosi kryptį iš kur ir į kur sprogimas vyksta, tam reikia kad skirtusi kampai. Tuo pačiu tai galėtu būti ir erdvės, kaip sferos išlinkimo patvirtinimas. Na to reikės palaukti dar ilgai, galbūt tiek ilgai kol galėsim keliauti hipererdve virš c greičio, teks nuskristi iki visatos pakraščių, kad tai pamatyti. Nes nifiga neaišku kiek procentų dabartiniu momentu užima mūsu stebimosios visatos tūris, galbūt stebimoji visata yra nesuvokiamai maža lyginant su visa visata.
Myslius 2019-12-08 16:56
Tie judejimai kazkokios erdves atzvilgiu ar galaktikos sukimasis visai ne prie ko. Type 1A supernovu duomenimis (nuo ko prasidejo visa sita makalyne) yra iskreipiamas ne raudonasis poslinkis, o raudonojo poslinkio ir sviesio atstumo santykis. Yra toks dalykas kaip spektrines linijos kurias judejimas erdve ar tolygus erdves pletimasis istempia (visa spektra) bet tai niekaip negali itakoti spektro ir atstumo santykio. CMB linija, tai ten musiske galaktika blokuoja.
bahuriux 2019-12-08 18:01
Na aš turėjau galvoj "blogio ašį" kalbėdamas apie CMBR http://www.technologijos.lt/n/mokslas/i ... s-griuties
Myslius 2019-12-08 19:38
Ir tik 2016 metų gegužę žurnale Physical Review Letters buvo publikuoti Londono universiteto koledžo (University College London, UCL) ir Imperatoriškojo Londono koledžo (Imperial College London, ICL) mokslininkų atliktos visų teleskopo duomenų analizės rezultatai, kurie parodė, kad jokios „ašies“ nėra. Panasu i statistine anomalija
mobilunkas 2019-12-08 19:48
pagaliau nustatysim kad musu visata tokia pat plokscia kaip galaktikos, kad visatoje yra vijos, kad visata sukasi apie savo asi... ir kad visata ne vienintele...
mindaugas.vaitiekūnas 2019-12-10 00:10
ir kad už mėnulio orbitos yra sfera sauganti žemės planetą nuo išprusimo
kag 2019-12-10 08:42
visiskai nenustebino ir dziugu, kad tiek daug idomiu komentaru pas mus, tai rodo potenciala ir nepasitikejima mokslu aklai.