Kodėl archeologų darbą geriau palikti profesionalams - vietoje vertingo lobio vyrams teks kalinio duona

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2019-12-05 13:34
Taip ir nesupratau kodėl reikia archeologų darbą palikti profesionalams. Įkūriau verslą, bet vengiu mokesčių ir mane pagauna policija. Ar tai reiškia, kad verslą turėjau palikti profesionalams? O gal, kad mokėčiau mokesčius, o ne palikčiau "profesionalams"?
Kirtiklis 2019-12-05 15:02
Nes jei būtų normalus pavadinimas, nebūtų tiek paspaudimu? "Du vyrai iš D.Britanijos bandė nuslėpti lobį, gresia kalejimas iki 10 metų." Trumpai ir aiškiai ir nepelningai..
Giedranatas 2019-12-05 20:05
Nesuprantu kokias teises Britų valdžia turi ūkininko nuosavybės turiniui ir nežinau kokia buvo sutartis tarp ūkininko ir lobių ieškotojų, bet įtariu kad tarp Britų valdžios ir ūkininko susitarimo dėl lobių nebuvo. Radiniams yra taikomos taisyklės, todėl painiava kodėl vieniems rastiems daiktams vienos, o kitiems kitos. Beto, jei lobis pripažintas priklausantis vikingams, tai kodėl nebuvo gražintas Skandinavams. Jei daiktas pamestas ar pasidėtas, tai negi turi būti išdalintas. Kaltinimai pateikti įvykdžius vagystę, tai ką Skandinavams atsakys Britų valdžia? Daugumas turbūt juokaus kad nėra prasmės ieškoti kada nėra pelno, bet pelnas būna įvairiai suprantamas, todėl ieškoti galima ir dėl smagumo, kaip panašiai daro adrenalino mėgėjai. Kyla klausimas ar kasnors šiais laikais daro kąnors ne vagystės tikslu? Gaila kad panašių klausimų nekyla straipsnelių autoriams, gal tada būtų rašiniai kurkas informatyvesni, nuoseklesni, o ne rašinėjimas kad būtų parašyta, nepelnytai užsidirbta, nes ne informuota ir išaiškinta, o paminėta, nors negaliu neigti kad autoriams atlyginama būtent už puslapio užpildymą, o ne už rašinio kokybę. Kai rašoma atmestinai, skaitytojas pastebi autoriaus abejingumą arba įtaria nekompetetingumą klausimuose.
kestutisz 2019-12-06 10:50
Straipsnis apie tai, kad jei norėsi lobį pasilikti visą - tyliai ieškok vienas. O visa kita tik smulkmenos...
amas 2019-12-06 12:50
Būtent, straipsnie apie tai, kad radus loby reiktu elgtis apdairiau ir jį slėpti geriau, o relizuot stengtis, ten kur tai būtu legalu. Parduodant būtu galima bandyti nuslėpti kilmę, tarkim "pirkau sendaikčiu turguij kaip seną sagą" kalbat apie monetas. Ir tada tai tikrai bus labai daug sužinoma istorinių faktų. Jei jau radėjas uždaromas, tai sekantį kart tikrai bus atsargesnis.
jilted 2019-12-06 15:08
Kad labai dažnai valstybė pasiima sau neadekvačiai dideles sumas nuo rastų lobių (kartais net ir visą lobį), nors realiai niekaip neprisideda prie to atradimo. Todėl žmonės ir siekia nuslėpt, kad kažką rado ir bando realizuot juodojoje rinkoje.