Kardinaliai supratimą keičiantis atradimas: pasirodo, pjaunami pomidorai klykia, tik mes jų negirdime

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SaMaras 2019-12-10 20:24
Teko dirbti prie požeminių šiluminių trasų, jei gedimas būdavo kasimui jautriose zonose, kviesdavomės specialistą, kuris ultragarso pagalba nustatydavo už kokio atstumo yra vamzdžio trūkimas.. tik perskaitęs straipsnį supratau, kad vargšai vamzdžiai pratrūkę jausdavo nenumaldomą stresą ir pradėdavo klykti, ir taip reflektuodavo apie savo gilius vidinius ir fizinius išgyvenimus... o pakviestas „mokslininkas“ puikiausiai suprasdavo jo kalbą ir pakankamai tiksliai pasakydavo kurioje vietoje jis jaučia fizinius negalavimus..
Benediktas 2019-12-10 22:08
Prie ko čia vamzdžiai sulyginti su gyvais organizmais. Vamzdžiai tik atspindi šaltinį, o obuoliai iš savęs sukuria, priklausomai nuo aplinkos. Žmogaus smegenys irgi dirba tam tikrais dažniais ir reaguoja į aplinkos fizinius dirgiklius.
SaMaras 2019-12-10 22:32
ja ja.. pomidorai irgi žmonės.. laisvę pomidorams..
Benediktas 2019-12-10 22:44
Pomidorai -ne žmonės, bet ir ne - negyvoji gamta. Yra tam tikras skirtumas.
AAA000 2019-12-10 23:40
kai vegetarai ar kokie ten zaliavalgiai su savo psichiniu pasimegavimu valgo pvz kokias seklas, tai is esmes jie valgo dar gyva augala sita straipsni paskaicius - vegetarizmas kaip ideologija cia jau i sizofrenijos aktyvu praktikavima uznesa idomu butu pamatyt realius bandymus, kaip ten tie pomidorai garsa dirbtinai skleidzia, nes skamba gana neitiketinai. tokie procesai kaip kavitacija gali but tiesiog fizikinis reiskinys del dziuvimo. o ne augalo veiklos isdava. tiesiog kamienas dziusta su garsu. kai mediena dziovinama - ji irgi poksi. arba jei dega augalai - jie girdimai spraga. cia tik jautruma garso uzfiksavimo padidino. bet tai nera irodymas kad egzistuoja aktyvus griztamasis rysys. jis gali but pvz pasyvaus pobudzio. ir straipsnis gai but - tiesiog pritempinejimai.
Hmz 2019-12-11 08:45
O jau kaip frezuojama lenta klykia, kad jūs žinotumėt! Manau, reikia papildomų tyrimų, kurie ištirs ir lentų sugebėjimą matyti ar bendrauti tarpusavyje
Benediktas 2019-12-11 09:50
"For example, people and tomatoes share as much as 60 percent of the same genes." Taip neaišku, kokius ten garsus skleidžia, gali būti , kad grynai susiejusius su džiūvimo mechanika. Bet tarp negyvos gamtos ir gyvų organizmų atsako reakcijos yra skirtumas.
AAA000 2019-12-11 10:39
cia ziurint koki vertinimo lygi imi. genai yra tik vienas is gyvybiniu mechanizmu, kaip pasidauginant pasidalint informacija. dar gilesnis lygis yra dnr informacinis pasidalinimas. siuo atveju straipsnyje vertina aktyvaus, samoningo ir adekvataus reagavimo i aplinkos faktorius mechanizmo lygyje. kad ten 60% sutampa genu - cia kaip b*bio lyginimas su pagaliu. isvis ne i tema tavo pastebejimas manau
Benediktas 2019-12-11 11:09
OK. Aš vistiek pasiliksiu prie nuomonės, kad gyvi augalai panašesni į gyvūnus, nei į metalo vamzdį ar lentą, todėl ir jų veiksena reaguojant į aplinkos poveikį, kurios mes iki galo neištyrinėję yra sudėtingesnė, nei pvz akmenio.
sub 2019-12-11 13:54
Tu teisus esi ir nekreipk į dėmesio į trolių nesamones.
amas 2019-12-11 16:06
Aš labai mėgstu kechupą, tai aš augalų vampyras. Kaži pomidorų vaiduokliai neapipuls? Jei pomidorai klykia dėl streso, turi įrodyt kad kažkas jų klausosi, kitaip nėra jokios prasmės klykti. O veganai yra bukapročiai ir nėr su jeis ką kalbėt. Nesu nei vieno protingo sutikęs, matęs ar girdėjas. Nesvarbu ar veganas pasisakys apie savo sutriiimą ar ne. Užtenka šeip pakalbėt ir jei žmogus glušas tai dažnai jis nevalgys mėsos. Nežinau ar tai yra mėsos nevalgymo pasekmė ar mėsos nevalgo dėl proto trūkumo.
sub 2019-12-12 11:57
Pasak tavęs, tai tau nutikus kokiai skaudžiai traumai, tu klyki tik tada kai žmonės klausosi? Jei tau žiauriai skauda, bet tavęs niekas nesiklauso, tai nėra prasmės klykti?? Wtf, tikiuosi supranti kokią nesamonę parašei. Klykimas yra emocija, kuri visiškai nepriklauso nuo to ar tavęs kas nors klausosi ar ne, klyki tiesiog iš skausmo arba siaubo. O bukapročių yra daug. Pagal tai, kuo žmonės maitinasi, nereikėtų spręsti apie jų protą. Nes tie, kurie spręndžia apie kitus, jų nežinodami, yra tokie patys su proto trūkūmais. Nes tų, kurie valgo ir geria viską nepavadinčiau protingais tikrai. Kartais net nereikia kalbėt su žmonėm, paskaitai komentarus ir aišku kas glušas, kam proto trūksta.
Hmz 2019-12-12 12:37
Dabar belieka išsiaiškinti, ar pomidorai turi nervinę sistemą, kuri generuoja "emocijas".
sub 2019-12-12 13:04
Jeigu pomidore būtų neuronų, gal ir nervinė sistema būtų.
Monochamus 2019-12-12 13:17
Neuronai pomidore?
Benediktas 2019-12-12 14:11
technologijos.lt - vyksta trolių paradas - mokslo diskusijose neieskok
AAA000 2019-12-13 00:03
viskas butu gerai sitam komentare - jei ismest viena perteklini zodi.
AAA000 2019-12-13 00:14
o kodel nereikia sprest? moraliniai isitikinimai trukdo, ar kazkas kita? niekas asmeniskai ir nepsprendzia, o remiasi statistiniais duomenimis. dabar moksle yra bumas visokiu statistiniu metodu imtys. visokios kontrolines grupes, kuo didesni tiriamuju masyvai ir t.t. net senus duomenis naujai perziuri, jei pagal tinkama metodika surinkti. dar kitas dalykas - tik bukaprociai neskiria zmoniu - edanciu ir siurbianciu viska, nuo zmoniu - kurie renkasi kas naudingiausia is visko ka galima valgyt ir gert. cia manau yra labai didelis skirtumas. beja statistiskai net ir tokie - kur eda ir siurbia viska - turi didesni sansa but protingesni uz visus vegetarus. vegetarai turi protingumo riba kurios nebegali perzengt. cia evoliucinis faktas. pradeda trukt medziagu ir protiniai sugebejimai greitai atrofuojasi. daznai - negriztamai o tie kur eda ir siurbia viska - jei seksis neuzsiraut ant kokiu nuodu - turi sansu i tokia situacija nepakliut. nedaug aisku sansu - BET DAUGIAU NEI VEGETARAI - nes ju sansas lygus nuliui o cia dar klykiantys pomidorai pasauline protesto akcija paskelbs - pareikalaus lygiu teisiu but suvalgyti teisingom proporcijom su mesa kas tada reiks daryt vegetarams?