Koks alkoholio kiekis yra saugus sveikatai ir nesukelia vėžio? Japonijoje atliktas 63232 vėžio pacientų tyrimas pateikė netikėtą atsakymą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

daynewss 2019-12-13 17:16
Net ir nedidelis kiekis duonos/kruopų su glifosatu didina vėžio riziką. Net ir trumpalaikis būvimas saulėje didina vėžio riziką. Gyvenimas didina vėžio riziką.
Aquarius 2019-12-14 01:36
Aš nustačiau, kad 2020 metais mes visi gyvensime geriau
immortallt 2019-12-14 09:44
Man patiko: "Štai tradicinė japonų sakė turi apie 23 etanolio vienoje 180 ml taurėje." O šiaip tyrimas niekinis. Apart alkoholio vartojimo, ar paklausė apie streso lygį, rūkymą, mitybą ir pan.? Ar šiose grupsėse jau atrinkti tik tie, kurių alkoholio vartojimo įpročiai skyrėsi, bet visa kita vienodai - sportas, stresas, mityba, kiti žalingi įpročiai?
Hm 2019-12-14 10:06
Azijiečių, indėnų organizmas labai sunkiai skaido alkoholį ir nėra prisitaikęs prie jo vartojimo. Jei lygia greta būtų stebimi ir europiečiai, dėsningumai būtų kitokie, neabejotinai... Gerai atsimenu, kaip stebėjau prie gretimo stalo japonų delegacijos su vietine gide banketą. Gėrimai ant stalo buvo tik vynas ir šampanas ir visai nedaug, na kiekvienam po kokių 200 - 300ml, tai po banketo japonai jau buvo gerokai apgirtę, kitus ir pavedėti už rankos reikėjo, o mūsų gidė, kuri pavartojo gal ir daugiau liko šviežutėlė... Nesu vartotojas ir nesu už, bet faktai kalba patys už save...
T 2019-12-14 10:34
Manau tyrimas visai geras. Alkoholis mažina imunitetą, o tai dydina vėžio riziką. Praktiškai tik rūkantys ir gerentis suserga gerklės vėžiu. Taip pat vėžio susirgimus labai dydina imunitetą mažinantis vaistai.
AAA000 2019-12-14 10:48
kokie dar faktai? nejuokink. alkoholio suvartojimas priklauso didziaja dalim nuo kuno svorio. kuo daugiau sveri - tuo leciau apgirsti. ir kazkiek nuo maisto riebumo. riebus maistas suletina apgirtima - bet galvos skausmai ir prasta savijauta tada buna ilgesni. nu is paimkim kazkoki nutukeli kaip kiaule europieti 150kg+ ir kokius keturis tarakoninius japonus iki 45kg-. ir dar pas japonus ryjimo kultura ant visokiu juros produktu ir daug driuskos vartojimo pastatyta - kas padidina alkoholio momentini isiskvervima i kraujotaka. tai ir gaunasi, kad vienas europietis maziausiai 3 japonus apgeria... sake is esmes yra vynas - ryziu rugimo produktas. vynai greiciau pasisavinami. labiau momentiniam nusigerimui. o va spiritas yra labiau neutralus produktas. spiritinio gerimo tipo brendis ar degtine irgi skaiciuojat alkoholiniais vienetais - daugiau isgert galima. bet ir vel - savijauta paskui sudinesne. o silpnas alus - isvis vos ne gaivinantis gerimas. is esmes myzalas, nuo kurio nepasigersi iki nuluzimo, o tik perkrausi organizma pertekliniais skysciais.
Hm 2019-12-14 20:02
Na dar sovietmečiu dirbau "Lietuvos" viešbutyje muzikantu, tai dar vienas pastebėjimas iš tų laikų. Suomiai kurie dideli, stori ir niekuo nenusileidžią mums kūno sudėjimu "pakelia" alkoholį silpniau nei mes ir tą gerai žinojo restorano administracija. Mūsiškės moteriškės 50kg. nesunkiai apgerdavo 100kg. suomį, nes jie irgi genetiškai artimesni azijiečiams. O tie prerijų indėnai, kurie taip pat išeiviai iš azijos, net ir didesni už vidutinį europietį, bet jie niekada nebuvo susidūrę su alkoholiu, organizmas neprisitaikė, tai juos europiečiai nemaža dalimi nugirdė, nei nukariavo. Va jau lenkai, vokiečiai, prancūzai pila neblogiau už lietuvius, na žinoma ir "pakelia"...
woozyy 2019-12-14 20:59
Manau musu kunai labiau evoliuciskai prisitaike, mes didesni stambesni ir stipresni fiziskai, valgom riebesni maista. Rytu europa neveltui vaizduojama kaip daugiausiai isgerenti ir bene maziausiai su su tuo turinti problemu pagal suvartojama alchoholio kieki. Nuo tokio kiekio kitos tautos zymiai labiau kentetu. As pritariu AAA000 mintims. Protingas teiginys.
HardAxe 2019-12-16 09:47
manau tie, kurie daugiau geria ir šiaip mažiau linkę laikytis sveikos mitybos, sportuoti ir t.t.
daniel.thrink 2019-12-16 10:00
Azijiečių kepenys ne taip gerai filtruoja alkoholį.
HardAxe 2019-12-16 14:09
kepenys filtruoja gerai, tik skrandyje nėra kokių tai fermentų, kurie skaido alkoholį. Daugiau jo gryno patenka tiesiai į kraują (ir tuo pačiu kepenis).