Ši keistai atrodanti modifikacija šiam „Toyota Land Cruiser“ yra tiesiog būtina (Video)  (1)

Pažvelkite į šį „Toyota Land Cruiser“ - ar pastebite papildomus įtaisys priešais kiekvieną ratą? Šalia pamatysite ir kam jie skirti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis „Toyota Land Cruiser“ važinėja Kalėdų saloje. Tai - Australijai priklausanti Indijos vandenyno sala, kurioje gyvena mažiau nei du tūkstančiai gyventojų. Kelių čia nėra daug ir, nors pagrindiniai yra asfaltuoti, dažnai tenka važinėti bekele, todėl visureigis čia yra būtinas. Tačiau ne visi nešioja tokias modifikacijas kaip šis „Land Cruiser“.

Šis visureigis priklauso vietiniam gyventojui Chrisui Brayui. Brayus yra sodybos savininkas ir dirba su turistais. Jam taip pat labai svarbi vietinė gamta, todėl jis taip ir patobulino savo visureigį. Šalia „Land Cruiser“ nuotraukoje matote ir tokio modifikavimo priežastį - raudonuosius krabus.

Kalėdų sala, taip pavadinta dėl to, kad jai vardo prireikė 1643-ųjų gruodžio 25-ąją, yra labai maža, bet gerai žinoma. Kalėdų salos raudonieji krabai įprastai gyvena miškuose, tačiau prasidėjus drėgnajam sezonui (maždaug nuo spalio-lapkričio) jie migruoja link paplūdimių, kur poruojasi ir deda kiaušinius. Pirmiausia į pakrantę atvyksta patinai, kurie kasa urvus ir pešasi. Tada atvyksta patelės ir prasideda poravimosi sezonas. Atlikę savo vaidmenį, patinai išeina atgal į mišką. Patelės dar porą savaičių praleidžia urve, kur padeda kiaušinius, o tada taip pat patraukia atgal. Tai yra išties įspūdingas vaizdas - vienu metu migruoja milijonai ryškiai raudonų krabų.

Tačiau kartu tai yra ir problema - kelius kertantys krabai dažnai yra sutraiškomi automobilių. Jų kiautai yra labai kieti, todėl pasitaiko ir avarijų dėl pradurtų padangų. Žmonės stengiasi padėti krabams. Jiems kuriamos specialios požeminės perėjos, statomi barjerai, o kai kurie keliai yra tiesiog uždaromi. Parkų prižiūrėtojai taip pat padeda krabams kirsti kelius, o ir vietiniai gyventojai dabar yra sąmoningi ir stengiasi netraiškyti krabų.

Ir štai kuo unikalus Brayaus „Toyota Land Cruiser“. Prieš kiekvieną ratą pritaisytas pleištas švelniai į šonus pastumia krabus, kad šie nebūtų sutraiškyti. Taip vyras turistams iš arti gali parodyti šį įspūdingą kasmetinį vaizdą ir nepakenkti migruotojams. Tiesa, važinėti tenka labai lėtai, bet lankytojams tai netrukdo. Čia galite pamatyti kaip veikia šis išradimas.

Žmogui nuolat tenka surasti būdų kaip sugyventi su gamta. Krabai Kalėdų saloje migravo dar tada, kai kelių čia nebuvo. Tai ne krabai kerta kelia, o kelias įsiterpė į jų migracijos maršrutą. Taigi, jei ne Brayaus išradimas, lankytojams tektų eiti pėsčiomis, nes kelias būtų uždarytas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(24)
(1)
(23)

Komentarai (1)