Archeologai Suvalkų regione aptiko didžiulį baltų genties lobį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Giedriax 2020-01-08 14:11
Jei radinius iš kapo pasiima archeologai, tai viskas gerai. Jei kas nors kitas - tai vadinama kapų plėšimu? Bet juk rezultatas vienodas - ir vienu ir kitu atveju kape daiktų nelieka, juos kažkas paima, t.y. apiplėšia? Mano nuomonė tokia, kad reikia gerbti protėvių atminimą, papročius, mirusiuosius. Jei į kapą įdėjo kardus, papuošalus ar dar ką nors, tai tie daiktai ir turi likti kape. Senovės žmonėms laidotuvės buvo rimtas reikalas ir jie tikrai nenorėtų kad po jų kapus knistųsi pašaliniai žmonės. Būtų malonu, kad ištirtus ir nufotografuotus radinius grąžintų atgal į kapus.
jilted 2020-01-08 15:58
O po to tiesiai ant tų kapų su istoriniais artefaktais pastatytų kokį greitkelį arba prekybcentrį? Skirtumas tarp archeologų ir kapų plėšikų, kad pirmu atveju yra tikimybė, kad eksponatus galėsi pamatyti muziejuje. O antru atveju radiniai dingsta kažkur privačiose kolekcijose ir niekas daugiau nieko nemato, taip pat prarandama galimybė sužinoti, kad kažkur galbūt buvo kažkokia gyvenvietė ar kapavietė. Bėda, kad valstybė nelabai apdovanoja už kažkokius savavališkus atradimus, net atvirkščiai - didžiąją dalį pasisavina ar net gali nubaust už atrastus lobius. Todėl žmones suradę visokius kapus ir bando nuslėpt savo atradimus, žinodami apie galimas problemas po to.
kaxefan 2020-01-08 19:31
Norite susirasti merginą vienai nakčiai? Sveiki atvykę - http://getmeets.com
HardAxe 2020-01-08 23:29
juodieji archeologia turi tikslą - prisiplėšti lobių. Istorinis kontekstas bei radymvietė jų nedomina. Archeologus labiausiai domina išspausti kuo daugiau informacijos iš radymvietės ir sužinoti daugiau apie praeitį. Net jei kasinėtojas atneštų lobius į muziejų jis, galbūt, sugadino kažkokius ženklus ar požymius kuriuos galima rasti žemėję viską rausdamas. Nedokumentavo išdėstymo, galbūt reikėjo kokios medienos paimti datavimui ir t.t. ir pan. Čia teorija ir tuo paremti įstatymai. Realybėj nėra taip viskas juoda/balta.