Mokslininkai visuose žmonių sluoksniuose aptiko keistą ryšį tarp rūkymo ir psichinės sveikatos - tai gali iš dalies paaiškinti labai plačiai plintančią psichinę ligą?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Laurynas19 2020-01-24 14:42
Man keista jog tik dabar pradėjo apie tai kalbėti.. Kadangi pats visiškai nerūkiau 28metus (nei vienos cigartės) labai greitai pradėjąs rukyti pamačiau visą cigartės poveikį.. Kadangi pirmus metus rūkiau ganėtinai retai, apie 10cigarečių per savaitę, nieko rimto nepastebėjau, tačiau rūkant sekančius metus jau po 10cigarečių į dieną pastebėjau, jog negaliu naktimis užmigti, nepaaiškinamas stresas kūne, bei depresinės mintys pradėjo pulti, sunku susikoncentruoti dirbant.. O mesti rukyti pasidaro dar sunkiau, nes jei nerūkai bent 12valandų, šie simptomai dar labiau sustiprėja ir jie numalšinami surūkius cigaretę. Bet man pavyko per tris mėnesius nesėkmingų bandymų mesti rukyti, pagaliau nerūkau jau 18dienų ir galiu pasakyti jog skirtumas jaučiasi labai didelis praėjus pora savaičių po metimo, miego kokybė atsistato, protinė veikla pagerėja, dingsta stresas ir nerimas.
mindaugas.vaitiekūnas 2020-01-24 17:57
Aš tą patį sakiau šitam portale anais metais: metus rūkyti dingo depresija Laurynai, labai nesidžiauk: yra ir blogoji pusė su kuria galimai susidursi Aš pats į metų galą čia į darbus pasinėriau, rūkyt pradėjau, tai taip sąžiningai kokias 6-8 savaites be perstojo atrūkiau ir neseniai vėl iš naujo mečiau Tai žiūriu tie patys simptomai vėl... Bet jau žinau sprendimus tai labai nestresuoju. Tai jei turėsi problemų su virškinimu, tai pabandyk bifidin forte - probiotikai kurie man padėjo (bandžiau ne vieną variantą, tai tik šitie man efektą davė). Jei neklystu, tai tik camelia vaistinėj rasi. Beje dėl streso ir nerimo, tai atkreipei dėmesį, kad nebedreba rankos? Man tai būdavo cigarečių ir kavos mišinys iššaukdovo tokį mini drebulį tam tikrose situacijose. Dar 1 pliusas kurį pajutau vasarą - nebuvo karšta. Nu visiškai nejaučiau to karščio slopinimo. Bėgiodavau, visas šlapias, sušilęs, bet nejaučiau tos karščio bangos, kurią jausdavau ankstesnėm vasarom.
AAA000 2020-01-25 17:36
siaip tai as megstu rukantiems dirbtinai depresija ivarinet. cia gali but ir nuo tokiu kaip as
Laurynas19 2020-01-27 12:08
Dėkui už rekomendaciją, bet jokių problemų su virškinimu nėra, apskritai jokių fizinių nesklandumų nėra. Taip pat kosėjimas visiškai pasibaigė, jaučiasi jog plaučiai atsigavo ir prasivalė ir šiaip visas kūnas atsigavo, oda ir plaukai. Vieni pliusai.
sangvinic 2020-02-05 19:28
O jei rūkau 20 metų ir man nusišikt - tai jau depresija?