„Aš į Marsą nuskraidinsiu milijoną žmonių“ – Elonas Muskas atskleidė naujų detalių apie „SpaceX“ mega Marso koloniją

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

T 2020-01-20 13:48
Kiaulytė Pepa 23 serija. Turinys: Kiaulytė Pepa daro laiko kapsulę ateinančioms kartoms, kurioje yra įrašas kuriame jinai sako, kad ateityje visi žmonės gyvens Mėnulyje, o atostogaus Marse. Paskui atkasama jos tėvų laiko kapsulė, joje irgi randamas irgi vaizdo įrašas, kuriame sakoma, kad žmonės gyvena Mėnulyje. Paskui visi iš to juokiasi. https://www.youtube.com/watch?v=Wrwu7H7YCBA
Ar_as? 2020-01-20 15:46
I see you are a man of culture as well...
AAA000 2020-01-20 20:57
cia klausimas visai kitame. ar bus norinciu sumoket uz skraidymus ir krovinio iskelimus? dabar beveik sukurta tik atpiginto skraidymo sistema. ir tai dar labai pazeidziama. ir tai dar klausimas - ar pakankamai pigi realioms kitu galimybems. kolkas manau tik gerai finansuojamas visuomeninis mokslas naudosis, kels iranga. galbut kazkokie verslai bandys kazka is kosmoso pasiciupt. palydovu verslai greiciausiai suklestes - bet Muskas cia kaip ir monpoli bado kolkas imt - tai neaisku irgi. o ar kas skris i ta Marsa - dar miglotas klausimas i Menuli gi nuskridom. ir turejom galimybe ten pastoviai skrist. tai kur ten kolonija? i Marsa tiesiog daugiau tyrimu irangos skris - bet zmones dideliais kiekiais - labai abejoju. paspartes tik koks turizmas "truputi pasiskraidyt". nebus ten i ka ziuret, bus nuobodu, ir viskas tuo baigtis gali... o Marse salygos siaubingos... ir nera net normaliai pasiruosta - kolkas ilgalaikis (virs keliu metu) buvimas nesvarume - garantuotas uzsilenkimas ar virtimas pusgyve darzove... po raketu - cia reikia labai daug investuot. i kazkokias pakankamo saugumo kosmines kapsules. dabar labai fragmentiskai uzsiima... nors pirmas etapas fantastiskas kolkas. pagal rezultatus. svarbiausias dalykas cia teisingai akcentuota - galimi iskelt kosmosan kiekiai ir greitis. bet kur info apie pelninguma bent paciam Musko raketu bizniui? klientu eiliu nelabai matosi.
mindaugas.vaitiekūnas 2020-01-20 23:30
Po 50 metų norinčių skrist į Marsą eilė nusidrieks per visą Antarktidą - tiesiog kitur jau nebebus įmanoma gyvent
devyniaragis 2020-01-20 23:45
Jei pavyks nuleistį kainą iki kelių šimtų tūkstančių eurų, kaip planuota ir kam optimizuojama architektūra ir gamybos procesai, eilės tikrai bus. O pelningumo, bent pirmą dešimtmetį kitą nežadama vaikytis, kelionės kažkiek bus kompensuojama iš kitų paslaugų pardavimų, nes Marso kolonija visgi yra pagrindinis kompanijos strateginis tikslas... na arba paklausa leis veikt pelningai veik nuo pat pradžių, vienok 100 mlrd nėra didelė suma nei JAV nei Kinijai, kai kalbama apie tokį strateginį projektą, tiek pinigų surinkt nesunkiai galėtų ir Apple, Google ar Amazon, kurių kapitalizacijos jau priartėjusios ar perkopusios trilijoną dolerių, bet joms sunku surasti pakankamai didelę ir ilgalaikę galimybę į kurią investavus rimtai būtų galima augti ir ateityje.
HardAxe 2020-01-21 09:28
kiek maždaug m2 daržo reikia norint užauginti maisto vienam žmogui metams? Čia jei galvojant apie high tech daržininkystę, tokiam moduliuke kokį statytume Marse?
Hm 2020-01-21 10:26
Vidutiniškai skaičiuojama, kad 1ha išmaitina 10 - 12 žmonių basimaitinančių tik augainiu maistu. Jei Marse pritaikyti dabartines šiltnamių technologijas tai manau galima būtų sumažinti tą plotą dar bent 10 kartų. O čia visai neseniai technologijos.lt buvo pristatytas bakterinis maisto gamybos būdas kuris efektyvesnis 20000 kartų, tai išmaitinti žmogų tada pakaktų 0,5 m2... Sakyčiau visai neblogai, išgyventi įmanoma...
HardAxe 2020-01-21 11:55
Marse mažiau saulės, bet šiltnamiai suksis pilnu pajėgumu. Tai skaičiuojant dabartiniais skaičiais 1000 žmonių kolonijai reikėtų 0.1-1km2(10-100ha) dirbamo ploto. Dar bent kokių 5`000-10`000m2 gyvenamo/ofisinio. Na kažką gal galima "pakišti" po šiltnamiais, bet vistiek baisiai daug. Juk negyvens kaip ISS susispaudę šiknom. Pristačius daug raketų įkurti bazę gal ir realu. Bet koloniją kaži. O milijoną žmonių išmaitinti Marse... Norėčiau tai pamatyti
Creatium 2020-01-21 14:45
Klausimas ar būtinai reikia viską augint? Darant prielaidą, kad bus turima virš 1000 raketų, krovininės gali skristi kiaurus metus pirmyn atgal. Tai nors vietoje kažkiek auginti reikės (pvz., kad pusbadžiu režimu išlaikyt esančius gyventojus), visas perviršys gali būti tiekiamas iš Žemės.
kestutisz 2020-01-21 15:11
O tai koks tada tikslas? Idėja gi turėti "antrus namus", t.y pilnai apsirūpinančius. Na išskyrus vienetines/prabangos prekes kurių galės jau tik atsiųsti, bet ir tai klausimas ar kažkas galintis įpirkti jas ar jų transportavimą mes komfortą čia ir kelsis į dėžutę dykumoje iš kurios norėsis išeiti tik labai extra atveju :)
AAA000 2020-01-21 16:13
nerealus optimistai jus ziuriu Marse net vanduo normaliai neverda, kas reiskia kazkokias garantuotas problemas kraujotakoje... visa organizmo chemija gali but istisai sutrikus. Menulis beja pakankamai didelis, kad pratestuot apgyvendinta baze REALIOM aplinkybem. jei is technologines puses sugebes palaikyt Menulyje - tada Marsas ar kokie Jupiterio palydovai nebebus problema. o dabar susimaus ir tiek manyciau...
HardAxe 2020-01-21 16:19
1. Gyvenamam modulyje - virs. Esu beveik tikras. 2. Kuo vandens virimas susijęs su kraujotaka?
Creatium 2020-01-21 16:32
Tikslas toks, kad tu tada nesi visiškai priklausomas nuo Žemės + tai gaunasi kaip apsauga tam atvejui, jeigu kažkurį laiką negalima būtų siųsti maisto. Akivaizdu, kad aš nekalbu apie milijono žmonių koloniją Marse. Tuo momentu jau turbūt viską reikėtų gamintis vietoje. Bet pradžioje ir gana ilgą laiką toks modelis galėtų funkcionuoti. Įsivaizduok: tu gauni maisto mėnesiui, o prasimaitini du. Gauni metams, prasimaitini du metus. Užaugintą maistą derini su gautu (pvz., daržoves su mėsa, žuvimi). Tuomet nereikia siųsti viso maisto (sutaupomos lėšos, galima atsiųsti daugiau reto maisto), o ir padidėja kolonijos saugumas (esant reikalui gali prasimaitint ir vien tik daržovėmis).
NekenciuReklamos 2020-01-21 17:22
as niekaip nepagaunu, kam plesytis ir investuoti tiek pinigu ir technologiju y aplinka, kurioje zmones fiziskai ir psichiskai DEGRADUOS (pasidomekit vien tik gravitacijos poveikiu zmonems ilgalaikeje perspektyvoje). Zmones nesugebojo civilazijos sukurti Arktyje/Antarktidoje, o cia fantazuoja apie Marsa Klounu paradas, su tikslu akumuliuoti kuo daugiau investiciju.
HardAxe 2020-01-21 17:32
niekas nėra buvęs mažos gravitacijos zonoj ilgą laiką, tai nelabai ką galim domėtis. Šiaip būtų įdomu stebėti kokį krepšinį ar boksą mėnulyje/marse. Arktyje galima kurti civilizaciją, bet ten niekas nekuriama dėl kitų priežasčių (vaikai gali nukristi nuo žemės krašto, reiktų perdaug priežiūros).O ir pigiau atsivežti viską.
technologas 2020-01-21 17:38
Svajoti nedraudžiama... Bakterijoms reikia baltymų, angliavandenių, vitaminų, mineralų. Tam tikrų ir tam tikromis proporcijomis, nes auginamos jos laboratorijose, nėra tokios pažengę kad laisvai gyventų, kitaip jas nukonkuruos laukinės formos (Žemėje) arba pražudys gamtinės sąlygos (Marse). Jei Žemėje dar galima svajoti gauti visa tai "iš šalies", kitaip tariant iš realaus, ne svajonių gamtinio ciklo, tai Marse nežinau iš kur reikėtų iškasti.
NekenciuReklamos 2020-01-21 19:11
Na, tai nieko tokio, siunciam 1x10(6) zmogeliuku ir ziurim ka gausim kol visi ten arba mutuos arba ismirs, spesim ir Olimpines zaidynes paziureti Beje, gal kas girdejo apie sekmingai veikiancius, save visiskai islaikancius (t.y. deguony, vandeny pakankamais kiekiais pasigaminancius) projektus zemeje, imituojancius "kosminius" miestus? As tai ne.
Creatium 2020-01-21 19:29
Ar kas nors girdėjot, kad miestai būtų apšviesti elektra? Ne? Tai kam čia kišt pinigus į tų laidų kabinimą ar lemputės išradimą. Nu čia tipo iš panašios siauro mąstymo srities.
Fatalix 2020-01-21 19:58
Ar sunku prieš rašant pagooglinti dvi minutes https://en.wikipedia.org/wiki/Biosphere_2
AAA000 2020-01-21 20:22
deja nei vieno pilnavercio projekto isvis nebuvo. tyre tik siaip - socializacija kokia nors, uzdara ekosistema - ir tai - kosmine stotis galima sakyt jau viska pralenke - ka ten tyre - ilgalaikiskumo prasmem. ta prasme vos ne bevercius duomenis rinko. kas svarbiausia - ilgalaikis gravitacinis poveikis - faktiskai NULIS tyrimu. o cia vienas is esminiu klausimu. kosmine stotis ten nuline gravitacija. mes net nezinom kokiu tempu skiriasi pokyciai pvz prie 50% gravitacijos. gal yra "pakenciama" riba - sakykim +/-5%. nors as manau ji net procento gali nesiekt... ---------- na su Musko raketom - bent jau bus kazko ivairiau cia tikrai dziugina. bet Marso kolonija manau net jis neapzios cia rimtesnio reikia veikejo. as manau rimtesni dabar dirba gyvenimo ilginimo kryptim ir zvengia is tu kosmoso isisavinimo tipo "programu".