Šunys nesiliauja stebinti mokslininkų - pasirodo, jie mus supranta geriau, nei manėme

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2020-02-03 11:00
Ir dar daugiau sugeba šunys. Pvz bendradarbis turi du šunis mažesnį foxą ir didesnį (nežinau veislės), tai jie dirba komandinį darbą, didesnis prieina prie virtuvinių baldų maženis užšoka ant nugaros tada ant satlviršio ir numeta viską ką randą valgomo ant žemės, jei ant stalviršio nėra, tada susiranda spintelėse ir viską numeta Arba kita strategija kuri jau nebeveikia, bet pradžioj suveikė. Kadangi ten vienkiemis aplink laukai, kai baliavoja lauke, kai jau būna tamsu, tai abu šunys "nei iš šio nei iš to" pradeda lodadami bėgti į vieną pusę tipo ten "kažkokie svetimi, ar kažkokie žvėreliai", kai visi žmonės nueina pažiūrėti tada jie per kitą namo pusę tyliai parvaro ir nusiaubia stalą. Žinoma šita strategija suveikė tik vieną kartą, bet šunys patys tai išmąstė, sukūrė planą ir veikė koordinuotai. Na jie taip daro nes žino, kad nebus nubausti, mušami ar panašiai. Kartą pas save mamie padariau neplanuotą eksperimentą su savo šuniu. Ant žurnalinio staliuko krašto palikau kepsnį nes reikėjo stagiai išvažiuoti nesuvalgius ir kai gryžau apėmė siaubas pamačius, kepsnys nepaliestas. Net nežinojau ką galvoti, kaip šuo galėjo jo nepaliesti, kai jo kvapas varo iš proto?
HardAxe 2020-02-03 13:14
kepsniai kepsniais. Mano šuva šiaip maisto dažniausiai neliečia, bet jeigu bandom kepti sūrio/varškės pyragą, tai neįsivaizduojamais būdais pasiekia.
Hm 2020-02-03 13:17
Mano šuva irgi sugeba suprasti kaip aš galvoju ir tuo pasinaudoti... Kaimo vietovėje einame pasivaikščioti į mišką, ten aš jį paleidžiu bėgioti laisvai, maršrutas apie 5km. Vieną dieną jis maršruto pabaigoje, kur aš jį vėl parišu, pabėgo nuo manęs pas kales. Sekančią dieną aš jį parišau anksčiau, kad nepabėgtų. Dar sekančia žinojau, kad bėgs ir tai darys anksčiau nei aš jį buvau parišęs. Daug maž primečiau kur jį rišiu, bet jis nusiplovė dar anksčiau ...
Baisuols 2020-02-05 19:17
Šunys turi ir jausmus ir empatiją, bet išvada "šunys geba pažvelgti žmogaus akimis ir iš jo perspektyvos" yra pritemta už ausų. Taip tamsoje blogiau matosi, o ką šuniui geriau matosi? Prie ko čia ta žmogaus perspektyva?