Lietuvoje netikėtas siurprizas: gyventojai kviečiami sužinoti, kiek kainavo jų gydymas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Radoslav 2020-02-07 09:39
Nespėjo paleisti sistemą, kai jau rašo, jog "dėl per didelio užklausų kiekio sistema atnaujinama"
unytas 2020-02-07 10:11
Irgi gavau bet iš pradžių pagalvojau naujas sukčiavimas kad tik prisijunkciau prie sistemos. Reikės pazety kada bet galėtų ir praeitų ir uzpraitu padarit.
Laplaya 2020-02-07 12:39
Sodra teigia, kad išleidžia du kartus daugiau, nei sumoka gyventojai. Pagal mano asmeninę statistiką - aš sumoku 40 kartų daugiau, nei panaudoju. Suprantu, kad solidarumas reikalingas ir t.t. bet iš asmeninės pozicijos žiūrint - man kur kas pigiau būtų gydytis savarankiškai ir kas kart mokėti už paslaugas ir operacijas.
Berserkas 2020-02-07 13:53
Tas pats man irgi. Nei vienos operacijos, lūžio ar dar kažko panašaus nesu turėjęs tai. Išskyrus ten tam tikros paslaugos kurias ir taip tenka pačiam mokėti.
- 2020-02-07 13:55
A, tai tu iš „niekada nesergančiųjų“? Pritariu, iki 50 metų gali išleisti sodrai ir psd daugiau, nei gautum. Vėliau viskas apvirsta aukštyn kojom. O link 65 -75 metų išsiygina ir netgi nusveria gaunama nauda buvusius mokesčius.
AAA000 2020-02-07 14:30
kad ner naudos is dabartines medicinos imoku sistemos. turetu uztikrint kazkoki konkretu pragyventu metu standarta, o ne apmokejima uz beprasmes operacijas. ta prasme kad tu galetum rinktis uz kiek nori moket ir koki lygi nori gaut. sakykim bazinis lygis - 80 metu rupinasi. kas virsaus - moki papildomai ar didesnes imokas (is anksto). jei ten rukai, geri, persiryji - jau pradines imokos automatiskai didesnes. o jei nenori moket uz viska - sakykim tokius dalykus kaip sirdies persodinimas, kuris tiesiog per brangus pagal viduitiniu pajamu vidurki - parasai isankstini sutikima - kad nesinaudosi. ir viskas. dabar yra nesamone - neorientuota sistema i optimaliausia lesu panaudojima. vadinas korupcija buvo ir bus. ir visada bus "isrinktieji" ar "pateptieji" - kurie naudosis. aplamai dabartinei medicinos sistemai truksta stimulo rodyt rezultata. galetu but lygiagretus kokybiskesniu paslaugu uztikrinimas uz zenkliai didesnes pajamas - kurie tuo uzsiims. pagrindinis rodiklis turi but aktyviai nugyvenami metai ir garantija is sveikatos istaigu. o ne ten kazkokiu darzoviu laikymas prijungus prie aparatu atseit dirba - o is tikro tik gryna parodija is medicinos... dabartiniu medicinos istaigu vienintele paskirtis - israsinet mirties liudijimus va uz tai mes mokam PSD. o ne uz gydyma.
Berserkas 2020-02-07 14:57
Va va, koks nutukęs, parūkantis moka tiek pat nors jis yra didesnės rizikos grupėje. Galėtų atsižvelgti į visokius nutukimus ir pnš jeigu tai ne dėl ligos. Nes kiti sako, kad dėl ligos negali, bet realiai liga atsirado būtent dėl nuo nutukimo, o ne atvirkščiai. Aišku būna ir atvirkščiai, bet dažniausiai tai dėl savo sprendimų. Berods Japonijoje yra kažkas panašaus, nenoriu pameluoti tai nesu užtikrintas, kalbu apie svorį. Niekas nesako, kad va būk vegetaras, bet bent jau nebūk baisiai nutukęs kuris visas valstybės pinigus suės. Vienas gal ir ne, bet kai nutukimas populiarėja ir ankstyvėja, tai tik blogyn viskas bus. Aišku turėtų būti ne tik pagal KMI skaičiuoti, turėtų būti protingai sujungtas KMI su kiek procentaliai riebalai sudaro kūno masės ir galbūt juosmens apimtis (bet tikriausiai visi storesni pradėtų kalbėti apie diskriminacija, tačiau yra moksliniai tyrimai kurie parodo jog kuo didesnė juosmens apimtis dėl riebalų, tuo pavojingiau žmogui, nes ant kokių šlaunų riebalai tik apdengia raumenis, o čia vidaus organus, taip pat riebalai paveikia net širdį (tiksliai negaliu dabar pasakyti, bet berods apauga riebalais širdies raumenys). Bet aišku tai būtų diskriminacija žmonėms kurie pasirenga nesveika gyvenimo būdą ir jeigu kažkas sakys, kad taip pigiau tai tikrai nėra pigiau valgyti greitą maistą, visokius užkandžius nei pačiam pasigaminti.
AAA000 2020-02-07 21:20
nu tu cia islankstei per daug giliai reikia ne matuot visus zmones - kas jau butu persekiojimas. o tiesiog pacias ligas klasifikuot. pagal pobudi. matuoji tik kai kreipaisi del gydymo. po fakto konstatavimo, o ne pries fakta. taip sakant - ivertini ar per storas, ruko, narkasinasi ir geria - pagal objektyvius pozymius - o ne apklausomis kazkokiomis, ar "vizualiai", ar per rizikas. visuotiniai profilaktiniai matavimai reikalingi tik nebent darbinantis ar i kariuomene kai jama. o jei daryt ta is anksto - cia jau diskriminacija. moket uz isankstines diskriminacijos skatinima yra nesamone...tave gal labai muse mokykloj - jei tu uz tai? as tiesiog manau kad nutukima didziaja dalim sukelia verslo interesai maisto pramoneje. nes dabar verslas edesio gamyboje isradineja maisto ryjimo stimuliatorius su mokslo pagalba. ir cia jau kertasi pelno interesai su visuomenines geroves interesais (ilgesniu kokybisku gyvenimu). ir jei medicina detu mokesti siuo aspektu - butu kaip atsvara-konkurencija. kuri stabdytu sita zala. ir tu renkiesi - arba edi suda ir moki daugiau uz medicinine reabilitacija, arba skiri daugiau laiko kokybiskesnio maisto paieskai, ruosimui ir domejimuisi. ir taip sutaupai visuomenes sveikatos islaidu, nes tave reikia maziau gydyt is bendro resurso. butu kaip atlygis uz naudos kurima visuomenei - nes dometis edesiu is tikro yra tik laiko gaisimas. o maisto pramone situo piktybiskai naudojasi. cia net galimetu skatint "pavyzdingai sveikesnius" piliecius - pvz surisus su kokia kelioniu ar terapine industrija. nes viska galima paskaiciuot tiesiogiai per imokas - kur cia mums kaip ir pateike. isskaiciuojant kazkokius statistinius vidurkius. pas vienus svaistosi pas kitus kaupiasi. pas tuos kur kaupiasi - galima paskirstyt tikslingiau. nebutinai terapija - galima net ir i buities pagerinima skirt. pvz jei vargingai gyvena - bet sveikai - sakykim busto islaidas padenginet ir pan. ne visi gi pijokai, rukytojai-narkasai ir apsirijeliai. tiesiog ivest takoskyra. o medicinos mokestine sistema tam tinkamas irankis. arba kitas variantas - tiesiog apmokestint sudina maista tiesiogiai. ir sitas pajamas nukreipt i besote medicinos sistema. ------- jei nedaryt tokiu veiksmu - medicinos sistema tampa beprasme. nekalbant kad korupcine ir parazitine.
Xdmin 2020-02-07 22:08
Taigi yra tam akcizai, kad bent kazkiek apriboti zalinga vartojima.
kiesza 2020-02-07 22:10
Manau sveiki žmonės privalo gauti paskatą, paliegelių atžvilgiu. Kurie neserga, dirba, sveikai gyvena. Jie turėtų daugiau pensijos gaut, atostogų, anksčiau į pensiją..
Berserkas 2020-02-07 22:53
Na, tuomet reikia apmokestinti gryną cukrų ir pridėtinį esančiuose produktuose (visokiuose saldumynuose, kepiniuose, tačiau vaisiai ir pnš nesiskaito, nes juose natūraliai yra, aišku dar reikėtų pagalvoti kaip dėl visokių sulčių turėtų būti, aišku jie vis tiek sveikiau nei kokie gaivieji gėrimai), visokius skonio stipriklius (būtinai, galbūt net uždrausti), dar kokį aliejų (kuris naudojamas maistui).
immortallt 2020-02-08 00:55
Nutukęs pensijoje ilgai netrauks. PSD atsiperka senatvėje, ar pvz susirgus rimtesne liga, kaip pvz. vėžys. Tada skaičiuokai eina penkiaženkliai. Tuo tarpu SoDra draudimas daugiau nei MMA uždirbančiam kad atsipirktų, turbūt iki 120 traukti reikia.
Berserkas 2020-02-08 10:35
Rimtai, kodėl tarkim neuždraudžia skonių stipriklių, manau, kad 98% sutiktu, kad jų nebūtų. Arba apriboti juos tam tikruose produktuose nes aišku grynai gal ir būtų blogai, nes tada kai kurie dalykai netektų skonio Kaip sakant paliekant visokiuose gaiviuosiuose gėrimuose ir panašiuose, bet visur kur visokie pusbarikačiai ir pnš, tai anuose seniausiai turėtų nebūti. Tada žmonės jei norės galės nesunkiai atsisakyti gaiviųjų gėrimų ir t.t., o perkant "normalesnį" maistą nereikės pastoviai žiūrėti ant pakuočių kas yra užrašyta, daug kas tiesiog patingi pasižiūrėti, nes gi ir taip būna pavargę iš po visokių darbų ir pnš, vaikams iš viso vienodai. O jeigu subrings maistas tai tik tas kuris buvo nesveikas, tačiau paprasta mėsa, miltai, vaisiai, daržovės ir t.t. nieko nekis.
AAA000 2020-02-08 11:45
akcizas neteisingai renkamas. jis renkamas i bendra sistema. o turetu but fiksuojama ir kas perka. ir paskui sita dalis skiriama daromai zalai finansuot. pvz cigareciu akcizas dalis turi but skiriama sakykim gydymui bendrai rukymo problemu ir rukmo ligu. bet kita dalis pvz kokiems nors draudiminiams atvejams - kai suserga nerukantis del pasyvaus poveikio. kodel turetu finansuot visi tai bendrai? jei problema sukelia butent tik rukantieji. dabar rukymas is esmes anoniminis, ir uzkrauta nasta visiems. o reiketu isryskint rukanciuju visuome nini sluoksni - nes jis probleminis. pvz daktaras paziuri duomenu baze - aha - pirkai rukalus kazkur kazkada kazkoki kieki - vadinas mokek uz sveikatinima daugiau. nesvarbu kad ne sau ar ten perpardavimui. dabar anonimiskai "atseit" susimoka akciza - o problema lieka uzkrauta visiems... o perskirstyme korupcija. o turetu but asmenine atsakomybe uz poveiki. avarija padarai - asmenines atsakomybes reikalauja. o uz rukymo zala kazkodel ne... nors ja pilnai galima apskaiciuot ir ivertint. ne visi gi vienodai net ruko... galima net zalos laipsni isskirt - kuris kenksmingesnis visuomenes narys... ir tas visiskai nesunku. vietoj to kazkokius pardavinejimo grafikus ivedina ir prekybos apribojimus... visiskai ne is to galo su rukymu ir akoholizmu kovoja. pradet reiketu nuo asmenines atsakomybes ivedimo. o ne kazkokiom baudom ir akcizais...
BRO 2020-02-08 15:28
Taip iseina, jog moku uz kazkieno gydyma..
AAA000 2020-02-08 18:49
cia dar ne blogiausia, sumoket uz kazkieno gydyma. zinotum bent jau kad ir pats pasinaudosi esant norui. tu moki daug daugiau ir is vis uz nebutinus dalykus. islaikai ir skatini parazitus... blogiausia, kad islaikai priverstinai sistema kuri nekuria naudos. neduoda rezultato - nes neefektyviai paskirstyta prioritetai. ir kad naudotis sita sistema tuscias reikalas - nes nieko ji neisgydo... o tik numarina su palengvintais simptomais... ka gali ir taip gaut nemokamai - tiesiog gyvendamas saikingai ir prisiziuredamas. as pvz noreciau kad mano mokestine dalis nueitu i tinkamas medicinos pazangos kurimo sritis, skirtas plest zmogaus gyvybines galimybes. o ne kovot su kazkokiom ten rukanciu sukeliamom problemom ir pan. tam yra kiti - efektyvesni budai. pvz galima butu registruot perkancius cigaretes, o kiekviena cigarete zymet registraciniu numeriu. kur nors filtre. ir pasiust policija ne vietoje ismestu biku rinkt ir israsinet baudas pagal registracijos numeri ne - matai dabar jie atseit "akciza" susimoka ir tipo nepakaltinami pries visuomene atseit tampa... tokie tyri avineliai - nors tersia aplinka dar gal net labiau nei automobiliai su vdv ar ten kokie pampaliai, perkrauna medicinos sistema nereikalingu darbu ir pan... o seniau net ir reklamine propaganda turedavai ziuret ir girdet - kaip kieta yra rukymas ir kokie visi yra genijai - jei tuo uzsiima net tam pinigus is visuomenes skirdavo... o dabar skiria dideles sumas neigiamai reklamai... ir butent is medicinos nuima... musu nukvakelis medicinos vadas asmeniskai ten rupoinosi tokiom nesamonem... kad mes mokescius uz medicina kistume i tokias visiskai nenaudingas sritis. kaip ten kazkokia alkoholio pardavimo kontrole ir gazdinantys piesineliai ant cigareciu pokeliu... cia yra VISISKA NESAMONE. bezdzione pastatyk i medicinos vadova - butu efektyviau
immortallt 2020-02-08 20:07
Matau dauguma nesuprasti "draudimo" koncepcija.