Kanapių vartojimas gali labai keistai paveikti atmintį: rimta problema, apie kurią iki šiol niekas nežinojo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mindaugas.vaitiekūnas 2020-02-13 00:11
Tai apsvaigino kartais parūkančius (be "normalaus imuniteto") žmones, o paskui patikrino, kaip blaiviai jie įsisavina informaciją ir kaip ją prisimena? Tikrai rimta problema, ypač su tų mokslininkų logika
Awgyz 2020-02-14 13:15
Absurdas ... Nedideliais kiekiais vartojant kanapes ne tik ,kad neblogėja atmintis ,bet per 15 metų vartojimo galiu teigti , kad netgi pagerėjo . Ypač smagu pavartojus spręsti galvosūkius žaisti sudoku ar užsiimti kita intelektualine veikla. Be to pagerėja gyvenimo kokybė, tai yra sexas aistringesnis maistas skanesnis, dalykai įdomesni ...taigi nesuprantu kaip šitoki naudinga augala draudžia įstatymai. Nebent patiems politikams verslininkams nubyra pinigėlių iš juodos rinkos . Kita problema ,kad neišmirė homosovietikus karta kuri savo makaronu raizgini ovaliam kiaute jau tiek kartu išskalbė samagone ,kad nebesupranta jau kas yra gerai , o kas yra blogai...
Monochamus 2020-02-17 12:13
juk jautiesi gerai. Negi galime abejoti tokiais tyrimais, kuriame dalyvavo vienas respondentas (tu pats), kurių rezultatų nėra su kuo palyginti, nėra dokumentuota, nėra nešališka t.t. Kitaip sakant be galo įtikinamas "viena bobutė sakė" lygio argumentas.
jilted 2020-02-17 13:02
Galiu patvirtinti iš savo patirties. Taip pat mėgstu žaidimus bei galvosūkius, kurie reikalauja atminties, susikaupimo, problemų sprendimo. Taip pat kai kuriuose gali sekti savo progresą su ankstesnėmis žaidimo dienomis (pvz žaidimas 'Peak' telefone). Tai kažkokio ryškaus skirtumo tarp rezultatų žaisdamas parūkęs ar blaiviu protu nepastebėjau. Taip pat kartais pažaidžiu CS tiek parūkęs, tiek blaivas, tai parūkius dažnai rezultatas net pagerėja, nes pradedi galvot šiek tiek kitaip, atrandi naujų būdų kaip žaist, kaip apibėgt žemėlapį ir apeit priešus. Plius kaip ir sakai viskas pasidaro įdomiau, labiau įsitrauki į veiklą, kuria tuo metu užsiimi. Monochamus, mes jau 2 tokie su bobutes argumentais. Dar keli ir ne taip toli būsim nuo tu 64, naudotų tyrime. Šiaip aišku, neatliekam mes jokių mokslinių tyrimų ir kalbam iš asmeninės patirties, bet tas tyrimas irgi neatrodo labai rimtas. Mažokai dalyvių, nepaaiškinta kiek laiko po vartojimo buvo spręsti tie testai, kiek kartų kartoti ekspermentai, koks rūkančiųjų 'stažas' ir t.t.
HardAxe 2020-02-17 13:37
ir alaus skarbonkė, jei įpratęs gert reguliariai, netrukdo žaist ar atsimint kažką. Bet pamėgink negert mėnesį, užteks ir skarbonkės mastymui sujaukti. Organizmas prie nedidelio kiekio nuodų ar psichotropinių medžiagų, matyt, prisitaiko kiek gali. Kas jam belieka. Tik, kažkodėl, nei pro geimeriai, nei kažkokie kiti profesionalai (tame tarpe dirbantys iš namų) nedirba apsirūkę. Laisvu laiku tai kaip jau kas. Priešingai, duaguma akcentuoja, kad puiki fizinė forma protiniam dabui - privaloma. Iš kitos pusės tai žaidžiant cs vakare su draugais galima gal ir taip bus daug sveikiau už gėrimą iki komos ar valkiojimąsį gatvėse. "Minkštai" nelegali veikla turi tą privalumą, kad nekyla problemų ja užsiimti, bet prisirūkęs nekeli problemų kitiem. Lygiai kaip ir alkoholis kai kuriose arbų šalyse.
Monochamus 2020-02-17 17:57
Sutinku, kad 64 taip pat nėra didelis respondentų skaičius, o tas tyrimas irgi ne toks, kad labai būtų patikimas. Bet vis tiek asmeninės patirtys man dar mažiau patikimos O ir ne vien grupės dydis yra aktualus Be žmonių skaičiaus, dar svarbų vaidmenį atlieka kontrolinė grupė, kad būtų su kuo palyginti. Reikėtų lyginti to tavo žaidimo rezultatus pučiančių ir nepučiančių žmonių. Bei rezultatus tų žmonių, kurie šiaip pučia, bet žaidimo momentu neapsipūtę. Ir dar vienas svarbus dalykas – nešališkumas bei objektyvus vertinimas. Deja, bet tavo informacija apie tave patį nėra patikima. Žinoma, neteigiu, kad meluoji, tikiu, kad viską sąžiningai ir nuoširdžiai papasakojai. Tiesiog, žmogus toks jau padaras, kad nesąmoningai į kažką atkreipia dėmesį labiau, į kažką mažiau, atmintyje lieka tik malonesni prisiminimai ir t.t. Todėl tokia jau nusistovėjusi praktika, kad išvadas daro nepriklausomas vertintojas. O geriausia, kad vertintojas net nežinotų kurie žmonės vartojo žolę, kuri ne - taip bus visiškai panaikintas šališkumas.