5 metai kančios: po kasdieniško incidento vyro pirštas taip dvokė, kad iš kambario išvaikydavo žmones, o istorijos pabaiga tokia, kad niekas nesupranta kas nutiko  (21)

Jūs valgote vištieną ir nusprendžiate švariai nugraužti kaulą. Sekasi neblogai, bet iš kažkur atsiradusi kaulo atplaiša įdrėskia jūsų pirštą. Nieko baisaus? Taip prasidėjo 24 metų jaunuolio košmaras ir viena didžiausių mįslių medicinos istorijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis vaikinas ne valgė, o ruošė vištieną darbe. Įdrėskimas buvo nežymus, tačiau greitai prasidėjo infekcija. Vėlgi, atrodė, kad nieko baisaus. Skausmo vaikinas nejautė, pirštas nebuvo pastebimai sutinęs. Tiesa, su laiku situacija vis blogėjo ir pirštas ėmė pūstis.

Kaip ir daugelis vyrų, šis vaikinas neskubėjo kreiptis į gydytojus. Tačiau su laiku pirštas ėmė smirdėti. Kvapas vis stiprėjo, nors ir nesimatė jokių gangrenos požymių. Tai visiškai sužlugdė jauno vyro socialinį gyvenimą ir jis ėmė minti klinikos slenksčius.

Gydytojai ėmėsi tyrimų. Buvo akivaizdu, kad pirštą kamuoja infekcija. Imuninės sistemos tyrimai neparodė nieko keliančio nerimą. Vyras buvo sveikas, neskaitant to nelemto piršto. Gydytojai teigė, kad tą nepakenčiamą kvapą buvo galima jausti ir per didelį atstumą, o mažame kambaryje su pacientu nebuvo įmanoma ir nusėdėti. Galite įsivaizduoti, kaip jautėsi pacientas.

Buvo paimti mėginiai, kurie patvirtino, kad piršte gyvena bakterijų kolonija. Tačiau gydytojai taip ir nesugebėjo tiksliai įvardinti, kokios tai bakterijos. Bet nesvarbu - bakterinės infekcijos yra gydomos antibiotikais. Tik net 2 mėnesių kursas nedavė jokių rezultatų.

Gydytojai per kelis metus išbandė viską, tačiau jokie vaistai infekcijos neveikė. Ir tai - ypatingai retas atvejis. Įprastai vaistai bakterines infekcijas paveikia net tada, kai negali jų išgydyti visiškai. Šįkart infekcija ir kvapas visiškai nereagavo į jokį gydymą.

Žinoma, mokslininkai parašė išsamų straipsnį apie neįprastą atvejį ir nesėkmingą jo gydymą. Jo pabaigoje jie prašė patarimo - galbūt straipsnį skaitantys gydytojai turi naujų idėjų, kaip padėti tuomet jau 29 sulaukusiam vyrui? Taip, supratote teisingai - vyro pirštas dvokė net penkerius metus, nors infekcija neplito, o pats pirštas nepradėjo gangrenuoti. Penkeri metai kančios!

Mokslininkai netgi ieškojo būdų, kaip sumažinti tą nelemtą kvapą negydant infekcijos. Tačiau ir šios pastangos nedavė vaisių. Visgi visai netrukus viskas pasikeitė.

Galiausiai vyro pirštas nustojo smirdėti ir infekcija pasitraukė. Kaip? Niekas nežino. Kokia infekcija tai buvo? Niekas nežino. Na, bent jau žinoma, kad ją sukėlė B tipo Clostridium novyi primenančios bakterijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(60)
(13)
(47)

Komentarai (21)