Blogos žinios barzdotiems vyrams - jei situacija nesikeis, jums teks skustis  (1)

Barzdos sugrįžo į madą ir dabar daug vyrų jomis didžiuojasi. Tačiau jei padėtis nesikeis, greitai galite sulaukti rekomendacijos savo barzdą nusiskusti. Tiesa, kai kurie barzdų tipai išliks priimtini.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie ką kalbame? Ogi vis apie tą patį - pandemijų grėsmę. Žinoma, dabar didelė dalis naujienų yra susijusi su COVID-19 (koronavirusu), tačiau tos pačios barzdos bus nepriimtinos ir kitų epidemijų atveju. Galbūt jos nebus uždraustos, tačiau patys norėsite jas pašalinti. Kodėl?

Įprastos medicininės kaukės nuo virusų neapsaugo - jūs tai jau esate girdėję. Jos vis tiek rekomenduojamos vien todėl, kad jos gali sumažinti viruso platinimo tikimybę - būtinai reikėtų pasirūpinti kauke, jei jaučiate infekcijos simptomus. N95 kaukės yra žymiai geresnės - jos iš tikrųjų gali sustabdyti kai kuriuos virusus. Žinoma, absoliuti apsauga ir tuomet nėra įmanoma, tačiau N95 yra žymiai geresnės nei įprastos populiarios medicininės kaukės.

N95 turi storesnį ir geresnį filtrą, o pati kaukė, šiuo atveju jau vadinama respiratoriumi, yra standesnė. Raidė N šios kaukės reitinge atspindi tik tai, kad respiratorius nėra atsparus alyvoms, o 95 nurodo, kad šis respiratorius išfiltruoja 95 % itin mažų dalelių.

Kaip ir kitų kaukių, taip ir N95 respiratoriaus efektyvumas priklauso ne tik nuo konstrukcijos ir medžiagų, bet ir nuo nešiotojo kruopštumo. Jokia kaukė nebus efektyvi, jei tinkamai nepriglus prie veido. Ir, kaip jau supratote, plaukai kaukėms nepadeda.

JAV ligų kontrolės ir prevencijos centras (CDC) išplatino informaciją apie barzdas, kurios stipriai kenkia N95 respiratoriaus efektyvumui:

Paprastai tariant, kai plaukai kerta N95 kaukės perimetrą, kaukė negali tinkamai priglusti, todėl veikia netinkamai. Nefiltruotas oras pasiekia žmogaus kvėpavimo takus. Įprastos pigios medicininės kaukės neturi tokios briaunos, tačiau barzdos bei ūsai trukdo ir joms.

Žinoma, panikuoti ir skustis dabar nėra laikas. Tiesiog verta žinoti šią informaciją - jūsų veido plaukai gali sutrukdyti tinkamai apsaugai nuo oru plintančių virusų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(26)
(25)
(1)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: