7 ryškiausi požymiai, pagal kuriuos lengvai atpažinsite sociopatą - šie žmonės gali jums pakenkti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

JonasP 2020-03-03 13:21
Neblogai, šaunuoliai. Dar vienas kitas panašus kakotas ir nežinia iš kokios angos ištrauktas "straipsnis", ir jau bus pritraukinėt delfi ir 15min auditoriją
bahuriux 2020-03-04 14:02
Negi perdaug savo asmenybės bruožų suradai šitam straipsnyje, kad toks nepatenkintas?
sub 2020-03-04 14:41
Panašu, kad ne jis vienas surado perdaug savo asmenybės bruožų šitame straipnyje. Turime dar vieną veikėją, kuris savo komentarus šypsenėlėmis puošia ir apie viską nusimano.
Berserkas 2020-03-04 15:41
Ai, čia tas kuris apie baterijas nusimano?
Monochamus 2020-03-04 16:20
Neabejoju, kad daugelis skaitytojų po tokių straipsnių ims nustatinėti sociopatų diagnozes visiems savo nemėgstamiems pažįstamiems. Va neseniai dar išėjo straipsnis apie narcizus, tai tie patys žmonės tiems patiems savo pažįstamiems dar ir narcisizmo sutrikimą diagnozuos. Gal dar vėliau išeis straipsnis apie šizofreniją, tai ir šia ligą "sergančiųjų" populiacija staiga šoks į viršų. Toks jau dabar laikmetis, kiekvienas žmogus pasiskaito straipsnių technologijos.lt, facebooke ir jaučiasi visų sričių ekspertas... O aš, kaip senesnės kartos, užaugęs su informacija iš knygų (Kas nežino, tai čia tokia gremėzdiška, daug fizinės vietos užimanti informacijos laikmena). Pritariu JonuiP. Tokių straipsnių geriau jau nebūtų visai. Laimei, bent jau kol kas, (kol valdžios neperėmė naujos kartos millenialai), tai norint dirbti psichiatrais neužtenka populiarioje žiniasklaidoje straipsnių skaitymo, o reikalauja ne vienerius metus studijuoti. Ne eiliniams žmonėms spręsti kas sociopatas, kas ne. Labai daug simptomų gali būti suvokiami labai subjektyviai: daug panašių į sociopatijos požymių turi ir kitos ligos ar asmenybės sutrikimai (pvz šizoidinis), ar apskritai panašus elgesys kaip straipsnyje aprašomas nerodyti dar jokio sutrikimo ar ligos. Tik kompetentingas žmogus, turintis platų suvokimą apie kitas ligas ir aplinkybes, gali nustatinėti diagnozes. Perskaičius tokią rašliavą galima labai lengvai prisidaryti daug klaidingų išvadų apie visiškai sveikus žmones ir paskui dėl to tik apsunkinti sau ir kitiems gyvenimą.
Atk 2020-03-13 20:35
Tokie žmonės yra patys tokie tikriausi egoistai ir labai dvasiškai silpni žmonės, jei rėkia, meluoja, visur bando ižūrėti sau naudą, gadin viešą ar kitų turtą, džiaugiasi kitų nesėkmėmis, o pasiekimais ne. Bet tai nėra kokia nors įgimta savybė, tai yra išugdoma ir kartais ne per vieną gyvenimą. Išugdyti tokią sau savybę yra lengva, o ją panaikinti neįtikėtinai sunku. Kristi lengva, o kilti sunku. Degraduoti lengva, o vystytis sunku.