Tai gali būti labai geras būdas apsisaugoti nuo kepenų suriebėjimo - mokslininkų patarimas ką reikėtų gerti vietoje kavos ir fantastiški tyrimų rezultatai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

shift 2020-03-02 22:34
Melas jau pačiam straipsnio pavadinime. Nutukimas yra ne riebios, bet saldžios mitybos pasekmė. O suriebėjusių kepenų sindromas ištinka nuo didelių kiekių suvartojamos fruktozės - pavyzdžiui, nuo kukurūzų fruktozės sirupo kurio deda beveik į visus kondidterijos gaminius ar bent nuo elementaraus valgomojo cukraus. Į fruktozę kepenys reaguoja panašiai, kaip į alkoholį, t.y. ją detoksikuoja. Todėl žmogus kemšantis cukrų, turi tiek pat šansų susirgti ciroze, kiek ir alkoholikas.
AAA000 2020-03-02 22:42
o tai negali kokias polifenolio papildu kapsules gamint ar ka? arba ciulpinukus kokius padaryt vaikams. butinai ta arbata gert reikia? elementariai dabartiniam zmogui laiko gi ner su arbata terliotis. sportavima pakeist tai dar sunkiau - bet su arbata manau galima kazka isgalvot.
bahuriux 2020-03-03 00:46
Aš mėgstu žalią arbatą, bet tiesa sąkant abejoju ar šiemet ją gėriau, max bus koks 1 puodelis per du mėnesius, nes tikrai nemėgstu terliotis, kava geriu po 3 -5 puodelius per dieną, nes jei neišgeriu prasideda "lomkės", tai esu priverstas pasidaryti eilinę "dozę" kavos. Ai dažnai nusiperku iš lidl šaltos žalios arbatos, abejoju jos nauda, o ir cukraus ten nemažai, tai neaišku ar ji bent kiek man gali padėti. Sportuoti vėl pradėti jau žadu kokius 5 metus, bet niekaip "nepramuša", nu bet gal jau šiemet.
sub 2020-03-03 09:58
Bahuriux, jeigu lomkės be 3-5 kavos puodelių per dieną, tai irgi negerai. Perdaug pripratinai organizmą prie kofeino. Tos šaltos arbatos, limonadai ir nenatūralios sultys - visi turi nuo maždaug 6-10 g. ir daugiau cukraus 100 ml. Tikrai nieko gero iš jų, bet skanu, ką padarysi, gi vanduo atsibosta gert.
sangvinic 2020-03-04 19:55
Geriu žalią arbatą kokius 12 metus. Ryte, po pietų, po darbo, vėliau vakare. Nesportuoju, man 34. Nesu nutukęs. Aplinkiniai storesni už mane. Valgau kartais kebabus. Cukraus į arbatą nededu. Saldžiai nebemėgstu. Anksčiau mėgau. Alų kartais geriu