„Starship“ prototipas sprogo ir Elonas Muskas neslepia pykčio – „tai vienas kvailiausių dalykų visoje raketoje ir mes apie tai informavome inžinierius, bet jie vis tiek atliko bandymą“ (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2020-03-10 21:21
Aš truputi nesuprantu per kurią vietą, tie prototipai (realiai neržaveikiniai maketai) pavadinimu "Staršhip" buvo erdvėlaiviai? https://en.wikipedia.org/wiki/SpaceX_St ... Prototypes Ir niekaip nesuprantu to kad, jo inžinieriai sukūrė beveik tobulas daugkartinio naudojimo raketų pirmas pakopas su nusileidimu ant platformos/ žemės, bet negali sukurti 0,3-1 bar slėgį atlaikantį "balioną" ("Starship") iš neržaveikos? Tikiu kad pabaigs šitą projektą, nes babkių gauna daug iš investuotojų, bet tas jo erdvėlaivis kažkoks didelis feilas.
iPienius 2020-03-10 23:06
viskas cia yra gerai. cia testuota gamybos technologijas, iesko trukumu ir butent rado silpnas vietas. slegis ten ne 1 bar, o raso, kad reikia iki 8 baru. kitas dalykas yra tai, jog labai svarbu mase. cia gamina is 4 mm storio plieno. jei gamintu is 10 mm ar dar storesnio, tai nebutu jokiu problemu, bet dabar turi buti kuo lengvesnis, nes nepakils nuo zemes, jei padarys per sunku. ir dabar budamas 4 mm storio svers apie 100t... Apollo programos pradzioje irgi buvo panasiu sprogimu, bet beveik niekas apie tai nezino, nes negalejo per youtube 24/7 (kaip dabar) ziureti progreso. https://history.nasa.gov/MHR-5/Images/fig327.jpg ateis laikas ir pagamins normalu. maciau paskutinis slegio testas buvo sekmingas.
kestutisz 2020-03-11 14:02
Kad kažkas bus tai neabejoju, tik ir po tiek metų vis dar kažkodel stebina, kad jei viskas ok - "mes padarėm", jei ne - kalti inžinieriai, paskubėjo (lyg jų nuolat pats šefas ištisai nepushina :)