Iliuzijų nebeliko - kai Italijoje mirusių skaičius viršija išgijusių, PSO oficialiai skelbia COVID-19 pandemiją: kaip įprastai progresuoja ši liga ir kokie svarbiausi simptomai?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2020-03-12 16:08
tik nereik kaltint kinijos. Panašu, kad Kinija kolkas geriausiai tvarkėsi su pandemija.
vytautas50 2020-03-12 17:26
mindaugas.vaitiekūnas 2020-03-12 18:42
Tai kokie tie skaičiai? [papildyta] "Iš visų patvirtintų atvejų, miršta 3,5 proc. žmonių (Italijoje dėl didelio vyresnio amžiaus gyventojų – daugiau nei 5 proc.). Beje, šis skaičius apbūdina mirštamumą, bet ne mirtingumą, kurį yra daug sunkiau apskaičiuoti, kadangi daug žmonių gali būti apsikrėtę ir to nežinoti arba paprasčiausiai nebandyti gydytis."
NekenciuReklamos 2020-03-12 19:33
visiskai nesutinku del poros priezasciu: 1 - kinieciai su savo viso kultura valgyti kas kruta ir LABAI prastos higienos laikymusi turguose, sukele jau bene 3 pandemija per paskutinius 20 metu. 2 - skelbiami kinieciu mirusiuju skaiciai ryskiai nekoreliuoja su Italijos, Pietu Korejos duomenimis, yvertinant ju valdzios buda kontroliuoti, bet kokia neigiama info apie Kinija, esu visiskai ysitikines, kad jie mums visiems *is* prota.
menten 2020-03-12 19:33
susirgusiuosius - jie buvo priimami i bendras ligonines. Vietinė Uhano valdžia netgi baudė medikus, kurie skleidė pagrįstą informaciją apie epidemija. Tik vėliau, kai situacija tapo nevaldoma, ėmėsi griežtesnių priemonių, bet netgi tada liejo tulžį ant JAV, kai ši atšaukinėjo skrydžius ir panašiai.
menten 2020-03-12 19:39
Vakarų medikai pasiruošę žymiai geriau nei Kinijos - tiek įrangos prasme, tiek ir kvalifikacijos, be to nėra tokios griežtos valdžios kontrolės, kuri Kinijoje kartais netgi drausdavo kalbėti apie viruso grėsme. Klausimas - ar Vakarų visuomenės pasiruošusios aukotis tiek, kiek tai darė kinai. Ar žmonės taikstysis, jei jiems bus nurodoma, kuriomis valandomis gali išeiti iš namų? Liberalesnėje visuomenėje tai gali būti problema.
mindaugas.vaitiekūnas 2020-03-12 20:04
Nu tu b... b... Čia kaip marsietį apkaltinti, kad jis lietuvių kalbos nemoka
NekenciuReklamos 2020-03-12 23:24
apie ka tu manai
mindaugas.vaitiekūnas 2020-03-12 23:32
Tu savo pačio kultūrą pasireguliuok prieš sekdamas pasakas apie kinų kultūrą.
NekenciuReklamos 2020-03-13 01:08
apie ka tu manai
AAA000 2020-03-13 02:30
kokioje dar liberalesneje visuomeneje? liberalai bando viska kas imanoma. man tai juokingas ir toliau siuolaikinis medicinos lygis, kai "gydymo proceduros" kazkokie karantinai... o "gydytojai" - kazkokie pasienieciai su kareiviais, gaudantys ten kazka ko net nesupranta... cia gi gilus viduramziai. kur cia liberalumas? cia marazmatinis konservatizmas pacios desiniausios krypties... o ne tu ten kazka apie etika pezaliojai cia visai nesenai - kaip reiketu daryt tyrimus, kaip tirt zmogaus organizma, atsparumus, isgyvenamumus ir kokiu principu laikytis kuriant metodikas? va ir islindo "novatoriska pazanga" ir "medicinos siuolaikiskumas"... visu grazumu... butu daroma kaip as siulyciau, aktyviau kistis i genetika - isvaikyt visokius religinius ir pan - tai turetume bent siokiu tokiu moksliniu priemoniu greiciausiai. dabar nieko neturim - tik paletinto numarinimo istaigas... vos ne visa musu medicina kaba ant organizmo savaimines savigydos ir nuodijimo tiksliomis dozemis. o metodai - procentinio efektyvumo ir masiniai. o turetu but tiriama senejimas, bandoma jo tiesiogine reguliacija ir visokie individualios genetines invazijos padariniai. aktyviai. su kazkokiu visusu nesusitvarko - kai cia vos ne primityviausia gyvybes forma su labai aiskiais veikimo principais ir labai menku uzpuolimo arsenalu...
vanduo4 2020-03-13 02:54
: 1. nėra židinio zonos, nes iš Kinijos keliavo laisvai, tad karantinuoti nėra ką, nebent visą teritoriją; 2. Vakarai ilgą laiką nežinojo su kuo turi reikalą: - Pvz.: JAV parsivežė savo piliečius ir karantinavo 14 dienų, kai vėliau paaiškėjo jog turėjo 24 dienas; - teoriškai virusai negali išgyventi ant paviršių ilgiau nei valandą, bet pasirodo šitas gali net 9 val.; - vakaruose niekas neslepia ir atrodo jog čia kovos rezultatai daug prastesni. Tai tik rodytų jog Kinija labai daug melavo; - vakaruose viskas paremta žmonių sąmoningumu, valdžios sąžiningumu bei bendra kontrole kol kas be prievartos. Visgi yra idiotų, kurie traukiniuose laižo savo pirštus ir paskui terlioja ant turėklų. Facebook yra tokių video, bet tai vėlgi klausimas ar ale "provokacija" ar iš tikro. Rusijoje vienas papuolė į areštinę kai metro pradėjo alpti ir kratytis, o kažkas filmavo. Sėkmės visiems.
demukazz 2020-03-13 05:50
Sorry, senuk, bet maziau marvelio filmu ziurek! Isigilink i posaki : "life finds a way", gal suprasi ka praleidi...
mindaugas.vaitiekūnas 2020-03-13 07:42
Galim susibėgt, pasitikrint kuris čia su negalėm, o kuris dar tik turės jų
NekenciuReklamos 2020-03-13 09:55
https://www.youtube.com/watch?v=Fqw-9yM ... TLucW-RyL0
NekenciuReklamos 2020-03-13 10:11
kol tu atvyksi iki manes, t.y. Marso, busi pusiau apsisikes ir pusiau pavarges, net neydomu P.S. beje, aciu, sveikatos patikros man nereikia, t.y. tik ne is tokio bukaprocio trolio kaip tu
VirtualGadget 2020-03-13 12:01
Virusas yra mažesnis nei bakterija įprastai nuo 20 iki 300 nanometrų, bet yra ir didesnių. Juos galima pamatyti tik per elektroninį mikroskopą. Per optinį mikroskopą daugelio virusų neina pamatyti . Virusas negali daugintis be šeimininko , kai tuo tarpu bakterijos gali gyvuoti tinkamoje aplinkoje ir gyvuoti be šeimininko. Virusai gali daugintis tik gyvose ląstelėse. Be šeimininko virusą sunaikinti gana nesunku. Jis neatsparus daugybei dalykų. Bet kuomet virusas patenka į organizmą jo sunaikinimas tampa sudėtingas nes reikia paveikti organizmą taip ,kad jam padaryti kuo mažiau žalos ir tuo pačiu padaryti kuo didesnę žalą virusui. Antibiotikai virusams neturi jokio tiesioginio poveikio, nebent mano nuomone kitų organizmo funkcijų veikimas gali turėti kokį poveikį. Viena didesnių gripo viruso pandemijų minima istorijoje buvo ispaniškas gripas 1918 metais tada mirė apytikriai nuo 17 iki 100 milijonų žmonių. Vėliau buvo aptikti gyvūnų gripo virusai 2009 kiaulių gripas, 2004 paukščių gripas. Kovai su gripu kuriamos vakcinos nėra ilgalaikės dėl to kad virusai turi savybę keistis, kas įdomiausia, kad dėl skirtingo viruso prisitaikymo vakcinos kuriamos skirtingos sudėties, vienos šiaurinių šalių gyventojams, kitos pietinių. Daugiau įdomios informacijos apie gripo virusą galima rasti angliškai .
HardAxe 2020-03-13 13:40
su kuo turi reikalą. Tikrai galima būtų padaryti kažką, kad sumažinti žmonių judėjimą. Uždaryti oro uostus. Įvesti žmonių kontrolę pasienio postuose (temperatūros matavimą?) Baudas sergančiams darbe? Pakelti sodros kompensacijos lubas/lygį, kad žmonės nemirtų darbe bandydami apmokėti sąskaitas? Laikinai šauti kuro akciją aukštyn? Kiek reikia sergančių, kad būtų įvesta nepaprasta padėtis? Ir ar tie sergantys būtinai turi būt jau šalies viduje? Šiaip lietuva dar nelbogai laikosi, palygint su "vakarų" europa. Gal kiek atsilieka medikų reakcija ir eskalacija, bet politikai linkę kraštutinių priemonių imtis anksčiau nei mūsų kaimynai.
Laurynas19 2020-03-13 14:42
Esmė tame jog niekas nebesistengia viruso sunaikinti, o tik kontroliuoti padarinius. Taigi yra balansas tarp žalos ekonomikai ir perpildytų ligoninių. Tu negali uždaryti visų mokyklų bei visų renginių dviems savaitėms ir tikėtis kad sunaikinsi virusą, virusas grįš tada kai vėl visi grįš į normalias vėžes. Taigi tu stebi situaciją ir kai jau ligoninės eina link perpildymo, tada uždarai mokyklas ir stabdai plitimą, tol kol kiti miršta arba pasveiksta ir užleidžia vietas kitiems. Va čia tokia situacija yra. Ir Lietuvoje dar per anskti visa tai daryti, nebent jau yra žinoma kad užsikrėtusių 5000 - 10000 žmonių..
AAA000 2020-03-13 14:45
labai klysti. cia labai laiku ivede. net anksciau galejo. maisai pasekmes su veiksmu nauda. jei dabar neuzdaryt visko - vartotojai tiesiog ismirs ir visa ekonomika zlugs. atstatymas bus desimtmecius. o jei uzdaryt dabar - atstatymas gal ir metu nesieks. kad vyksta nesamones - jau visis zinom. ten kitaicai ir italai ne is savo fantaziju zonas pertvere, o is butinybes. va jie pavelavo. o mes galim suspet minimalizuot zala. zydai siuo atveju visgi gudresni - suregavo akimirksniu.