JAV prezidentas D. Trumpas pasiūlė didžiulę sumą, kad vokišką vakciną nuo koronaviruso gautų tik amerikiečiai  (10)

Vokietijos žiniasklaida skelbia, kad JAV prezidentas Donaldas Trumpas vienai Vokietijos medicinos kompanijai pasiūlė „didžiulę sumą pinigų“ už išskirtinę prieigą prie kuriamos vakcinos nuo COVID-19.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priemonių prieš tokį veiksmą, kuris vertinamas kaip bandymas atlikti agresyvų perėmimą, ėmėsi ir Vokietijos vyriausybė, skelbia leidinys „Die Welt“, kurį cituoja „The Guardian“.

Anot anoniminio šaltinio, Tubingene įsikūrusios biofarmacijos įmonės „CureVac“ vadovams JAV prezidentas pasiūlė didelę pinigų sumą, kuri nėra atskleidžiama. Tas pats šaltinis tvirtino, kad D.Trumpas ėmėsi visų galimų priemonių, kad užtikrintų, jog šią vakciną nuo koronaviruso gautų JAV, „bet tik JAV“.

Taip pat informuojama, kad Vokietijos vyriausybė šiai įmonei pateikė finansinės motyvacijos priemonių pasiūlymą, kad tik ji liktų Vokietijoje.

„The Guardian“ žurnalistų kalbintas Vokietijos sveikatos apsaugos ministras patvirtino tik tai, kad „Die Welt“ publikuotos ministerijos atstovo spaudai citatos buvo perteiktos teisingai.

„Federalinė vyriausybė labai susidomėjo Vokietijoje ir Europoje kuriamomis vakcinomis ir antivirusiniais vaistais prieš naująjį koronavirusą. Šiuo klausimu vyriausybė intensyviai bendrauja su įmone „CureVac“, – cituojamas ministerijos atstovas spaudai.

Šis atstovas spaudai, kalbėdamas viešai, neneigė „Die Welt“ publikuotos informacijos.

„CureVac“ padaliniai taip pat veikia Frankfurte ir Bostone (JAV). Įmonė glaudžiai bendradarbiauja su Paulo Erlicho institutu – medicininių tyrimų ir sveikatos apsaugos reguliavimo įstaiga, pavaldžia Vokietijos sveikatos ministerijai.

Veikiausiai su šia žinia susijęs ir „CureVac“ kovo 11 d. išplatintas pranešimas spaudai, kad įmonės generalinis direktorius – JAV pilietis Danielis Menichella – netikėtai buvo atleistas iš įmonės vadovo pareigų, jį pakeis šios bendrovės įkūrėjas Ingmaras Hoerris.

Mėnesio pradžioje D.Menichella buvo pakviestas į JAV Baltuosius rūmus aptarti greitos vakcinų kūrimo bei išplatinimo strategijos kartu su JAV prezidentu D.Trumpu, viceprezidentu M.Pence'u ir kovai su koronavirusu suburtos darbo grupės nariais.

JAV Prezidento administracija savo komentaro apie šią situaciją kol kas dar nepateikė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(34)
(7)
(27)

Komentarai (10)