Daugybė žmonių be jokio simptomo jau yra atsparūs koronavirusui: neįtikėtini duomenys iš Vokietijos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Giedriax 2020-04-14 11:36
Straipsnyje visiškai nerašo kodėl pas žmones, kurie gyvenime nesirgo koronavirusu, yra jo antikūnų? Kaip organizmas žino kokius antikūnus gaminti, jei niekada nebuvo susirgęs šia liga? Anksčiau buvo daugybė straipsnių siekiančių kuo smarkiau išgąsdinti skaitytojus. Dabar daugėja straipsnių siekiančių nuraminti. Galbūt ateina laikas pradėti jaudintis?
FtBall 2020-04-14 11:55
Galima daryt išvadą, kad žmonės buvo užsikrėtę, bet nerodė simptomų, įgavo atsprarumą ligai. --- Pavyzdys iš Lietuvos: Šeima (vyras, žmona) - vyras serga, žmonai - virusas nenustatytas. Miega vienoj lovoj, valgo prie vieno stalo, į darbą važiuoja vienoj mašinoj. Atrodo keista - kaip žmona neužsikrėtė nuo vyro. Visgi, mano spėjimas būtų, jog būtent minėta žmona užkrėtė savo vyrą, pati pasveiko, todėl jai ligos ir neranda. Beje, minėta moteris karantino pradžioje visgi buvo "peršalusi".
PCP 2020-04-14 11:57
"Infekcija" ir "liga" nėras vienas ir tas pats. Pvž kai kažkas įsidreskia pirštą, į tą vietą visada patenka bakterijų, bet niekas to nevadina uždegimu ar kraujo užkrėtimu tol kol imuninetui užtenka pajėgumų su tuo susitvarkyti. Su daugybe kvėpavimo ligų sukėlėjų tas pats. Jų pilna ore ir su jais susiduriame kiekvieną dieną, tačiau sveikai veikianti imuninė sistema spėja su jais susipažinti ir sunaikinti šiems nespėjus sukelti jokių didesnių simptomų.
qriuqriu 2020-04-14 17:04
Giedriax organizmuose nera baltymu,jei minit antikunus , siuo atveju baltyminiai glikoproteinai (kitaip imunoglobulinai) ,kurie atliktu tik viena funkcija organizme
AAA000 2020-04-14 22:44
siaip statistiskai, kai imamas tik 1000 vienetu - paklaida yra laikoma apie 1,5-3%. kad suvest zemiau 1% - reikia maziausiai 2-3 tokius tyrimus pakartot. ------------ del virusu tai cia reikia specialistu komentaro, kaip ten tas organizmo atsakas realiai formuojasi. bet jei pafantazuot, as manau ne visi virusai, kur tipo "platinasi" eksponentiskai - 100% idealiai gyvybingi. galbut svarbu ir ju koncentracija ir uzkretimo vietos sekme. ten tas virusas taiko juk gal keliu etapu uzkretimo strategija. iki kol pradeda pilnai daugintis. jei jis pazeistas del kazko kito - nu ten aplinkos nepalankios, nesekmingoje vietoje "prilipo" ir pan - jis gal ne visus uzkretimo etapus realizuoja. ir tiesiog pasiseke zmogui. uzsikrete tik dalinai, ir taip atsirado persirgimas "be pozymiu". nes sakykim virusas neivykde pilnos programos. nu ir yra ten kazkokie antikuniai ar kazkoks kitoks imuninis "slamstas" organizme, butent sitos likutines kovos pasekme testai juk irgi visokie lievi - neaisku pagal koki pozymi ten tiria "fakta". jei ne viruso dnr - tai cia net netiesioginis testas... cia reikia speco - per sudetinga komentuot per mazai zinant pagal mane cia reikia tik tirt, tirt ir tirt. kuo daugiau testu. kol aplamai procesas vyksta paskui jau gales nobelius dalintis normali medicina, jei tikrai siuolaikiska - tai maziausiai puse resursu turetu eit i tyrimus. ir i visiems prieinamus tyrimus - o ne pagal partinius nurodymus. pats zmogus turi nusprest, ka jam daryt toliau.