„Situacija yra kritinė. Zona liepsnoja“ – gaisrai Černobylio zonoje pasiekė Pripetę ir artėja prie radioaktyvių atliekų saugyklų, bet pareigūnai ramina (Video)  ()

Ukrainos valstybinės uždarosios zonos valdymo agentūros visuomeninės tarybos narys Jaroslavas Jemeljanenka informuoja, kad gaisras labai priartėjo prie apleisto Pripetės miesto. Ugnis yra vos už 2 km nuo vienos didelės radioaktyvių atliekų saugyklos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2020-04-14 „Situacija yra kritinė. Zona liepsnoja“ – gaisrai Černobylio zonoje pasiekė Pripetę ir artėja prie radioaktyvių atliekų saugyklų, bet pareigūnai ramina (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Situacija yra kritinė. Zona liepsnoja. Vietos valdžia tvirtina, kad padėtis valdoma, bet iš tiesų ugnis sparčiai plinta į naujas teritorijas“, - tvirtina Jaroslavas ir priduria, kad „dabar ugnis pasiekė Pripetę ir tėra vos už 2 kilometrų nuo radioaktyvių atliekų saugyklų „Pidlisnyj“, kur yra laikomos pačios pavojingiausios radioaktyvios atliekos iš visos Černobylio zonos ir pačios ČAE.“

Oficialūs Ukrainos pareigūnai iš valstybinės nepaprastųjų situacijų tarnybos teigia, kad reikia išlikti ramiems ir „nesiklausyti apokaliptinių pranešimų“.

Nors dar prieš savaitę buvo pranešama, kad radiacijos lygis gaisro židinyje pašoko 16 kartų, tačiau oficialūs Ukrainos pareigūnai ramina, kad už beveik 100 km nuo Černobylio esančios Ukrainos sostinės, Kijevo, gyventojams nekyla jokia grėsmė ir radiacinis fonas yra „normalus, neviršijamos normos.“

Ukrainos Vidaus reikalų ministro pavaduotojas Antonas Heraščenka taip pat patvirtina, kad nėra net ką kalbėti apie panaudoto branduolinio kuro saugyklų saugumo problemas – „ten yra visiškai saugu ir bet koks užsidegimas yra neįmanomas. „Pidlisnyj“ yra sudaryta iš gelžbetonio konstrukcijų ir yra už saugaus atstumo nuo degančių miškų.“

Antonas netgi tvirtina, kad gaisras šalia šios branduolinių atliekų saugyklos jau yra užgesintas ir siekdamas išsklaidyti visas abejones pacitavo vieno eksperto žodžius – „šiose saugyklose nėra kam degti, net jeigu ten viską užlietų napalmu.“

Primename, kad gaisrai Černobylio zonoje tęsiasi jau daugiau kaip savaitę laiko ir su jais kovoja daugiau kaip 400 gaisrininkų.

Yra pasitelkta daugybė įvairios technikos, tarp kurios yra ir lėktuvai – jie virš degančių miškų jau išliejo šimtus tonų vandens.

Gesinti šias teritorijas ugniagesiams yra labai sudėtinga, kadangi po sausos ir besniegės žiemos šios pelkėtos vietos dega kaip niekad gerai. O šį savaitgalį sustiprėjęs vėjas tik dar labiau apsunkino gesinimo darbus.

Ukrainos policijos pareigūnai patvirtino, kad šiuos gaisrus sukėlė vietiniai gyventojai, uždegę pernykštę žolę.

Po šio incidento Ukrainos parlamentas jau ėmėsi priemonių ir iki šiol buvusias kone simbolines baudas už žolės deginimą padidino dešimtis kartų. Dabar maksimali bauda siekia 5165 eurus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(2)
(0)
(2)

Komentarai ()