Galutinai patvirtintas naujas COVID-19 simptomas - jis gali išduoti beprasidedančią ligą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2020-04-14 23:06
cia bezdzioniu lygis - gydyt tik pagal simptomus aiskiaregyste ar sundaktaryste va sita reiketui isgyvendint is "normalios" ir "siuolaikiskos" medicinos. kiekvienam negalavimui turi but unikalus testas (ar nustatymo metodika-budas), nesipjaunantis su kitu panasiu ligu ar negalavimu priezastimis. dar geriau - keli skirtingi testai. ir tik tada skiriamas gydymas. jei testavimas teigiamas. simptomai cia tik pirminis testavimo etapas - prevencinis. plius cia statistinis budas - buhaterine metodika. jei tu patenki i ta mazaja dali, kur nera simptomo, ar jis neryskus - tave bezdzioniu medicina tiesiog "nepamato"
sangvinic 2020-04-15 15:12
Aaaooo, o kodėl jūsų nėra šalia Verygos? Arba gydytojų priešakyje? Kritikuoji-siūlyk, siūlai-daryk, darai-atsakyk. Gal vakciną mums kvailiams sukurtumėt, ponas? Duotume daug pinigų... Išrinktume Pasaulio Prezidentu, a?
HardAxe 2020-04-15 17:21
kažkiek gerbiau tamstos nuomuonę, kaip reprezentuojančią lietuvos darbo liaudį, bet paskutiniu metu labai matau tik trolinimą. Bent jau negarbini putliavos...
PCP 2020-04-15 17:55
dubenyje braškių šliaužioja tarakonas. surašykit kas nors peticiją šitam daunui užbaninti.
menten 2020-04-15 20:45
Uoslės praradimas labiau įdomi smulkmena nei kažkoks praktiškai panaudojamas diferencinis simptomas. Yra šimtai būklių, kurios gali tai sukelti (ir labai nespecifiškai) ir daug tokių, kurios labiau paplitusios nei SARS-2 - "peršalimo" virusai, alerginis rinitas, cinko trūkumas... ir netgi jų kombinacijos su gripu labiau tikėtinos. Nesuprantu, kodėl visi "minusuoja" AAA00 (išskyrus dėl jo bendravimo stiliaus, epitetų). Simptominis gydymas yra geresnis variantas nebent už jokį gydymą, o etiotropinis (orientuotas į ligos priežastį) visada yra siekiamybė. Kol kas COVID atveju yra tik simptominis gydymas... Dėl testavimo - idealaus testo nėra, didinant testo jautrumą, mažėja specifiškumas ir vice versa. Nacionaliniai (ar tarptautiniai) sveikatos centrai ir nustato optimalius rodiklius, atsižvelgiant į ligos pobūdį: jei ligos gydymas sudėtingas (onkologinės kaip pavyzdys), specifiškumas svarbiau, o jei ligos nediagnozavimas (nesilaikys izoliacijos) pavojingesnis nei klaidingai teigiamas rezultatas - didinamas jautrumas (COVID atvejis).