Profesorė įspėjo, kokių veido kaukių verčiau nedėvėti: jos tikrai netinka apsaugai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

evaldosia 2020-04-16 17:48
kažkokį kaukės sluoksnį reikėtu impregnuoti briliantine žaluma ar jodo tirpalu.gal taip padėtu sulaikyti virusus?kai kaukė sausa,ji nieko nefiltruotu,kai užsidedi,chemija sudrėksta,ir prie drėgnų paviršių sumirkytų jodu,pradeda lipti iškvepent,ar įkvepiant, dulkės ar virusai. aš nežinau ar tokia chemija žudo šį virusą.esu diletantas.gal tiktu kita chemija kuri tirbdo ,viruso išorinį apvalkalą,ir stipriai negaruoja nuo kaukės.
HardAxe 2020-04-16 21:00
belgai ir ventiliatorių iš jos padarė, ir medikų kaukes. Pigu, nerasoja, dengia veidą, galima paėmimo žarną nusivesti po striuke ar į kuprinę su džemperiu ir bus daug filtravimo medžiagos orui...
AAA000 2020-04-16 21:58
kauke turi but gerai priglundanti tik pakrasciais, o ne visu pavirsiumi. panasiai kaip respiratorius. filtruojamasis plotas turi but kuo didesnis - jei tanki medziaga. kitaip neprakvepuosi ir labai dreks del didesnio oro slegio. normaliu nera beveik arba brangios. tos melynos vienkartines gana neblogos. ten kaip remelis ir filtras is klosciu tokiu. bet ju nauda tik nebent kad sumazins viruso koncentracija - jei jau uzsikresi ir tiketina lengvai prasirgsi.
VirtualGadget 2020-04-18 13:15
Sudrėkinus kokia nors medžiaga kaukę gi viską sukvėpuosi. Priklausomai nuo medžiagos bus ir atitinkamas poveikis. Alkoholio kiekis turbūt būtų per mažas kad būtų akivaizdžiai matoma. Bet jodas veikia skydliaukę tai ilgai kvėpuojant perteklius organizme gali padaryti daug žalos. Todėl vargu ar tai gera mintis.
VirtualGadget 2020-04-18 13:40
Kalbant apie kaukes jos apskritai yra atgyvena. O respiratorių gerų irgi kol kas neteko matyti. Nors yra tikrai įdomių, kad ir su papildomu oro padavimu ir iškvėpimo vožtuvais. Bet gal reiktų į šią problemą žiūrėti visai kitaip. Gal būt reiktų galvoti kažkokį kitokį apsaugos būdą. Bėda dažniausiai būna ta kad kitokiems būdams reikalinga papildoma energija. Bet dažniausiai yra pamirštama , kad žmogaus organizmas yra kaip atominis reaktorius kuris gali veikti iki 100 metų ,o kartais ir ilgiau. Žmogaus organizmas gali išskirti šilumą, kvėpavimo metu juda oras . Bet jeigu norima sukurti kažką neįtikėtino reikia daug dirbti ta linkme. Jeigu žmogaus žinios ir pomėgiai orientuoti ne ta linkme tai proveržis turbūt mažai tikėtinas.
kestutisz 2020-04-18 21:37
Būsiu nepopuliarus, bet nuo tada kai kaukės ir pan pasidarė privalomos - pasidarė realiai visiškai dzin ką ten užsidėsi. Gali nors ir respiratorinei kaukei išsioperuoti filtrą ir kvėpuoti lengviau bus nei per šaliką. Čia kaip ir bet koks darbas "dėl paukščiuko" - ir yra dėl paukščiuko.