Tiesiog juokingai pigus elektromobilis – „Fengsheng Automotive“ pristatė vos 9000 eurų kainuojantį „Maple 30X“ (Video)  (12)

Turint galvoje, kad šis elektrinis krosoveris vienu įkrovimu nuvažiuos 306 km, jo kaina yra neįtikėtinai žema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinija tampa naujų ir pigių elektromobilių epicentru. Jau ne pirmą kartą girdime, kaip šioje šalyje pristatomas itin pigus elektromobilis.

Ir šįkart „Geely-Kandi“ dukterinė įmonė „Fengsheng Automotive“ pristatė naująjį elektrinį „Maple 30X“ krosoverį.

Elektromobilis šauniai atrodo tiek iš išorės, tiek ir iš vidaus. O geriausia tai, kad jis kainuos vos nuo 9000 eurų. Tokia kaina Kinijoje bus po pritaikytų subsidijų elektromobiliams.

Oficialiame pranešime spaudai nėra nurodoma kokią baterijų sistemą turės naujasis elektrinis krosoveris, tačiau tvirtinama, kad vienu įkrovimu miesto visureigis „Maple 30X“ nuvažiuos 306 km.

Be to, tvirtinama, kad elektromobilis palaikys greitąjį baterijų įkrovimą ir iki 80 proc. jos bus įkrautos per 30 min. Kaip už tokią kainą, labai geri rezultatai.

Didžiausia „Maple 30X“ galia sieks 70 kW (94 AG) ir jis iki 100 km/h turėtų įsibėgėti per maždaug 10-12 sekundžių.

Gamintojas tvirtina, kad elektrinis krosoveris bus išvaizdi, naujais techniniais sprendimais aprūpinta ir pigi elektrinė susisiekimo mieste transporto priemonė.

„Maple 30X“ gamyba jau prasidėjo šių metų sausio mėn. ir elektromobiliai jau yra parengti pristatyti pirmiesiems pirkėjams.

„Fengsheng Automotive“ pažymi, kad „Maple 30X“ tėra pirmasis šių metų elektromobilis. Kompanija jau yra numačiusi dar šiais metais pristatyti du elektromobilių modelius: „tūkstantmečio“ kartai skirtą SUV ir MPV modelius.

Kol kas šie elektromobiliai yra skirti tik Kinijos rinkai, bet galbūt ateityje jie atkeliaus ir iki Europos.

„Maple 30X“ elektromobilio pristatymas:

„Maple 30X“ bandymas:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(38)
(7)
(31)

Komentarai (12)