6 būdai, kaip namie galite paskatinti kūrybiškumą - padės ir muzika, ir meditacija  ()

Sakoma, kad kūrybiškumas, tai tarsi raumuo, kurį reikia treniruoti ir lavinti. Daug laiko leidžiant namuose, visos dienos gali tapti pakankamai panašios, ima stigti naujų įspūdžių, o tai turi įtakos ir kūrybiniam mąstymui. Jaučiantiems, kad darosi vis sunkiau sukurti ir įgyvendinti naujas idėjas, pateikiame sąrašą būdų, kurie su technologijų pagalba padės lavinti kūrybiškumą. Ir tam net nereikės peržengti namų slenksčio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ausinės muzikai ir tylai

Muzika neabejotinai įkvepia kurti, tačiau kiekvienas turi subtilų muzikinį skonį ir supratimą, kada jos reikia klausytis. Pažiūrėkite kaip skirtingi ritmai veikia jūsų nuotaiką ir energiją: galbūt trankesnė, ritmingesnė muzika priverčia daugiau judėti, o džiazas ar klasika pasinerti į apmąstymus ir meditaciją? Tie, kurie nori išgirsti savo mintis ir pabūti absoliučioje tyloje, turėtų išbandyti ausines, kaip triukšmą izoliuojantį įrenginį. Šiandieninės ausinės ne tik izoliuoja, bet ir visiškai panaikina aplinkos garsus, tad jūsų ausų nepasieks pašaliniai triukšmai.

Meditacija kūnui ir mintims

Daugeliui pasikeitusios gyvenimo sąlygos sukelia stresą ir neigiamas emocijas, kurias palengvinti gali meditacija. Programėlių, skirtų meditacijai galima rasti specialiose aplikacijų parduotuvėse, o kai kuriuose išmaniuosiuose telefonuose jos jau būna įdiegtos gamintojų. Tarkime, „Samsung“ įrenginiuose esanti „Samsung Health“ programėlė leidžia pasimatuoti streso lygį, širdies ritmą ir stebėti kintančius rodiklius. Matydami, kad pateikti duomenys viršija normą, išbandykite kvėpavimo ar meditacijos pratimus. Aplikacijų parduotuvėse yra daugybė meditacijos programėlių, tokių kaip „Calm“, „Headspace“ ar „Keep Yoga“, kurios parodo, kaip teisingai atpalaiduoti savo kūną ir mintis.

Išbandykite ką nors naujo

Naujų įspūdžių galite gauti ir namuose. Atsisiųskite žaidimus, kurie lavina smegenų darbą. Pavyzdžiui, „DuoLingo“ moko užsienio kalbų, „Scrabble“ leidžia žaisti žodžiais, o „GarageBand“ moko muzikos kūrimo. Galite išbandyti virtualios tapybos programas planšetiniame kompiuteryje, o gal pats metas pradėti kurti garso ar vaizdo dienoraštį išmaniajame telefone? Kartu galite išmėginti ir dieną be išmaniųjų įrenginiu, kad pamatytumėte, kokias kūrybines idėjas sukelia toks eksperimentas.

Nenustokite bendrauti

Bendravimas, pokalbiai, idėjų ir emocijų mainai su kitais žmonėmis taip pat prisideda prie naujų, kūrybingų idėjų atsiradimo. Kadangi šiuo metu bendravimas akis į akį yra labai ribotas, rekomenduojama naudotis turimomis technologijomis, išnaudoti vaizdo ir garso skambučius. Pakvieskite savo draugus į „Skype“ ar „Google Hangouts“ vaizdo konferenciją. Jei norite kartu papramogauti, išbandykite „HouseParty“ programėlę, siūlančią kartu žaisti šaradas ir kitus žaidimus, naudojant tik savo telefono kamerą.

Skaitykite

Jei siekiate atsipalaiduoti, bet, tuo pačiu ir stimuliuoti smegenų veiklą – skaitykite. Knygos ir kita literatūra suaktyvina vaizduotę, praplečia akiratį, stimuliuoja smegenis ir taip lavina kūrybiškumą. Visai nesvarbu, ar tai spausdinti leidiniai, ar skaitmeninės knygos, kurias galima perskaityti kompiuteryje, išmaniajame telefone, planšetėje ar skaityklėje. Svarbiausia, kad skaitymas taptų įpročiu ir jam skirtumėte bent pusvalandį savo dienoje. Įvairių nemokamų knygų galima atsisiųsti iš Knygos.lt ir Skaitykite.lt puslapių.

Namuose pasimėgaukite menu

Vaizduojamasis menas, literatūra, teatras ir koncertai įkvepia ir lavina vaizduotę, todėl dabar pats laikas mėgautis nemokamais Lietuvos bei pasaulio kultūros šedevrais internete. Žiūrėkite Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių teatro spektaklius kompiuterio ekrane, įsijunkite vakarinį Niujorko „Metropolitan Opera“ pasirodymą bei nepamiršite virtualiai pasižvalgyti po Luvrą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(2)
(1)
(1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: