Didžiosios gandrų lenktynės - dėl mirusio pokštininko net 10 metų Toronto moterys gimdė dažniau  ()

Charlesas Vanceas Millaras buvo gabus Toronto teisininkas ir finansininkas. Ir puikaus humoro jausmo savininkas. Kai jis mirė, jo teisininkai peržvelgę jo testamentą nustebo - jame buvo tiek daug keistų eilučių! O juk Millaras buvo toks turtingas žmogus. Ir būtent dėl jo turtų 1926-1936 metais Toronte gimė daugiau vaikų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Millaras mirė 1926 metais. Jo turtai buvo išties įspūdingi - vila Jamaikoje, dideli namai Kanadoje, alaus daryklos akcijos, arklių lenktynių klubo akcijos ir didelė suma pinigų. Natūraliai Millaras savo vasaros namus Jamaikoje paliko trims vyrams, kurie vienas kito nuoširdžiai nekentė. Žinoma, sąlygose buvo įrašyta, kad norėdami pasilikti tą vilą vyrai privalo joje gyventi kartu. Alaus daryklos akcijos buvo paliktos protestantų dvasininkams, kurie vykdė aktyvią kampaniją prieš alkoholizmą. Norėdami pasilikti šį vertingą turtą dvasininkai privalėjo dalyvauti įmonės veikloje. Na, o žirgų lenktynių klubo akcijos buvo paliktos prieš žirgų lenktynes kovojusiems žmonėms. Vėlgi, norėdami pasilikti šį turtą jie turėjo dalyvauti klubo veikloje.

Kodėl Millaras taip pasielgė? Na, jis buvo pokštininkas. Kartu tai leido jam pademonstruoti žmonių įsitikinimų paviršutiniškumą. Esi griežtai nusiteikęs prieš alkoholinius gėrimus? O jei gautum didelę sumą pinigų, ar vis dar laikytumeisi tų įsitikinimų? Visi yra ateistai, kol jų lėktuvas nekrenta, visi yra vegetarai, kol nebadauja, visi yra dvasingi pasipūtėliai, kol jiems prieš nosį neatsiranda krūva pinigų.

Tačiau Millaro testamente buvo ir dar viena eilutė - Toronto moteriai, kuri per 10 metų pagimdys daugiausiai vaikų, jis sutiko palikti didžiulę sumą pinigų. Ir prasidėjo lenktynės.

1926 metais 11 šeimų užsiregistravo šiame konkurse. Ir ėmėsi darbo. Dirbo dieną, dirbo naktį, gimdė ir augino vaikus. Ne viena iš šių augančių šeimų ėmė skursti, bet tikslas pateisino priemones. 1936 metais teisėjas paskelbė keturias nugalėtojas - po 9 vaikus pagimdė Annie Katherine Smith, Kathleen Ellen Nagle, Lucy Alice Timleck ir Isabel Mary Maclean. Kiekviena iš jų gavo po 110 tūkstančių dolerių premiją - šių dienų pinigais ši suma siektų daugiau nei 2 milijonus dolerių.

Trys iš šių moterų Toronto valdžiai turėjo sugrąžinti joms skirtą pašalpą. Taip nutiko būtent dėl to, kad gimdydamos vaikus tos šeimos vos nebankrutavo. Pinigų norėjo dar dvi moterys, tačiau teisėjas nusprendė, kad jų pristatyti vaikai tikriausiai nėra jų. Tos moterys ketino bylinėtis teisme, todėl joms buvo skirta po 12,5 tūkstančiai dolerių, kad reikalas būtų išspręstas greičiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(57)
(3)
(54)

Komentarai ()