Pokštas, sukėlęs sumaištį Londone - kai į tavo namus atvyksta 12 kaminkrėčių, Londono meras, princas ir vyskupas  ()

Ką darytumėte, jei jūsų namuose staiga pasirodytų kaminkrėtys? O tada antras, trečias, ketvirtas - iš viso net 12 kaminkrėčių, kurių jums nereikia? Po to atkeliautų anglis, kurios jums nereikia, žuvis, anglis ir galiausiai atvyktų pats Londono meras! Tai - ne ištrauka iš pasakos, o tikrų tikriausias pokštas, įgyvendintas dar 1809 metais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Theodoreas Hookas buvo 21 metų amžiaus intelektualas. Protingas, energingas ir humoro jausmo nestokojantis vaikinas susilažino su vienu iš savo draugų, jog bet kurį namą Londone per savaitę gali paversti pačiu garsiausiu. O tuomet ėmėsi darbo.

Hookas ponios Tottenham vardu ėmė siųsti laiškus. Jis nežinojo, kiek iš jų pasieks adresatus ir kaip jie į tuos laiškus reaguos, todėl jis jų išsiuntė išties nemažai. Prisiminkite, kad tai buvo ranka rašyti ir vokuose siųsti laiškai - darbo Hookas įdėjo išties daug.

Galiausiai, 1809 metų lapkričio 27 dienos rytą pokštas ėmė įgauti kūną. 5 valandą ryte prie ponio Tottenham durų pasirodė kaminkretys. Kadangi jo paslaugų niekam nereikėjo, jis buvo išsiųstas namo. Tačiau tuomet pasirodė antras, trečias, ketvirtas ir dar daug kaminkrėčių. Kuomet buvo išprašytas dvyliktasis, į ponios Tottenham duris ėmė belstis prekių išvežiotojai.

Poniai vyrai vežė anglis, žuvį, batus, vestuvinius tortus. Atkeliavo ir tuzinas pianinų, o šeši stiprūs vyrai atnešė vargonus. Ponios Tottenham tarnai niekaip nespėjo atsakinėti, jog tai - ne jų prekės. Už nieką nebuvo sumokėta, o kai kurie produktai (žuvis ir tortai) galėjo sugesti. Tačiau didžiausia gėda į Tottenham namus atvyko vėliau.

Prie ponios durų pasirodė princas Frederickas, Jorko kunigaikštis. Tuomet - Anglijos Banko vadovas, Kenterberio vyskupas, Londono meras. Šalia prekinių furgonų ėmė būriuotis ir minia smalsuolių, kurie niekaip nesuprato, kas vyksta. Tottenham namuose pasirodė ir įvairių tikėjimų dvasininkai, kuriems buvo pasakyta, kad namuose kažkas miršta, todėl per Londoną nuvilnijo pačių keisčiausių gandų banga. Sumaištis, dėl kurios užsikimšo siauros miesto gatvės, tęsėsi iki pat vakaro.

Tuo tarpu Theodoreas Hookas su keliais draugais išdidžiai stebėjo savo išdaigą iš kitos gatvės pusės. Tiesa, Hookas niekada nepripažino, kad tai buvo jo pokštas - jam būtų tekę už tai atsakyti. Jaunojo Hooko laukė puiki karjera - jis tapo kompozitoriumi, raštininku ir valstybės tarnautoju. Kurį laiką jis dirbo Mauricijaus saloje. Tiesa, pokštauti nesiliovė - 1840 metais jis pats sau pasiuntė pirmąjį žinomą atviruką pasaulyje. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(31)
(9)
(22)

Komentarai ()