Skamba kaip fantastika: mokslininkai sukūrė naujos kartos variklį, kuriam nereikia jokių degalų – būtų varomas… oru (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2020-05-06 14:58
Kurti iš naujo nelabai ir reikėjo, nes yra jau senokai sukurti ir tobulinami VASIMR raketiniai varikliai, šitas panašus tik ne raketinis, o turbo reaktyvinis ir dėl to turi panašią trauką per kW kaip ir įprasti turbo reaktyviniai varikliai varomi žibalu. Na gal jie galvoja perspektyvoj tą mikrobangų "degimo kamerą" pritaikyti ramjet ir scramjet reaktyviniams varikliams kurie skirti dideliems aukščiams ir greičiams, o tada pereitu į VASIMR darbo rėžimą, jei svajoja apie SSTO erdvėlaivius. Perspektyvu, tik elektros energijos šaltinis turi būti irgi iš fantastikos srities. https://en.wikipedia.org/wiki/Variable_ ... sma_Rocket https://en.wikipedia.org/wiki/Ramjet https://en.wikipedia.org/wiki/Scramjet https://en.wikipedia.org/wiki/Single-stage-to-orbit
jull 2020-05-06 17:58
Saip tai niekinis darbelis, del to ir publikuotas zurnale su 0.5 ratingu. Visi principai sito darbo aprasyti apie 2000-uosius.