Artinasi žymiai didesnė katastrofa nei koronavirusas, bet nekreipiame į tai dėmesio: bus taip pat, kaip su virusu - pradžioje niekam neįdomu, o paskui jau per vėlu?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kiesza 2020-05-09 21:44
Realiai derliai bdat niekada nebuvo tokie geri. Ukraina grūdų priauguna kiek visa ES, Rusija dar tiek pat, o galimybės plėstis dar šimtai procentų. Asmeniškai nejaučiu nei koronos, nei klimato kaitos, nei krizės, nei kito žiniasklaidos brukamo briedo, net nežinočiau jai ne televizorius
jull 2020-05-09 23:25
Ne, Ukraina isaugina siek tiek maziau, nei Prancuzija viena. Bet, idealios salygos zemdirbystei yra viena is priezasciu, kodel Ukraina yra toks vertingas sajungininkas, ten tikrai yra kur plestis. Maisto auginimas niekada nebuvo ir turbut, niekada nebus tik ekonominis reikalas. Kiekviena salis stengiasi islaikyti savo zemes uki funkcionalu (subsidijos, importo, eksporto apribojimai). Viena pagrindiniu to priezasciu - tiesiog nusipirkt maisto ir nebeaugint patiems yra velniskai rizikingas sprendimas konfliktuojanciam pasauly. Paziurek i Kinija - jie importuoja maista, nes tiesiog neturi pakankamai savos teritorijos populiacijai ismaitint, bet jiems tikriausiai tenka isleist 10x daugiau stengdamiesi apsaugot importo kelius nei tas importuojamas maistas kainuoja. Kitaip juos priverst badauti butu lengviau, nei is vaiko atimt saldaini. Kitas pavyzdys - GB antro pasaulinio metu, kai juriniai keliai buvo blokuojami. Jei jie nebutu tureje zemes ukio, gebancio ismaitinti populiacija, tai nebutu pratempe nei metu.
immortallt 2020-05-09 23:54
Derliai geri ne dėl palankių oro sąlygų, o dėl intensyvios žemdirbystės, na apart Rusijos. Rusijoje intensyvia vadinti neapsiverčia liežuvis, kai su didesniais derlingų žemių plotais išaugina 6x mažiau grūdinių kultūrų nei Kinija.
Arunas1948 2020-05-10 06:34
Rusai verkia kur Kinija issinuomojo zemes ir augino derliu po ju niekas neauga, taip ismelzia zeme.
Shinigami 2020-05-10 08:40
immortallt 2020-05-10 10:17
Simplification Esmės nekeičia, vanduo gali baigtis, jei visi naudoja manydami, kad niekada nesibaigia.
AAA000 2020-05-10 10:31
pats vanduo nesibaigia. baigiasi tik svarus ar gelas siaip manau net sita problema galima sprest globaliai - reikia tiesiog kazkur sandeliuot druska. pvz Afrikos sacharoj kur nors. dabar daro kazkodel priesingai, kasa ir veza vartot va tokia veikla reiktu stabdyt - jei normalia pasauline ekologija vystyt. mazint dirvos druskingumus - nes cia stabdo gyvybe tiesiogiai - kai perteklius. vietoj to co2 gaudo ufonautai, kuris dalyvauja gyvybes cikle tiesiogiai kaip butinasis elementas... nors silumos perteklius tiesiogiai nekenkia visai planeta - o tik zonomis. kai neliks asigaliu ir istirps visas amzinasi isalas ir susikaups bent 10 metru dirvos sluoksnis siaurinese platumose - tada galimes jau ir co2 pradet reguliuot. dabar per anksti. faktiskai Lietuvoje istatymus reiketu leist ,kad draust mazint co2 patekima i atmosfera ir ji dar skatint pas mus kazkada senoveje naturaliai sekvoju miskai zaliavo - o jie labai lepus ekologiskai - vadinas labai butu naudinga dar pasildyt planeta. nes Lietuvoje siuo metu dar ne palankiausios imanomos salygos.