Viskas, ką reikia žinoti apie intelektą ir smegenis: štai, kas žudo jų potencialą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2020-05-12 12:26
Viskas būtu suprantama politkorektiškumas ir tt., tipo ne nuo smegenų masės protavimo sugebėjimas priklauso, bet aš tuo netikiu, kiti tyrimai su įvairiom gyvūnų rūšim rodo, kad nuo smegenų masěs ir kūno santykio labiau. Evoliucija sako kai ką kitą, mes atsiradome iš beždžionių, bet tapome tokie sėkmingi ir protingi lyginnat su kitais gyvūnais, iškirtinai tik dėl smegenų masės, tik tada kai mūsų protėviai taip mutavo kad turėtu didesnę smegenų masę. O tai evoliuciškai būtu buve nuostuolinga turėti dedeles smegenis kuriom reikia daug energijos apie 20% nuo visos kūnui reikalingos energijos, tai yra perdidelė prabanga ir rezursų švaistymas rūšiai, jei nuo smegenų masės nebūtu jokios naudos kognityviniams gebėjimams. Ir visiškai pritariu straipsniui, jei nori įgyti ir išlaikyti aukštą intelektą pastoviai reikia mankštinti smegenis, visą gyvenimą mokytis ir domėtis kiek įmanoma daugiau viskuo. Dauguma žmonių nemasto nieko išvis gyvenime tiesiog vegetuoja.
AAA000 2020-05-12 13:13
o kas tau cia negerai? jie tiesiog taupo energija ir racionalizuoja savo veikla iki maksimalaus efektyvumo. cia yra net labai normalu - but durnium visa gyvenima puikiai tada visur pritampi va but protingu - jau iskart iskrenti is normalios visuomenes remu ir standartu...
Giedranatas 2020-05-12 20:08
Straipsnelyje nagrinėjami 19 m.e. amžiaus požiūriai ir diskusijos. Šiandieninis mokslas pažengęs akivaizdžiai toliau, todėl žino ir audinių tipų proporcijas, ir struktūrinius individualius ypatumus, ir akivaizdžius konstrukcinius smegenų skirtumus tarp moterų ir vyrų, juo labiau programinius loginius lyčių skirtumus susijusius su minėtomis savybėmis, todėl piktybinis skaitytojų apgaudinėjimas, arba akivaizdi nekompetencija, įrodinėjimas kad lyčių smegenų skirtumų nėra. Daugia_užduotiniuose procesuose figuruoja ir kokybės, ir užduočių kompleksiškumo klausimai, todėl psiaudo_mokslininkų pareiškimai kad "degtukų uždegimo varžybose" rezultatai panašūs dėka lyčių skirtumo nebuvimo, tėra pasakos kvailiams.
Algucis R 2020-05-13 18:13
Žinoma turi reikšmės ir masė, bet varna yra gana protinga su savo mažom smegenėlėm, o dramblys gana kvailas pagal savo dideles smegenis.
bahuriux 2020-05-13 19:07
Ne nuo smegenų masės tiesiogiai priklauso potencialas protauti, bet nuo kūno ir smegenų masės santykio. Varna yra paukštis, paukščiai kaip taisyklė turi lengvą kūną, galimai tas santykis yra neblogas. Šunys irgi gana protingi ypač tos kelios pačios protingiausios veislės.