Paskelbė statistiką, kiek koronaviruso sukeltų mirčių būtų Lietuvoje, jei elgtumės kaip švedai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2020-05-18 19:00
Jei būtu taikomas Švediškas modelis tai būtu vistiek mažiau mirčių bendrai paėmus nei mirė žmonių dabar dėl pačio karantino ir negautos medicininės pagalbos ir dar kiek mirs žmonių dėl to, kad gaus med pagalbą pavėluotai.
Niemand 2020-05-18 19:54
Apie Švedijos modelio efektyvumą galima spręsti tik pagal infekuotu kieki. Mirtingumas niekaip nepriklauso nuo jokio modelio, tik nuo sveikatos sistemos normalaus funkcionavimo. Niekas negali paaiškinti, kodėl jis stipriai skiriasi skirtingose šalyse. Kažkokie nežinomi medicininiai faktoriai, tikėtina genetiniai.
Evil Goku 2020-05-19 00:26
Jei būtu taikomas Švediškas modelis, tai mirčių turėtumėm daugiau nei švedai turi. Mūsu sveikatos sistema nei iš tolo negali lygintis su švediška. Pirmomis savaitėmis būtu užsikrėtę sunkiai sergantys. Tada persikrautu sveikatos sistema, būtu gydomi tik tie kurie turi realius šansus pasveikti, o kiti (kurie serga nebūtinai koronavirusu) būtu tiesiog nebegydomi dėl resursų trūkumo. (čia pilstau beleką, nes ir kiti svaigsta ir rašo savo fantazijas).
bahuriux 2020-05-19 09:20
Švedija yra 8 vietoj pasaulyje palei mirčių kiekį per 1 mln. gyventojų. Nusifiltruokit lentelę kur yra "death 1M pop" mažėjančia tvarka. https://www.worldometers.info/coronavir ... 2countries Tai švedų med sistema yra stebuklas, o Lietuvių Š? Taip jau visiškai ir vienareikšmiškai? Švedai ir kitos šalys kurios nekreipė perdaug dėmesio į šitą "piktą peršalimo virusą" jau turės bandos imunitetą tuo tarpu Lietuva ir kitos verygaujančios šalys kurios nesilaikė epidemiologų rekomendacijų turės antrą bangą ir šušiktą ekonomiką.
Evil Goku 2020-05-19 10:13
Turėtu tuoj būti balandžio mėnesio statistika, ir bus aišku kiek Lietuvoje žmonių "mirė nuo karantino", palyginus šio balandžio mirtingumą, su balandžio mirtingumo vidurkiu.
Niemand 2020-05-19 11:03
Nebus. Mirtus "nuo karantino" yra atidėtos nuo kelių mėnesių iki metų, nes jas lemia laiku nesuteiktos planinės paslaugos. Sakyčiau vaizdą kažkokį bus galima matyti iš vidutinio mirtingumo padidėjimo nuo kažkur rugpjūčio.
Niemand 2020-05-19 11:06
Mūsų sveikatos sistemos pajėgumo su kaupu pakaktų tokiam hospitalizacijos procentui, koks Švedijoje buvo. Ir mūsų sveikatos sistema kaip minimum ne prastesnė už švedišką
Evil Goku 2020-05-19 11:49
https://en.wikipedia.org/wiki/Health_care_in_Sweden Labai per aplinkui skaičiuojant išlaidos sveikatos apsaugai gaunasi maždaug: 6000 USD/gyventojui Švedijoje ir 1245 USD/gyventojui Lietuvoje Jei mūsu sveikatos apsauga ne prastesnė nei švediška, tai Švedijoje neregėto masto lėšų švaistymai. O faktas, kad Švedai prisistatė medicininių palapinių intensyviai priežiūrai, verčia abejoti tavo teiginiais, kad Lietuva būtu laisvai susitvarkiusi su tokiu krūviu. Neužmiršk, kad pacientus reikia atskirti, nes kai virusas pradeda plisti ligoninėse pasipila lavonai. Ir dar apsaugos priemonių pradžioje tikrai būtu pritrūkę.
Evil Goku 2020-05-19 12:12
Sunkiai, bet pavyko rasti balandžio mėn preliminarius mirusiųjų skaičius: https://osp.stat.gov.lt/web/guest/stati ... d763fbbf#/
Niemand 2020-05-19 12:35
Taip ir neprireikė tų palapinių. Mes jų banaliai neturėjome. Kažkaip prasidėjus epidemijai netikėtai paaiškėjo, kad mūsų rezervas tuščias (kur be kita ko apsaugos priemonės ir lauko ligoninės turėjo būti). Prognozės tiek Lietuvai, tiek Švedijai buvo nuo 10x iki 100x baisesnės, tai visi daugiau ar mažiau panikavo ir ruošėsi kaip išmanė.
Evil Goku 2020-05-19 13:05
Kad rezervas tuščias, tai retam čia buvo siurprizas. Dėl prognozių tai taip, jos buvo daug basesnės. Ir realios antrosios bangos (Lietuvoj praktiškai nebuvo nei pirmos) galbūt nebus, nes ji turėjo pasirodyti sušvelninus karantiną.
Niemand 2020-05-19 13:13
Na, mane nustebino, nes visos tos priemonės "taikos sąlygomis" kainuoja kapeikas ir gali stovėti labai labai ilgai, nebuvo prasmės nei vogti, nei nelaikyti atsargų. Nors spauda kažkodėl apie tai visiškai tylėjo...
sub 2020-05-19 14:35
Spauda vienų ar kitų kišenėje, rašo kam kas patogiau. Mano nuomone, tai pakankamai gerai dar susitvarkė pradžioje pas mus su ankstyvu karantinu. Neturime mes tiek vietų ligoninėse kiek jų būtų reikėję, jei nebūtų paskelbtas karantinas. Kas blaško ir yra visiškai nereikalinga, tai valdžios nepastovumas ir keisti spręndimai, kurie priimti paskutiniu metu. Jie neapsisprendžia ar reikia kaukių ar ne, nesugeba sureguliuot žmonių, kurie nešioja kaukes bet neuždengę nosies ( = lyg visai nenešiotum) ir tie visi spręndimai, tai reik tai neriek kaukių, tai leidžia kavines, bet neleidžia odontologams dirbt, kas labiau reikalinga nei kavinės. Bet lyginant su kitom šalim, manau pakankamai gerai susitvarkėm. Karantinas turbūt dar bus pratęstas.
DarkNRG 2020-05-19 22:05
As tikiuos, kad kas nors ateityje paskaciuos kiek zmoniu numire nuo pacio karantino. Kiek numire nesikreipdami i liginines, ar negave reikiamo gydymo laiku del 'svarbesniu' pagyvenusiu covid19 pacientu. Kiek numirs gatvese prarade darbus ir tape benamiais del ateinancios kolosalios krizes. Taip pat kiek bus savizudybiu ir padidejusio nusikalstamumo auku. Tikuos visa tai buvo verta tu keliu simtu Covid auku.
namaste 2020-05-19 23:56
Tu taip kalbi nes taves tai asmeniskai neliecia. Jei zinotum kad mirsi tu arba tavo zmona kai uzsikresit kalbetum kitaip, ir butu tau px ta ekonomika.
Abe7 2020-05-20 00:20
Evil Goku 2020-05-20 11:06
sergamumas būtu pasiekęs aukštą lygi (Italija, Ispanija, Belgija), nebūtu galima visiems (ne tik virusu užsikrėtusių) padėti, todėl sunkūs ligoniai (nepriklausomai nuo ligos pobūdžio), nebūtu gavę reikiamos med pagalbos, arba išvis negautų jokios pagalbos. Baimė užsikrėsti - ne dėl karantino. Netikiu, kad kas nors Lietuvoje mirs nuo bado praradęs darbą.
DarkNRG 2020-05-20 20:08
Mano seimos rate 2 zmones numire nuo gripo. Ir ekonomika man vistiek nera px, ir nesiulau as uzisdaryt kiekvienais metais atejus gripo sezonui. Mastyt logiskai reikia, o ne is baimes drebanciais kiausais.
Evil Goku 2020-05-21 00:51
Tai tu aiškiai ir parašyk savo nuomone (ekonomika > žmonių gyvybės). O dabar mėgini užmaskuoti savo tikrą požiūri melu, neva nesant karantinui mirtu panašiai tiek pat žmonių, kiek esant. Ir tai yra šlykštu. Pilnai suprantu tuos kurie nuosekliai teigia, kad balansas tarp ekonomikos ir sergamumo mažinimo turėtu būti labiau ekonomikos pusėje. Arba pagrįstai kritikuoja atskiras karantino taisykles. Bet kai pradedama skirstyti žmones į vertus ir mažiau vertus, ignoruojami faktai, prisigalvojami nebūti dalykai ir galiausiai prisidengiama silpnesniais (nors prieš tai jie nurašomi kaip mažiau verti), va tada tai jau pradeda kvepėti šūdu.
DarkNRG 2020-05-25 21:53
Tikras hipokratas, ka cia dar pasakysi. Oj kaip man nerupi zmoniu gyvybes, o jam labiau, matai uz viska rupi. Tai kodel tada nesiulai uzsidaryt aklinai visiems namuose 2 kartus per metus kai gripo sezonas ateina? Visame pasaulyje nuo gripo mirsta puse milijono zmoniu. Lietuvoj simtai, jei ne tukstanciai. O ka tu del siu zmoniu gyvybiu padarei? Juk jei visi sedetumem karantine atejus grupui, daugybe gyvybiu butu issaugota. Tik kitus mokyt, kaip ir dauguma, tesugebi.