Nuo kokio amžiaus saugu rūkyti marihuaną rekreaciniais tikslais? Kanados mokslininkai atsakymą jau žino

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

be.adreso 2020-05-19 15:10
Kazin kada pas mus leis.
Bruonius 2020-05-20 07:02
Kol kas prosvaisciu nesimato. Isplautsmegeniu nacija
Asche 2020-05-20 11:34
Lietuva pagal mastyma i "narkotines mediagas" sedi gudziame akmens amziuje. Draudzia kas saugu, legalizuoja kas tikrai akivaizdziai kenkia. Alkoholis yra vienas is pavojingiausiu narkotiku. Kiek nuo alkoholio mirciu yra isvis kraupu, bet jis legalus. Vien USA kiekvienais metais 88000+ (lietuvoj apie 3000) zmoniu mirsta nuo alkoholio ar jo sukeltu ligu/pasekmiu ir visiem viskas gerai... Bet nera nei vienos mirties nuo kanapiu, lsd ar grybuku ir jie nelegalus. Nepagaunu tokios logikos.. Nori alaus bokala isgert, tai geriau sutraukt zolytes. Nori degtines buteli istaskyt, imi lsd ar grybukus..saugu, grazu ir jokio pachmielo..
Berserkas 2020-05-20 12:14
Kiek miršta žmonių netiesiogiai nuo alkoholio. Pažiūrėkit, jeigu rimtos avarijos tai dažniausiai girtas, ten padūrė kažkur kažką, dažniausiai neblaivus asmenys, įvairius žiaurius dalykus padaro dažniausiai girti asmenys. Girti asmenys praranda baimės jausmą, suvokimą apie pavojų sau ir kitiems ir apskritai kitiems kažkokia psichozė užeina.
Staska 2020-05-20 12:38
O kam ta zole is viso reikia legalizuoti ? Kas labai nori, perka, pirks nelegaliai ir rukys. O kodel nelegalizuoti visu kitu narkotiniu medziagu, gal man koks metamfetaminas, LSD, ar MDMA labiau patinka ? Kas gali nuspresti ir nubrezti riba, kada medziaga kenkia jau pakankamai mazai kekia, kad ja galima butu legalizuoti ? O su tuo, nuo kiek metu jau ,,saugu" rukyti zole tai is vis prajuokino O nuo kiek metu jau ,,saugu'' vartoti alkoholi, ar rukyti tabaka ?
Berserkas 2020-05-20 12:53
[quote="Staska"]O kam ta zole is viso reikia legalizuoti ? Kas labai nori, perka, pirks nelegaliai ir rukys. O kodel nelegalizuoti visu kitu narkotiniu medziagu, gal man koks metamfetaminas, LSD, ar MDMA labiau patinka ? Kas gali nuspresti ir nubrezti riba, kada medziaga kenkia jau pakankamai mazai kekia, kad ja galima butu legalizuoti ? O su tuo, nuo kiek metu jau ,,saugu" rukyti zole tai is vis prajuokino O nuo kiek metu jau ,,saugu'' vartoti alkoholi, ar rukyti tabaka ?[/quote O bent žinai kas gresia už porą gramų žolės? Kai už žmogžudystes ar kitus sunkius nusikaltimus paleidžia anksčiau laiko ir taip bausmė būna mažesnė nei to kas pirko ar pardavė pora pora gramų žolės. Na, galime apibrėžti riba apie alkoholį, jeigu mažiau pavojingas tai galime legalizuoti, todėl LSD, MDMA, metamfetaminas tampa legaliu. O šiaip kodėl valstybė turi reguliuoti ką gali vartoti žmogus, o ko ne? Niekas neriboja nei cukraus, dėl ko žmonės nutunka ir galime pažiūrėti vakaruose kiek mirčių sukelia širdies ir kraujagyslių ligos. Kodėl tai legalu? Tai vat, valstybė turėtų ne drausti narkotines medžiagas, nes paklausa niekur nedingsta tik viskas tampa šešėlyje, todėl didesnios kainos ir rizikos, todėl dažnai dirbantys su dideliais kiekiais būna ginkluoti ir nebijo juos panaudoti, taip pat kaip ir tie kas priklausomi ir neturi iš kur gauti dozės dėl kainos, tenka ieškoti kaip susiveikti greitai pinigų. Jie negali savo noru nuspręsti nutraukti tai, tam reikia didelių nuolatinių pastangų, pagalbos. Reikia orientuotis į pagalbą priklausomiems, šviesti visuomene, o ne bausti kaip žudikus todėl, kad save žudo. Ar čia Šiaurės Korėja? Jeigu bandei pasikarti, sušaudysime:) Saugu vartoti tabaką ir alkoholį nuo tokio amžiaus kai žmogus būna fiziškai išsivystęs, tuomet nebus pakenkiama brendimui, augimui. Bet matai, net į marihuana žiūri dar griežčiau, kai jau ne tik subrendęs fiziškai būni, bet ir svarbiausius gyvenimo etapus praėjęs, kad galėtum lengvai "adaptuotis" prie visuomenės.
Staska 2020-05-20 13:55
Zinoma, tame ir esme, valstybei ir visuomenei nenaudinga, kad kazkas naudotu sveikatai kenkiancias, turincias neigiamu poveikiu maziau, ar daugiau medziagas aplamai, nei nuo 12, nei nuo 32 metu. Bet: 1. tai yra didziulis pajamu saltinis valstybiu biudzetams (ir atitinkamam, su tuo susijusiam verslui), per akcizus, kitus mokescius. 2. Bet kokie draudimai kazka vartoti, ka jie nori, sukelia neigiamas, daugybes visuomes nariu reakcijas ir pasipriesinima (kas akivaizdu ir is komentaru po siuo straipsniu). 3. Uzdraudus kazka, kaip pats minejai, galima issaukti daugiau neigiamu pasekmiu, nei leidus, kaip buvo JAV su ,,Sausuju istatymu''. 4. Patys valstybes atstovai, daugelis naudoja nesveika maista ir geria su mielu noru, ta pati alkoholi, tai kas uzdrausti nori ir gali ryztis ? Daugumos valstybiu (ypac demokratiniu) valdzia yra priversta laviruoti tarp visu siu faktoriu priimant su legalizavimu/draudimu susijusius istatymus. Kad nelegalizuoti per daug pavojingu medziagu, kuriu legalizavimas vienareiksmiskai turetu neigiamas pasekemes, palyginus su tomis, kurios yra laikant jas nelegaliomis.
Niemand 2020-05-20 13:56
Savišvietai: - iki 5 g. baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba bauda, arba areštu. - nuo 5 g. baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų. - už pasidalinimą su draugu neatlygintinai nepriklausomai nuo kiekio baudžiamas laisvės atėmimu nuo dvejų iki aštuonerių metų. Palyginimui tas, kas neteisėtai gamino, įgijo, laikė, gabeno ar realizavo nuodingąsias chemines medžiagas, kurios naudojamos kaip cheminis ginklas, chemines medžiagas ar jų pirmtakus cheminio ginklo gamybai ar kitiems Cheminio ginklo uždraudimo įstatymo draudžiamiems tikslams, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.
karolis.Šimanauskas 2020-05-20 14:50
Legalizuoti dėl mokesčių ir produkto kokybės kontrolės. Nes dabar nei mokesčiai mokami, nei aišku kas ir ką pardavinėja. Legalizuoti ar ne, tai klausimas sudėtingas. Bet gal galima bent jau dekriminalizuoti ir palikti administracinę atsakomybę su sveiko proto nuobaudom. Nes dabar ryškiai perlenkta. Medžiagų kenksmingumas jau senokai nustatytas, reikia tik pasidomėt (pvz yra googlas), bet dauguma seimo narių tokio pat išprusimo lygio kaip ir tamsta (dėl to labai liūdna). Visa informacija apie narkotines medžiagas pakankamai nemažai išdiskutuota. Nėra saugaus amžiaus kada pradėt vartot vienokią ar kitokią medžiagą, geriau nevartot nieko, kas nors kiek kenkia. Bet žmonija jau senai vartoja pavojingas medžiagas, kurios kenkia daugiau nei grybai, lsd, žolė, kaktusai... Tu pats vartoji cukrų, alkoholį, gal tabaką ir aišku krūvą visokių maistinių priedų kurių kenksmingumas įrodytas bei aprašytas. Dauguma narkotiku jei jie būtu tvarkingai pagaminti (kitaip šnekant legalizuoti, apmokęsdinti ir kontroliuojami) būtu daugybe kartu mažiau pavojingi nei alkoholis ar tabakas.
Staska 2020-05-20 16:13
,,Medžiagų kenksmingumas jau senokai nustatytas, reikia tik pasidomėt (pvz yra googlas)". Nejuokink, kai kuriu medziagu poveikis zmogaus organizmui yra labai gerai istirtas, kai kuriu labai mazai (ypac naujausiu, naujausios kartos narkotiniu medziagu).Cia ta tema, kur kiekviena diena mokslo bendruomenej lauzomos ietys, kas ir kiek, kokiom dozem kenkia. Viena diena atsiranda kad kazkas naudinga sveikatai, o kita diena jau atsiranda duomenys, kad kazkam tai dar labiau kenkia. ,,Dauguma narkotiku jei jie būtu tvarkingai pagaminti (kitaip šnekant legalizuoti, apmokęsdinti ir kontroliuojami) būtu daugybe kartu mažiau pavojingi nei alkoholis ar tabakas.'' Kas tas dauguma: zole, LSD ir dar vienas kitas haliucinogenas ? Dauguma narkotiniu medziagu yra pavojingesnes uz tabaka ir alkoholi.Kurgi ne, dauguma narkotiku sveikesni, uz cukru ir alkoholi, ar tabaka. Cia tik juos vartojantys, taip noretu galvoti Taip, kokybe butu galima kontroliuoti, bet ta nauda nusvertu ju prieinamumo, ypac nepilnameciams teikiama zala (cia ne zolyte turiu omeny). ,,, bet dauguma seimo narių tokio pat išprusimo lygio kaip ir tamsta (dėl to labai liūdna)" Labai smagu, kad dauguma seimo narių ir daugumos pasaulio valstybiu valdzios pareigunu yra tokio zemo isprusimo lygio kaip mano, o ne tokio puikaus, kaip tamstos
Asche 2020-05-20 17:41
Del dekriminalizavimo tai pilnai sutinku, nes teko savu kailiu patirti visa dziaugsma.. Karts nuo karto keliaudavo siuntos su linksmais lapukais, na ir viena karta sugebejo uzciokint. Aisku as tu siuntu tikrai neuzsisakinedavau ir tikrai nepirkdavau..tfu tfu tfu gink dieve .. Na ir kagi, krata namuose, na ir atrado 0,12g uzsilikusios, sudziuvusios ir pamirstos zolytes grinderyje.. Pradinis siulymas 2 metai.. nu cmon..rimtai? Dirbu rimta, protinga darba, ne maximos kasoj skeneri vaizduoju, tuo metu dar leliulo laukemes. Ir ateina dedes, issiveda SU ANTRANKIAIS kaip didziausia nusikalteli ir sako pasedet 2 metus. Nu blem, nelinksma. Aisku geras advokatas, dafiga lengvinanciu aplinkybiu ir kaltinimai panaikinti (su laidavimu). Bet kiek zmoniu yra kurie negales samdytis advokato ir suplot stuka lietuvisku kapeiku.. Valstybes finansuojamas advokatas, bandys svelnint bausme, tai praktiskai naudos nulis.. Ir va tas linksmiausia, kad tuo metu USA kas nori, nueina i parduotuve ir nusiperka kokios tik nori zoles (kaip batono) kelis gramus ir visiem viskas ok, o as sedziu su baudziamojo kodekso straipsniu ant kaklo Lietuva gi taip bando i Amerika lygiuotis, va darom taip kaip ten, va darom sitaip kaip va ten...ech, pensininkai kol valdys valstybe, tol taip ir bus..
Berserkas 2020-05-21 20:47
Net 15 kartų dėl įvairių nusikaltimų teistas kaunietis Andrius Raziūnas, kuris Pravieniškėse atlikdamas laisvės atėmimo bausmę sugebėjo vadovauti teisinių paslaugų ir skolų išieškojimo bendrovei „Turtuvos grupė“, ir šiuo metu yra kaltinamas buvusios Teismo ekspertizės komisijos pirmininkės, gydytojos Zosės Marijonos Ditkevičienės nužudymu, paleistas į laisve. Tyčiniu nužudymu, sukčiavimu ir kitais nusikaltimais kaltinamas A. Raziūnas, kuris apsimesdavo „advokatu Eimantu“, į laisvę buvo paleistas po Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų nutarties paskelbimo – teismas nurodė kaltinamajam taikyti intensyvią priežiūrą 6 mėnesiams. Šį laikotarpį A. Raziūnas įpareigotas dėvėti elektroninį stebėjimo įtaisą ir neišeiti iš namų, jei tai nėra susiję su dalyvavimu teismo posėdžiuose. Šiuo metu Kauno apygardos teisme nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje A. Raziūnas kartu su savo suburtos organizuotos nusikalstamos grupuotės moterimis teisiamas dėl sukčiavimo, turto prievartavimo ir tyčinio nužudymo iš savanaudiškų paskatų siekiant nuslėpti kitą nusikaltimą. Šioje byloje Vilniaus apygardos prokuratūra nukentėjusiaisiais pripažino net 36 žmones, kurie yra pareiškę 615 tūkstančių eurų ieškinius dėl turtinės žalos padarymo. Dar daugiau kaip 150 žmonių bus kviečiami liudyti į teismą. A. Raziūnas už grotų buvo buvo laikomas nuo 2017 m. vasario pradžios. Jam skirtas suėmimas buvo nuolat tęsiamas – A. Raziūnas už grotų yra laikomas beveik 3 metus 4 mėnesius.