Ar žinojote, kad svogūnų nereikėtų laikyti kartu su bulvėmis? Kas gali būti blogo  ()

Tikriausiai dauguma žinote, kad bulvių šaldytuve laikyti nederėtų. Tačiau sandėlyje kartu laikyti bulves ir svogūnus tarsi ir skamba logiškai? Pasirodo, iš tiesų tai yra prasta idėja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinoma, bulvės ir svogūnai viename patiekale skamba kaip skani kombinacija. Tačiau iki ruošimo šias dvi daržoves reikėtų laikyti atskirai. Kodėl?

Pasirodo, svogūnai išskiria etileno dujas, kurios paspartina nokimo procesą – ir gali supūdyti netoliese gulinčias bulves. Tiesa, pavyzdžiui, česnaką laikyti šalia svogūnų galima ir jo svogūnas visai neveikia.

Tikriausiai nereikia priminti, kad bulvės turėtų būti laikomos vėsioje, tamsioje ir sausoje vietoje, kaip antai sandėliuke ar spintelėje. Bulves taip pat reikėtų laikyti talpoje, pralaidžioje orui, kuri yra tinkamai ventiliuojama, kad neužsibūtų drėgmė. Taip pat reikėtų neleisti augti daigams ir juos dažnai nuskabyti.

Tuo tarpu svogūnus taip pat reikėtų laikyti gerai vėdinamoje patalpoje. Juos reikėtų laikyti popieriniame maišelyje arba pintinėje. Svogūnus taip pat nederėtų laikyti šaldytuve – kadangi žema temperatūra juos suminkština.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(7)
(5)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: